דרגו את שלושת...

ben321

New member
דרגו את שלושת...

המלחיני מחזות זמר הגדולים של כל הזמנים טוב אז ראשון ובמקום לא מעורער הוא: אנדרו לוי וובר- יוסף, פאנטום, קאטס, בומבי דרימס וכו... במקום השני במלחמה קשה עם המקום הראשון: אלן מנקן- היפה והחיה, בת הים הקטנה, הגיבן מנוטרדם, פוקהונטס, ניוזס, חנות קטנה ומטריפה וכו... במקום השלישי ללא ספק: סטיבן זונדהים- אינטו דא וודס, דבר מצחיק קרה בדרך לפורום.... וכו...

gamegir

New member
תשובות..

קודם כל, וובר לא החלין את "בומבי דרימס", אלא רק הפיק. ולדירוג שלי- במקום הראשון והבלתי מעורער, אלן מנקן. הבנאדם פשוט יודע להלחין. העניין הוא שלמרות האלף ואחד דברים שהוא הלחין, לכל שיר יש את הייחוד שלו ולא כולם נשמעים אותו דבר (אהם אהםף כפכפי, אהם אהם). במקום השני וובר. הוא טוב, נכון, אבל לפעמים נוטה לשעמום מחץ, וזה פוגע- "יוסף" די יוצא דופן מהבחינה הזאת. במקום השלישי אלטון ג'ון, ולו בגלל "מחך האריות".

ben321

New member
חחחח....

זה נכון, כל מה שאתה אומר אבל אני רוצה להאיר קצת את עיניך, שים לב שאלן מנקן שאותו אני מעריץ! גם לו יש ניואנסים חוזרים, מבת הים הקטנה, השיר של אריאל המשפט האחרון שלה, וקח את השיר של אודרי מחנות קטנה ומטריפה המשפט האחרון שלה.... כן, כן מזעזע..... :) כנ"ל מניוזס, סיז דא דיי, והפזמון של הנה פה סימור מחנות קטנה ומטריפה... אז זה יהיה שקר להגיד שאף מלחין לא חוזר על ניואנסים שלו, למשל תן לי מוסיקה של וובר אני יזהה לך שזה הוא, כנ"ל מנקן, וכפכפי, שבשבילי הוא מנקן הישראלי או לפחות בדרך...

lonestar2003

New member
האהובים עליי

לא לפי סדר, כי אין, כל אחד מיוחד במינו: 1. דוד 2. סיפור הפרברים 3. מולאן רוז 4. אנני 5. חמש חמש (ישראלי. זוכרים?) ועוד נוספים ויפים: גריז, צלילי המוזיקה, הקוסם (שראיתי יותר מ20 פעם. נשבעת!!!) ולא זכורים לי עוד. האמת היא שיש לי חסך במחזות זמר ולא ראיתי את רב הקלאסיים (פאנטום האופרה ועוד כל מיני...). רק לפני מספר חודשים ראיתי לראשונה את "סיפור הפרברים. ולפני שנה ומשהו את "צלילי המוזיקה". גדלתי על "אנני" (הסרט עם הגינגית החמודה) ו"חמש חמש". בשנות העשרה שלי גיליתי את השכנים ואהבתי את "דוד" "כרמן" וכל השירים החמודים של "כדור פיצוץ". שנה שעברה עלה לאקרנים "מולאן רוז" ואפשר לומר שהסרט שינה את חיי... קיצר, אני אוהבת מחזות זמר יותר מכל דבר אחד, אני חושבת ואני ממליצה בחום ללכת ל"שיקאגו". יאללה חברה, להחיות את הפורום !! אני אפרסם בקרוב את השירים של "דוד", כי אני צריכה זמן לכתוב את הכל ולהזכר. בקרוב, חברה, יש למה לצפות...

Stinkin Fish

New member
אין לי מושג איך קוראים למלחין...

אבל המוסיקה בשיקאגו ע-נ-ק-י-ת!

yn3

New member
סטיבן זונדהיים במקום שלישי????

נו באמת... עם כל הכבוד לכל הדיסני למיניהם, איך אפשר להשוות אותם בכלל לקומפני, anyone can whistle, הפורום, או כל אחד אחד לצורך העניין... האדם הזה פשוט גאון שהקדים את זמנו והמיוזיקלס שלו שנונים, חריפים וסטיריים הרבה יותר מבת הים הקטנה (לא שזה כל כך קשה לעשות מחזמר סטירי יותר מבת הים הקטנה אבל עדיין...). הסצינות הכאוטיות שלו מדהימות במשחקים שלו בין הרמוניות וקקפוניה מוחלטת (טוב, נו, זה מה שקורה כשכותבים מחזמר מסטולים לגמרי...) וכל המבנה מתוחכם יותר ובוגר יותר. אבל עם המקום הראשון אין לי ויכוח - אנדרו לויד וובר הוא הגדול מכולם... -יערה Love, Love Changes Everything

gamegir

New member
יש הבדל..

בין מלחין מחזמרים, לבין כותב, תסריטאי או תמלילן. דגומא לזה אפשר למצוא למשל ב"חנות קטנה ומטריפה", שלדעתי הוא אחד מהמחזות זמר היותר שחורים ומעוותים. ומי כתב אותו? בדיוק אותו צמד שהלחין וכתב את "היפה והחיה", למשל, מנקן ואשמן. אז מה לעשות, כשעובדים בשביל דיסני קצת בעיה לכתוב סאטירי ונוקב, אבל עובדה שכן יש למנקן את זה...

ben321

New member
מסכים איתך

ואגב אני לא חושב הסאטירה יותר טובה ממחזמר טהור נקי עם סוף טוף אין ספק שזה גם משהו, אני אוהב את חנות קטנה מאוד, ועובדה, אני עושה אותו לבגרות שלי, יערה מותק מקום שלישי זה מכובד מאוד, לא? יש עוד המון יוצרים אחריהם

yn3

New member
אני פשוט חושבת ש...

היכולת של זונדהיים היקר (ואגב, זונדהיים כתב את המילים ואת הלחן לרוב המחזות שלו בעצמו ככה שקשה לעשות הפרדה...) ליצור מחזות זמר כה מדהימים ומתוחכמים שמעבירים סאטירה כה חריפה מקפיצה אותו בכמה רמות מעל יוצרי דיסני. אל תבינו אותי לא נכון - אני נמסה כל פעם מחדש בהיפה והחיה או אלאדין, אבל אני חושבת שסצינה כמו סצינת הcookie jar של זונדהיים בanyone can whistle פשוט טובה יותר בכל המובנים. נכון שכשעובדים עם דיסני יש מגבלות, אבל אם המלחין מספיק טוב, הוא יכול להרשות לעצמו להעביר משהו מתוחכם יותר ולא להסתפק בסכריניות המלודית של בת הים הקטנה... -יערה Love, Love Changes Everything אה, כן, ואל תקרא לי מותק...

למעלה