דרגות מתקדמות?

דרגות מתקדמות?

כבר ראיתי כמה פעמים בפורום שאלות לגבי "האם כדאי לעשות קורסים מתקדמים?" ובדרך כלל התשובות היו בסגנון "זה משפר את ידע שלך" ו"זה משפר את יכולת הצלילה שלך". ובכן, אני צולל שני כוכבים עם נסיון של קרוב ל100 צלילות מכל הסוגים האפשריים (במגבלות הרשיון כמובן). מבחינת "יכולת הצלילה" לא ברור לי מה יכול להשתנות בעקבות קורס כזה או אחר - האיזון תקין לחלוטין, אין קושי לפמפם, כשאני מנענע את הרגליים אני מתקדם וללא סופות חול וכו וכו. כלומר הצלילה נינוחה ונעימה ללא כל קשיים. לא שאני מושלם (טוב, אני כן אבל זה לא קשור...) אבל אלו דברים שכל צולל מגיע אליהם עם הנסיון. אז מה בדיוק נותן קורס שלושה כוכבים למשל? ולגבי ידע - איזה ידע מוקנה בקורסים שמשפר את *חווית* הצלילה? אם מדובר בהעמקת ידע על אפקטים פיזיקליים וביולוגים של הצלילה, זה לא שווה כלום מעבר לסתם העשרה. הרי מגבלות וכללי הצלילה לא משתנים בעקבות זאת, נכון? (כמובן שאני לא מדבר על לימודים המקנים רשיון לצלילות מסוג אחר כגון ניטרוקס או צלילות דקומפרסיה) ועוד דבר. הוזכר גם עניין ההצלה. אם קיים צורך *אמיתי* בידע מעבר לזה המועבר בשני כוכבים, אז חייבים לתקן את ההדרכה של שני הכוכבים. בקיצור, ממש לא התרשמתי מהתשובות הסטנדרטיות, שהן סיסמאות ללא נימוקים ממשיים. אני לא אומר שאין, אני פשוט לא יודע. יש למישהו תשובות שיעזרו לי להבין?

atlantis

New member
צודק ב 200 אחוז

עשיתי קורס צלילה בדרום אפריקה והמדריך שם כחלק מהעשרה ובגלל שנפלה הזדמנות לצלול במקום עם RECK החליט ללמד אותנו צלילת RECK DIVING . חוץ מזה נלמד נושא ניווט תת מימי וטכניקות הצלה, הנשמה והחייאה על המים. בסה"כ זה תלוי עם המדריך רוצה להעביר קורס במסגרת התוכנית או שהוא ממש אוהב את עבודתו ורוצה לגדל דור חדש של צוללים טובים.

Princes Vespa

New member
הצלה בכוכב שני ../images/Emo18.gif

לדעתי כל הקורס של כוכב שני הוא קצר מדי. ונושא ההצלה הוא מחפיר. נכון, תרגלתי עלייה, גרירה והנשמה על המים של צולל חסר הכרה. אבל עשינו את זה פעמיים בלבד - ויש כאלו שעושים פעם אחת. יצאתי בהרגשה שאם חס וחלילה אתקל במצב כזה.. ההכשרה שלי לא באמת תעזור. נתנו דגש להחיאה ביבשה - דבר שכל אחד עובר בהרבה מסגרות - תנועות נוער , צבא וכד´, ולדעתי פחות דגש להצלה במים. אני באופן אישי ביקשתי לתרגל את זה שוב, ותרגלתי ביוזמתי. המדריך בעצמו אמר לי שרק בקורס דייבמאסטר עושים את זה באמת כמו שצריך. נכון שהשימוש הוא נדיר והרב המכריע של הצוללים לא צריך להשתמש בזה (תודה לאל ) , במיוחד אם לא מתחכמים ועושים שטויות.. אבל תאונות קורות ואין שליטה על מתי , איפה ועם מי הן קורות. לכן אני חושבת שכל צולל חייב העשרה בהצלה - קורס הצלה או לפחות יום שלם של השתלמות מאסיבית. זה מה שאני הולכת לעשות בקיץ הזה. וגם בלי קשר כנראה קורס חובשים של מד"א. שיהיה סוף שבוע נפלא, רטוב ובטוח.. Princess Vespa

