דרגות בכירות בצה"ל ועליית שנות ה-90

Astroo

New member
דרגות בכירות בצה"ל ועליית שנות ה-90

כרגע קראתי שתא"ל מנליס, דובר צה"ל, התגייס ב-1998.
בין 1992 ו-1999 כ-20% מכלל המתגייסים היו עולים מברית המועצות.
היום יש רק אל"מ אחד מקרבם, אין אף תת-אלוף או אלוף. מה ששוב מביא אותי לחשד שקיימת הפליה לפי מוצא בצה"ל בקידום לדרגות קצונה ומינוי לתפקידים. מה דעתכם?

TaL53

New member
בזמנו דנו על זה לא מעט

יש לך נתונים על כמה קצינים עולים יש ובאיזה דרגות?

TaL53

New member
אתה מביא דוגמא מאוד מצומצמת למספר חד ספרתי של מינויים

נכון שאין פה אף "רוסי" ( למרות שאני לא יודע מה מוצאו של בסיוק) אבל האם זה מעיד שאין בכלל?
&nbsp
https://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1174404
&nbsp
שוב, בעבר כבר דנו על זה- העובדה שיש הרבה מאוד קצינים בצה"ל וזה לא שיש על כל אחד דיווח תקשורתי. למשל במערך הטכנולוגי ואמ"ן יש הרבה "רוסים" כולל קצינים בדרגות סגן אלוף. שנית, גם כפי שכבר דנו על זה והיו גם כתבות על הנושא- קריירה צבאית לא קוסמת ל"רוסים" (או לצעירים בכלל) שמעדיפים קריירה אזרחית.

Astroo

New member
ליידרמן הוא מעליית שנות ה-70

כמו כן, נראה שהוא קודם מסא"ל לאל"מ בתור מקורב לליברמן בהיותו שר החוץ.
&nbsp
בתור "צבא העם" הייתי מצפה מצה"ל לשאוף לייצוג שווה של העדות בדרגות הקצונה השונות.

Astroo

New member
אם כך, אין לדרוש שירות חובה של 3 שנים

ברוסיה היה פתגם '"חייל שאיננו רוצה להיות גנרל הוא חייל גרוע''.
אם רק חיילים ממוצא מסויים יכולים להתקדם לדרגות בכירות, שרק חיילים מהמוצא הזה ישרתו 3 שנים, כל השאר שיעשו רק שלב ב'.

TaL53

New member
זה צריך להתחיל בראש ובראשונה

מה"שיוויון" בגיוס חרדים. קודם שיתנו לחיילי החובה את אותם התנאים והסייגים שנותנים לבני ישיבות (כאשר לא תמיד אפילו אלה באמת לומדים בישיבה).

SupermanZW

Well-known member
גם ביטול גיוס חובה לא יקרה כי יש הרבה פראיירים

רק מלחמת אזרחים יכולה לגרום לביטול גיוס החובה או לגיוס לכל האזרחים המגיעים לגיל 18 ללא פטורים על שום רקע מלבד נכות קשה. סביר להניח שמלחמת אזרחים לא תהיה בישראל.

SupermanZW

Well-known member
על פי הפתגם הרוסי רק אחד ממיליון אינו חייל גרוע

ואם היו מגייסים רק חיילים שרוצים להיות גנראלים זה היה נפלא, כי מכמות החיילים האלה בעולם לא ניתן היה אפילו להקים צבא של מדינה אחת ולו מדינה קטנה ביותר, לו היו כל המדינות בוחרות לגייס רק חיילים שרוצים להיות גנראלים מהר מאוד לאף מדינה לא היה נשאר צבא והיה שלום כלל עולמי.

זה טוב מכדי להיות מציאותי ולכן זה לא יקרה.

