דרגות בקבע

דל נתרן

New member
דרגות בקבע

האם יש מינימום לדרגות בקבע ? מישהו יכול להיכנס לקבע בדרגת רב"ט או שזה לא הגיוני כי זאת אינה דרגת נגדות ? (ואז יעניקו לו סמ"ר) מישהו יודע מניסיון / יכול להביא הוכחות מפקודות ?

LordNor

New member
היו מקרים של סמל שנכנס לקבע!

קיבל סמ"ר חודש-חודשיים אחרי.

דל נתרן

New member
זה כנראה

סתם כי עיכבו למישהו את הדרגה. אני מחפש ספציפית על רב"ט שנכנס לקבע, האם הוא זכאי / חייב לקבל סמ"ר בהנחה שהוא רב"ט כבר יותר משנתיים.

LordNor

New member
זה לא כנראה...

הבחור היה שנתיים בצבא, נכנס לקבע וקיבל סמ"ר אחרי מס' חודשים בודדים

amos1i

New member
אין כזה דבר רב"ט בקבע

קבע הוא החל מדרגת סמל ומעלה (למשל, כל החוגרות שנכנסות לקבע נכנסות בדרגת סמל) במקרה של חייל הנושא דרגת רב"ט, הצבא מתייחס אליו כאל חייל בדרגת סמל; (שזה בעיקר אומר במשכורת). ככה קובעות פקודות מטכ"ל. לגבי הדרגה עצמה - אני לא בטוח שהוא מקבל סמל ממש, כי חייבים לעבור פז"ם מינימלי בדרגה הקודמת (רב"ט) כדי לקבל סמל!

deathcaster

New member
מה זה היו מקרים ?

יש הרבה מקרים של סמלים שנכנסים לקבע. ביחידות לוחמות זו תופעה נפוצה.

revi164

New member
כדי להיכנס לקבע אתה צריך לסיים

שירות חובה. ואם סיימת שירות חובה כרב"ט למ שיכניסו אותך לקבע ? חייל שמשתחרר רב"ט -האם הוא היה כ"כ טוב שבגלל זה לא העניקו לו סמל אבל כן יכניסו אותו לקבע ?? זה לא נשמע לך מוזר? בכל מקרה אני לא שמעתי על רב"ט שנכנס לקבע וגם לא נראה לי שזה היה פעם אם יש לך תוכניות כאלה עדיף שתסיים קודם שירות חובה ואז תראה אם זה מתאים לך או לא שבת שלום

דל נתרן

New member
השאלה לא נוגעת אליי

אני מדבר עובדתית. חייל בדרגת רב"ט נכנס לקבע. נשמע מוזר. אבל הוא נכנס. והוא רב"ט והוא בקבע. זה לא נוגע אליי, אני את שירות החובה שלי כבר סיימתי ממזמן (וגם את דרגת הרב"ט עברתי).

1661

New member
אני דווקה מכיר

עולה חודש ששירת רק שנה וחצי ולא הספיק לקבל סמל השתחרר ואחרי זה חזר לקבע! עד היום (הוא בדרגת רס"ל היום) אז שהדבר אפשרי הכל תלוי למה הוא לא קיבל דרגה!

אחוול

New member
אני מכיר

אני מכיר אישית נגד בחימוש (היום בדרגת רס"ר) שנכנס לקבע כרב"ט כיוון שלא עבר שלב מקצועי 09 והמקצוע שלו היה חשוב ליחידה והכניסו אותו לקבע ככה ואחרי שלושה או ארבעה חודשים הוא קיבל סמל ואחרי איזה חצי שנה סמ"ר.

למעלה