קותי

New member
תני לי להרגיע אותך

הצלה הוא נושא שאף פעם לא נלמד מספיק. אם תעשי קורס הצלה תגלי שכחודשיים אחריו את כבר לא ממש זוכרת הכל. כנ"ל לגבי קורסים מתקדמים. הדרך היחידה לשלוט בהצלה היא לתרגל את זה מעת לעת אבל אני חייב להודות שאני לא מכיר אף צולל שעושה את זה (כולל אני) חוץ ממדריכים פעילים שמעבירים את זה כל הזמן. אז קחי כמה קורסים שאת יכולה, והשתפרי, אבל זה אף פעם לא יהיה מספיק.

Princes Vespa

New member
לקח לי בערך 10 צלילות מאז כוכב 2

להבין שבמרבית הצלילות אין סיכוי שאני אצטרך להציל ולחלץ צוללים במצוקה. בהתחלה הייתי דרוכה כמו קפיץ, מחכה לרגע שמישהו יאבד הכרה במים.. אז אמנם נרגעתי מאז..בהרבה.. ואתה צודק אם לא מתרגלים שוכחים, אבל זו יכולת שחשוב שתרכש..

קותי

New member
חשוב לרכוש את המיומנות

וחשוב לתרגל אותה. הכי טוב זה לצלול הרבה ואז הצלילה הופכת לטבע שני, ואז הסיכוי לתאונה בגלל חוסר מיומנות הולך ופוחת.

אבי ע

New member
תיארת יפה את המצב, אבל ../images/Emo39.gif

זו בדיוק הצרה... כשלעצמי, בכל צלילה וצלילה אני משתדל לחשוב "מה יקרה אם...", ואז לוודא שהאוקטופוס נכון להגשה וכולי. גם אני טרם נתקלתי במצב חירום אמיתי (בפעם היחידה שמישהו ביקש ממני אויר כי באמת נגמר לו הוא עשה זאת בכזו נונשלנטיות שלקח לי הרבה זמן להבין מה הוא באמת רוצה, וותיקי הפורום זוכרים...). אבל ברור לי שאם אתקל, לא אסלח לעצמי אם לא אהיה דרוך להגיב בזמן. אז שלא נדע, אבל באמת חשוב לשכלל את היכולת ולתרגל. אגב קותי, ביחס לדבריך: אם יוצא לי להגיע אילתה עם מישהו הזקוק לרענון, אני מצטרף בעצמי לרענון שלו (בלי תשלום), צופה ולעתים גם מתרגל מולו (במקום המדריך) וכך יצא לי כמה פעמים בשנים האחרונות לרענן לפחות את תרגולות הבסיס, למרות שבעצמי אף פעם לא נזקקתי לרענון.

akira

New member
אכן נושא ההצלה לא מטופל טוב

ולכן גם אני מתכוון לעשות קורס הצלה שיהיה כסף/זמן אבל מצד שני אני לא חושב שרוב האנשים בכוכב שני בעלי ניסיון מספיק כדי לצלול כהלכה ולכן קורס הצלה לא יעזור להם כלכך כי הם עדיין בשלב של ללמוד את העסק. -דניאל

