דרול , יש לי שאלה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שום אמונה

יש פשוט שתי סוגים של פרשנויות למציאות: אלו המובילות לאמת ואלו שלא. שתיהן שגויות. אבל אחת מוסיפה בילבול, ואחת מנקה בילבול. זה הכל.

drall

New member
מה גילגולים קודמים?

מי סיפר לך שיש כאלו? אני מדבר על סטטיסטיקה , עיסוק במדיטציה הוא נחלת מעטים , אני לא חושב שיש לזה סיבה וגם אם הייתה היא לא הייתה חשובה. אלו העובדות. נכון , מדיטציה יכולה להימצא גם בסקס וגם בכדורגל וגם בהפרחת בלונים אבל בשביל מה לערבב? לא עדיף להשאיר כל דבר במקומו? אני לא יכול להתייחס לסיסמאות בסגנון "לא להאחז בדבר" זה מסוג המשפטים החבוטים ששומעים אצל המסוממים בפסטיבלים ובאמת שאין לו שום משמעות. למה אתה כל השאלות האלו? מה הבעיה שלך מול הדברים שאתה לא יודע? דרול

drall

New member
הדבר המוטעה היחיד

הוא לחשוב שאתה יודע משהו בלי באמת לדעת אותו. נסה לא להפוך את זה להרגל דרול

zambooky

New member
דרול , יש לי שאלה

באחת ההודעות דברת על הקונספטים המטעים על סקס ומדיטצייה או התפתחות רוחנית. אודה לך אם תסכים לכתוב על זה משהו מסודר שאולי יוביל גם לתגובות מעניינות. נראה שבימינו סקס הוא עדיין גורם מאוד חשוב בחיינו ומצד שני כל מי שעוסק ב"התפתחות רוחנית" שומע כל מיני שמועות בנידון. נראה לי שהפורום הזה יכול למצות את הנושא בצורה די טובה. לכולכם אודה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תהיה לארג´

תן דוגמאות מעצמך - איך אתה מדבר על דברים שאתה לא ממש יודע אותם מבלי להפוך את זה להרגל? תודה

drall

New member
אני לא בטוח שתבין את זה

אבל אני בכל זאת אנסה. להבין כל מילה , להרכיב משפטים , לבדוק אותם , לסכם פיסקאות , מסקנות רעיונות , זה די קשה. אבל אם מישהו מנגן לידך "יונתן הקטן" ומזייף בתו אחד , אתה מבחין בזה מיד. כי האמת של המנגינה , לא מצויה באינטלקט , היא איזשהו היבט של הרמוניה. כל חריגה ממנה מיד מפציעה, ואין בה מקום לטעויות. ככה גם אני עושה. לפני שאני מספר משהו לאחרים, אני מספר אותו קודם לעצמי , ומקשיב למנגינה. דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תשובה מצויינת

רק שאתה מזכיר לי את אותו ילד פרחים אכול גראס שהגיע לאיזו תובנה באמצעות בעיטה בממסד וקריעת מיתרי גיטרה חשמלית, אז עכשיו הוא מבלבל בין זיוף אורגזמה לבין מוסיקה קלאסית, כי היא מאיימת על הדרך הפתלתלה והמנוכרת בה הוא התנער מן השטויות הדתיות שהאכילו אותו כשהיה קטן. אז כן, ידידי - לעומת השקט המוחלט, אני מדבר שטויות כדבעי, ואתה סתם פלצן, וגם ההיפך. צא מזה. זה לא עושה את האחד מאיתנו טוב יותר מן האחר. ושלא תשתפן לי ותמחק את התגובה הזאת!
יהללוך מלאכים,

drall

New member
יש אצלך תופעה כזאת , אינקה

שאתה מסתדר יפה עם כל התהיות הרוחניות של קוראי מעריב לנוער. אתה מרעיף עליהם פרחים ומשנן להם כל מיני משפטים לסטיקרים וכן הלאה. אבל ברגע שנראה שיש משהו או מישהו שחורגים מהבנתך , בועת המאסטר הקטנה שבנית לך מאויימת ומיד אתה מתחיל לירות לכל עבר. מה כל כך מפחיד אותך , אינקה? אולי זה שהעולם לא מורכב רק מפירחי אינטרנט זולים? דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אה, הפרחים...

עכשיו אני מבין מה מטריד אותך כל כך. כשאני חושב על זה, יכול להיות שגם אני הייתי מוטרד ממישהו שממלא לי את הפורום בפרחים והופך אותי לכלי שני בתזמורת של עצמי. סלחתי.

zambooky

New member
מה שבטוח אצל דרול..

