דרוג סמינרים

חנוך617

New member
דרוג סמינרים

מישהי יכולה לדרג את הסמינרים בירושלים לפי מודרני וכו`? לצורך שידוך לחבר. עדיף שבנות יענו.
 

g a d d i

New member
מה זה קשור?

לפי ה"שם" של הסמינר אתה רוצה להכריע על בחורה ספציפית? השם של הסמינר הוא רק באופן כללי והוא לא אינדיקציה לשידוך ספציפי.
 

חנוך617

New member
ומי אמר לך

שזה לצורך שידוך של בחורה ספציפית? לא מתאים לך...
 

חנוך617

New member
ומי אמר לך

שזה לצורך שידוך של בחורה ספציפית? לא מתאים לך...
 

רולי NO 1

New member
כן ונראה לי..

שהבנים מבינים בזה יותר מהבנות...אבל לא משנה זה נושא נחמד בשביל הבנות שטוענות שהם מקופחות כאן(אפרופו בת סמינר...)
 

חנוך617

New member
בדיוק בגלל

זה רציתי שהבנות תעננה ולא כתבתי זאת מפורשות כדי שהן לא תפגענה וחשבתי שהבנים יבינו זאת בלי שזה יהיה כתוב...
 

חנוך617

New member
אני לא יודע אם

את יודעת אבל הכותרת לא מופיעה במלואה ולכן לא הבנתי את כוונתך.
 

חנוך617

New member
למה?

אנחנו לא יכולים להיות כל כך רעים. לא רק לא יכולים אלא גם לא צריכים ואפילו אסור לנו.
 
זה ממש לא פשוט! יש כ"כ הרב

בזה! מודרני- בלבוש? בגישה לחיים (פתיחות)? ממה להתחיל? הכי פשוט זה ביגוד: אפיקי דעת, מעלות, ישן, חדש, קוק... אזהרה: זה ממש לא מדויק! א"א לדייק בזה! לדו` ברחוב טוענים שהסניף הכי צדיק אך במציאות ישנן סניפיות רבות שלבושן מודרני ולא צנוע יותר מרוב החדשניות שנקראות די מודרניות אך בפתיחות ( והכונה לא סרטים) מעלות והחדש מובילים. אם תרצה הסבר ברור יותר בנושא, אשמח לתת.
 
אני איתך...

יצא לי להכיר בחורה בסניף, שכשהיא בשכונה שלה (הכונה מחוץ לסמינר) היא לובשת ממש מודרני רחובי, אפשר להגיד אפילו בגדים לא ראויים לבת מלך. מאידך אני מכיר בחורה באותה כיתה צנועה כמו שרה שנירר וביישנית שאין כמוה. וד"ל. סמינרים אחרים אני לא כ"כ מכיר, אבל שמעתי על החדש, שהבנות שמה מאוד פתוחות. בברכה, ושתמצא שידוך הוגן לחברך היקר, הקליבער.
 

חנוך617

New member
אשמח לקבל

פרוט יותר מדויק. מה זה חדש חדיש קוק? אני לא ירושלמי. תודה על העבר והעתיד.
 
חדש הוא סמינר ותיק. נקרא

פתוח וותיק בשוק. הוא שם דגש יותר על לימודים וחברה. אני אישית מעריצה שלו וחושבת שאין כמותו וכמו תלמידותיו. החדיש, הוא הסניף, חדש יותר בשוק, 9 שנים, שם דגש בעיקר על צדיקות: לימוד תורה, צניעות, דיקדוק הלכות וכו. קוק ממש מהחדשים. אותו אני לא ממש מכירה, הוא לא ידוע ביחודו בתחום מסוים אך מניסיון, בשידוכים, סמינר או ישיבה לא אומרים הרבה כי בסוף יש הכל בכל מקום!
 
למעלה