ש.פ.ד

New member
קורסים מתקדמים - בעד

ראשי עלי לציין כי מצבי קרוב לשלך. כ- 100 צלילות רשומות, איזון טוב, צריכת אויר טובה, ושאר ירקות. מושלם? ודאי שלא, יש עוד הרבה מה ללמוד - נדבר אחרי הצלילה ה- 500. אין ספק כי לנסיון יש משקל ענק ביכלתו של צולל, ולדעתי צולל כוכב אחד עם 200 צלילות יש יותר יכולת מאשר ל- DM עם 80 צלילות (וזה אפשרי). הנסיון בעולם מראה כי עדיין קיימות לא מעט תאונות צלילה שקורות לצוללים מאוד מנוסים עם מעט ידע. אדם הצולל הרבה צלילות פשוטות, במסגרת המגבלות ובאתרים נוחים, כמעט אינו נתקל במצבי חירום ולכן אינו צובר ידע כיצד להתמודד עמם. בעת צרה - אותו צולל, על-אף כל נסיונו שאינו מבוטל, יעשה את אותן הטעויות שניתן היה למנוע על-ידי הכשרה מתקדמת. ישנה גם שאלת המודעות. בכל תחום בחיים אנו פועלים תך-כדי מודעות לאלמנטים מהם "נכוונו" בעבר. קורס מתקדם יכול, וצריך! להעלות את מודעות הצולל אל אלמנטים מהם קיים סיכוי שייכווה בעתיד, ובכך לעזור לו למנוע תאונות, יותא מאשר לצאת מהן בחיים. לא זו בלבד, אלא שבעולם מסתובבים הרבה אתרי צלילה שאינם נוחים וידידותיים. צלילות בים פתוח בו יכולים להתעורר זרמים חזקים תוך דקות (האם מצאת את עצמך נסחף קלומטרים מסירת הצלילה ללא שליטה?), מערות (אתה נמצא בחדר במערה וכדי לצאת צריך לעבור בעומק שכבר מחוץ לטבלאות הצלילה מבחינתך), שברי אניות (היכל לכל הרוחות המסדרות ממנו הגעתי? כבר נשארו לי רק 80 באר!) ועדיין לא דברתי על הצרות שיכול להמיט על ראשך בן זוג לא מוכר (או מוכר ש"סתם כך" החליט לעשות שטויות. נקודה נוספת. כאשר אתה צולל מחוץ לגבולות המדינה, היחס לו זוכה צולל מתקדם הנו שונה לחלוטין ועדיף על זה לו זוכים שאר הצוללים. הדבר מאפשרך לך להנות מצלילות שהצוות ימנע משאר הצוללים (להכנס לאוניה טבועה, לרדת לעוד צלילת לילה, לצלול עמוק יותר לאתר נוסף...) - שווה! בקיצור - לא ניתן להיות מוכן מדי, וקורס מתקדם, אינו הכרחי - אבל עשוי מאוד לעזור.