שיש לו ניסיון רב והוא ראה הרבה דברים. אני למדתי להעריך את זה אצלו. יש משעות להתנסות של בנאדם בעבר ברמה הבסיסית של למידה. כך היום דברים שההורים אמרו לי פעם ונשמעו לי שטויות מוערכים היום אחרת. זה לא אומר שזמן(פז"מ בחיים)= חכמה. מה שמאפיין אנשים רבים ב"רוחניות" היא הינעלות על דרך אחת ושינון לכולם למה הם הכי צודקים ולמה האחרים טועים. אילו בדרך כלל חזרה על דברים ששמעו. על כן למדתי להקשיב לו. הוא לא המאסטר שלי....למרות שלפעמים אני שומע את עצמי אומר למישהו : כמו שגרול אומר., אבל אני לא מתנגד אוטומטית לכל מה שהוא אומר.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יותר מזה

אני ממש משוכנע שלדרול יש חלק במזימה של הטאו להאיר אותי סופית... ה"הטרדות" שלו הן סיוע של ממש למי שהולך בדרך ביטול האגו. לכן לא נותר לי אלא להודות לו בכך שאני משיב לו במטבע שלו בדיוק באותה מידה, ואולי אפילו משתדל טיפה יותר... והכל רק מאהבה.

drall

New member
סקס מדיטציה וכדורגל

השאלה האמיתית היא לא מה הקשר בין סקס למדיטציה אלא למה אנשים חושבים שכזה קשר קיים. טוב , נתחיל כהרגלינו מהסוף , אין קשר בין סקס למדיטציה. סקס היא יכולת טיבעית שהאדם מפתח בגיל עשר בערך , הוא פונקציה של הגוף הפיזי. מדיטציה היא משהו אחר לגמרי והיא תלויה בהתפתחות תפיסתית אינטלקטואלית וריגשית , היא נחלתם של מעטים וכך תישאר ואין שום קירבה עיניינית בינה ובין סקס. נכון , אנשים מתעניינים בסקס , אבל אנשים גם מתעניינים בכדורגל. לפעמים אפילו יותר מבסקס. סתם דוגמא: נניח שאתה מפרסם ואתה רוצה לקנות זמן פירסומת בטלביזיה. אז אתה מחליט לרכוש דקה באמצע הסרט הכחול הכי מוצלח שיש. אילו היית רוצה לרכוש את אותה דקה המחצית של גנמר גביע העולם בכדורגל , היא הייתה עולה לך פי מאה. נו , אז למה לא שאלת מה הקשר בין מדיטציה לכדורגל? בגלל החיצוניות ידידי. כדורגל זה דבר פומבי והמוני ואילו סקס הוא דבר שנוהגים לעשות בחדר סגור , באינטימיות. כנראה שגם את המדיטציה אתה חושב שצריך לעשות ככה ולכן אתה מבצע את הקישור בין השניים על סמך הסממנים החיצוניים שלהם ואין לך טעות גדולה יותר מזה בכל מה שנוגע למדיטציה. גם כשאנשים מחרבנים הם נימצאים במקום סגור ואינטימי , אז למה אף אחד לא שואל על הקשר בין שילשולים למדיטציה? נכון! כי אנשים חושבים שללכת לשרותים זה עיניין פשוט ואילו סקס הוא דבר מסובך ובעייתי. מכאן ניתן להסיק שאנשים סבורים שגם מדיטציה היא דבר מסובך שקשה להשיג אותו , והנה הצטרפה עוד טעות לרשימה. וכך ניתן להמשיך ללמוד אבל לא על המדיטציה , אלא מה אנשים חושבים עליה. אנשים חושבים שיש קשר בין מדיטציה לסמים , ושוב זה בגלל שגם מדיטציה אצלם נחשבת למשהו סודי , חשאי , חריג. לכן ההצעה שלי היא כזאת, קחו את המדיטציה וצאו איתה אל העולם, אל הרחובות , אל המגרשים , אל תחנות הרכבת. אל תשאירו אותה בבית , היא תנבול ואתם ביחד איתה. היפכו אותה לפומבית , לפשוטה ,לשיגרתית. אתם רק תודו לעצמכם אחר כך. דרול

zambooky

New member
כלומר כל ההפחדות בדבר איבוד אנרגיה

וכיו"ב הן שטויות?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הן לא שטויות

אלא סתם לא מדוייקות. פריצת אנרגייה דרך הצ´אקרה המינית יוצרת בה הרגל זרימה החוצה במקום לעלות ב"סושונה" וכמובן יוצרת תלות הכרתית המעסיקה את האדם בפעילות זו שוב ושוב. מאחר ומדובר בצ´אקרה נמוכה, זליגת האנרגיה משם מפריעה להטמרתה לצ´אקרות עליונות יותר. מוקד התודעה יורד, ובמקום התעלות מתקבלת בהמיות מה... אנשים בהמיים פחות מפעילים מיניות באופן שונה, והפעילות המינית מתרחשת בשותפות של צאקרות רבות - רגשות, תקשורת, חיבור רוחני... בחיבור מעין זה חוסר ההרמוניה אשר ב"הנמכת" התודעה לצ´אקרה המינית נמנע. וכמובן שיש גם הבדלים אינדיבידואליים בין האנשים.

drall

New member
האמת שאיבוד אנרגיה הוא קישקוש

אתה לא אמור לאגור את האנרגיה , אתה לא בטריה. אנרגיה אתה מוציא בכל מקרה ואם לא על זה אז על משהו אחר. הנקודה החשובה היא האיזון, כי כמה שאתה מבזבז אתה גם צורך. לכן אתה צריך להקפיד לבדוק מאיפה אתה מקבל אנרגיה , כי אם אתה מקבל אותה ממקומות לא בריאים , אתה תהפוך להיות חולה. זה שתוציא אותה אחר כך על משהו כזה או משהו אחר , זה ממש לא חשוב דרול

למעלה