גם העם כבר מזמן לא העם

&nbsp
ובינינו, ספק אם אי פעם היה, בניגוד למה שמספרים לנו המיתוסים.
&nbsp
ולענייננו, מאד לא הייתי רוצה שמינויים בגופים מקצועיים (בתחומי הביטחון, הבריאות, המשפט, ואולי עוד כמה תחומים) יתבצעו לפי מפתח של ייצוג מגזרי הולם. החריג היחיד לעניין זה שנראה לי הגיוני הוא תחום התרבות ומדעי הרוח, היות ששם אין מדובר בחיי אדם.
&nbsp
במלים אחרות לא הייתי רוצה שחולה ימות על שולחן הניתוחים משום שאיתרע מזלו להיות מטופל על ידי רופא שנמצא שם רק משום שהוא שייך למגזר כזה או אחר. אבל אם סופר פלוני לא יקבל את פרס ישראל משום שוועדת הפרס הורכבה לפי מפתח מגזרי, מילא. נשמע לי מחיר ששווה לשלם כדי שכל המגזרים ירגישו שהפרס ניתן גם בשמם.
&nbsp
&nbsp

TaL53

New member
מסכים איתך אבל הבעיה אחרת

הטענה, המוצדקת לכשעצמה, שאם יש קליקה ממוצא מסויים המונעת מאנשים ממוצא אחר למצות את כישוריהם אז התוצאה היא שהמערכת, בסופו של דבר, מאבדת אנשים מוכשרים. אם יצא לך לקרוא את "רגעים היסטוריים" של הרסגור הוא מתאר שם יפה את המרשלים המוכשרים מאוד של נפוליון שבגלל מעמדם הנמוך יכלו להגיע, בצבא המלך, מקסימום לדרגת סמל.

קליקות יש בכל ארגון

&nbsp
אדם מוכשר שרוצה להתקדם בארגון, עליו להיות מוכשר גם בניווט בין הקליקות, שאם לא כן, ייעצר בשלב הזוטר. לאחר שנעצר, נתונה בידו ברירה אם להשלים עם מצבו ולמצוא בו יתרונות, או לטפח מרירות ותיאוריות קונספירציה, על סיעת זדים ומזיקים שיושבים במרתף אפל וזוממים לחסום את דרכו (בארצות אחרות, האדם המוכשר יניח מיניה וביה שאותם זדים ומזיקים שאינם מכירים בגדולתו הם יהודים).
&nbsp
אפרופו מוצא מסוים, קליקה כזו חסמה גם התקדמות של מזרחיים במערכת הביטחון, אך כפי שההיסטוריה מוכיחה, בסופו של דבר צמחו ובאו מזרחיים שניחנו גם בכשרון הפוליטי הנדרש כדי לחדור את הקליקות ולמוסס את המכשולים שהן הציבו. אני מאמין שכך יקרה, בסופו של דבר, גם עם יוצאי חבר העמים. רק עניין של זמן.
&nbsp

מעניין שאתה מתנגד בתוקף לכך שאנשים לא מתאימים

בכישוריהם יאיישו תפקידים רק בגלל שמונו בהתאם לעקרון של אפליה מתקנת, היינו, בגלל השתייכותם המגזרית, אבל אתה בסדר גמור עם כך שאותם התפקידים יאוישו באנשים לא מתאימים שהגיעו לשם בגלל השתייכות למוצא מסוים כאשר בני שאר המוצאים, ויהיו מוכשרים ככל שיהיו, מסוננים החוצה. בשני המצבים מינויים נעשים ע"פ המוצא ולא הכישורים, אבל המצב כפי שהוא היום מקובל עליך יותר. אולי הסיבה היא שיש לך הזדהות מסוימת עם אותו המוצא השולט על המינוים וממנה רק מתוך עצמו?

Astroo

New member
יש כאן שכבת אוכלוסיה מסויימת

שאפריאורי נחשבת למתאימה לניהול ופיקוד. פעם אלה היו אשכנזים מדור תש"ח, היום זה ילידי הארץ ממעמד הביניים העליון, ממקומות כגון צפון תל אביב, רמת השרון או הרצליה, עם שמות משפחה מעוברתים שמסתירים את המוצא.

נכון. אנשים כאלה גם נחשבים לישראלים רגילים,

ישראלים באופן כללי ללא הגדרות מדייקות וזהויות משנה, כאשר כל השאר ממוצבים כשייכים למיעוטים כאלה או אחרים.

למעלה