ש.פ.ד

New member
קורסים מתקדמים - בעד

ראשי עלי לציין כי מצבי קרוב לשלך. כ- 100 צלילות רשומות, איזון טוב, צריכת אויר טובה, ושאר ירקות. מושלם? ודאי שלא, יש עוד הרבה מה ללמוד - נדבר אחרי הצלילה ה- 500. אין ספק כי לנסיון יש משקל ענק ביכלתו של צולל, ולדעתי צולל כוכב אחד עם 200 צלילות יש יותר יכולת מאשר ל- DM עם 80 צלילות (וזה אפשרי). הנסיון בעולם מראה כי עדיין קיימות לא מעט תאונות צלילה שקורות לצוללים מאוד מנוסים עם מעט ידע. אדם הצולל הרבה צלילות פשוטות, במסגרת המגבלות ובאתרים נוחים, כמעט אינו נתקל במצבי חירום ולכן אינו צובר ידע כיצד להתמודד עמם. בעת צרה - אותו צולל, על-אף כל נסיונו שאינו מבוטל, יעשה את אותן הטעויות שניתן היה למנוע על-ידי הכשרה מתקדמת. ישנה גם שאלת המודעות. בכל תחום בחיים אנו פועלים תך-כדי מודעות לאלמנטים מהם "נכוונו" בעבר. קורס מתקדם יכול, וצריך! להעלות את מודעות הצולל אל אלמנטים מהם קיים סיכוי שייכווה בעתיד, ובכך לעזור לו למנוע תאונות, יותא מאשר לצאת מהן בחיים. לא זו בלבד, אלא שבעולם מסתובבים הרבה אתרי צלילה שאינם נוחים וידידותיים. צלילות בים פתוח בו יכולים להתעורר זרמים חזקים תוך דקות (האם מצאת את עצמך נסחף קלומטרים מסירת הצלילה ללא שליטה?), מערות (אתה נמצא בחדר במערה וכדי לצאת צריך לעבור בעומק שכבר מחוץ לטבלאות הצלילה מבחינתך), שברי אניות (היכל לכל הרוחות המסדרות ממנו הגעתי? כבר נשארו לי רק 80 באר!) ועדיין לא דברתי על הצרות שיכול להמיט על ראשך בן זוג לא מוכר (או מוכר ש"סתם כך" החליט לעשות שטויות. נקודה נוספת. כאשר אתה צולל מחוץ לגבולות המדינה, היחס לו זוכה צולל מתקדם הנו שונה לחלוטין ועדיף על זה לו זוכים שאר הצוללים. הדבר מאפשרך לך להנות מצלילות שהצוות ימנע משאר הצוללים (להכנס לאוניה טבועה, לרדת לעוד צלילת לילה, לצלול עמוק יותר לאתר נוסף...) - שווה! בקיצור - לא ניתן להיות מוכן מדי, וקורס מתקדם, אינו הכרחי - אבל עשוי מאוד לעזור.

אבי ע

New member
יוביוב היקר - לדעתי אתה טועה ../images/Emo39.gif

נסיוני דומה לשלך ואולי מעט פחות. לפני כמה זמן התחלנו קורס מתקדם (דייב מסטר): קבוצה מחברי הפורום בהדרכת חבר פורום אחר. כולנו צוללים טובים לפי עדות אחרים. למרות זאת, מכל צלילה וצלילה במסגרת הקורב אנחנו לומדים ה מ ו ן. עצם הצלילה במסגרת קורס גורמת לכך שתביט במדריך במגמת לימוד, ואם הוא אכן מנוסה ומקצוען, רק מכך לומדים הרבה. המדריך נותן הערות (וגם למנוסים יש מה להעיר) שאחרת ודאי לא היינו מקבלים (כי במסגרת סתם צלילה זו היתה קטנוניות להעיר אותן). התירגול החוזר וברמה מתקדמת של כל הנושאים תורם גם הוא: כמובן הצלה, וגם ניווט ושאר ירקות. אגב הצלה: בקורס שני כוכבים העבירו לי הצלה ברמה גבוהה כולל תרגול של חילוץ מלא: אבל כמובן, תרגול נוסף במסגרת כמה ימים מוסיפה הרבה מעבר לכך. גם בחומר התאורטי אין לזלזל - רק בקורס הנוכחי ירדנו לעומק מלוא המשמעויות של ספיגת ופליטת חנקן מהרקמות, והטבלאות (אמנם, כיוון שיש איתנו מומחים של ממש כגון חיבר ושרקי-שרקי, וכן מדריך מעולה השולט בחומר ובאופן העברתו, הערך המוסף של הלימוד בקורס הספציפי שלנו היה מן הסתם גבוה מהממוצע). בקיצור: אין כמו קורס מתקדם אצל מקצוען כדי לשפר את היכולת, להוסיף הנאה מצלילות, ולהגביר את הבטיחות. אבי.

תודה, אבל שימו לב מה היתה השאלה

חברים יקרים. שתי התשובות האחרונות הן בדיוק מה שביקשתי במפורש לא לקבל, מפני שהן מתמקדות בסיסמה "זה נותן המון". מה בדיוק? "המון". יופי. מאוד מועיל. ביקשתי *תחלס*. ש.פ.ד., כל מה שאמרת זה לשאול שאלות שלא ברורה הרלוונטיות שלהן. "מה אם תיסחף קילומטרים מהסירה?". נו, אם יש לי DM לא יהיו זרמים בים? "מה אם תצטרך לצלול עמוק מידי כדי לצאת ממערה?". איך אפשר להכנס למערה בלי שאפשר יהיה לצאת באותו עומק? ואיזה דביל יצלול למערה עם סיבוכים לא ידועים? תכלס. מה תורם DM לצלילות כאלה? ואבי, אין ספק שניתן להעמיק בתאורית החנקן ושות. אבל במה זה בדיוק משנה את ההנאה או הבטיחות של הצלילה? עכשיו כשאתה יודע מה צבע מולקולות החנקן, מה *אתה* עושה אחרת בצלילה? ולגבי ההצלה - בודאי שזה מועיל לתרגל הצלה. אבל לא צריך לשלם הרבה כסף ולהקדיש ימים שלמים רק בשביל זה. אפשר לעשות את זה במיסגרת הרבה יותר מצומצמת ואפקטיבית. חוץ מזה, כמה מהתירגול החד פעמי הזה ישאר לך אחרי שלוש שנים? אחרי עשר? ועוד דבר, האם אותן הערות קטנות שקיבלת היו מתקבלות בכל קורס מתקדם, או שהן תוצר של מערכת היחסים המיוחדת בקורס שעברת? אתה יכול לתת דוגמאות כדי שנוכל להעריך את ערכן לעומת עלות וקושי הקורס? ושוב, אני לא טוען ש*אין* תועלת בקורסים מתקדמים. רק שבינתיים לא מצאתי תועלת כזו מעבר לסיסמה הנבובה "זה נותן המון". מה קרה חברים? זה כל כך המון שלא ניתן לתת כמה דוגמאות לבור שכמוני?

באז

New member
ידע ומיומנות - כל הספור

א. לגבי ידע תאורטי אין צורך להרחיב .רוצה להרחיב אותו, מתעניין בתחום ? ניתן לרוכשו גם בלימוד עצמי, כמו כל דבר אחר בחיים. ב. מיומנות - כמו מרבית הצוללים אני מניח שגם אתה צולל למטרת הנאה ומחפש מטבע הדברים תנאים מיטביים לצלילה. לכן רוב הצלילות אינן ריכישת מיומנות מעבר לאיזון, צריכת חמצן וכו´. רוצה לרכוש מיומנות נוספת או מומוחיות, כמו בכל תחום אחר בחיינו, קורסים הם המסגרת הפשוטה והזמינה . האם היא הדרך היחידה ? האם לא ניתן אחרת ? התשובה ברורה. ניתן לרכוש באופן עצמאי ותרגול עצמי ( כמו ידע תאורטי ) הכל בידך. אין קסמים ואין תשובות מדהימות - הכל בסיסי ופשוט, שאלה של בחירה - בידך.

באז

New member
ידע ומיומנות - כל הספור

א. לגבי ידע תאורטי אין צורך להרחיב .רוצה להרחיב אותו, מתעניין בתחום ? ניתן לרוכשו גם בלימוד עצמי, כמו כל דבר אחר בחיים. ב. מיומנות - כמו מרבית הצוללים אני מניח שגם אתה צולל למטרת הנאה ומחפש מטבע הדברים תנאים מיטביים לצלילה. לכן רוב הצלילות אינן ריכישת מיומנות מעבר לאיזון, צריכת חמצן וכו´. רוצה לרכוש מיומנות נוספת או מומוחיות, כמו בכל תחום אחר בחיינו, קורסים הם המסגרת הפשוטה והזמינה . האם היא הדרך היחידה ? האם לא ניתן אחרת ? התשובה ברורה. ניתן לרכוש באופן עצמאי ותרגול עצמי ( כמו ידע תאורטי ) הכל בידך. אין קסמים ואין תשובות מדהימות - הכל בסיסי ופשוט, שאלה של בחירה - בידך.

למעלה