דרבי 2013

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

giri

New member
בארטר - קראתי ומעניין

טרם הגעתי לסרטונים ולכן עוד לא הגבתי.
ההודעה שלך נשמעת מאד הגיונית אבל עדיין קצת לא מתיישב לי מאיפה מגיע ההבדל הגדול בין הענפים.
אני תוהה גם לגבי האינטרסים הכלכליים, אולי הם אחרים? לא יודעת.
בכל מקרה תודה על התשובה המושקעת, יש לי מחשבות שונות בעקבותיה.

barter

New member
הבדלים

קודם כל, עניין של הרגל ומסורת -
כשמרגילים רוכבים מתחילת דרכם בענף שמהר זה יותר טוב ...שאפשר להשיג בזול ולקבל יקר... יש לזה השלכות.
אני חושבת שזה גם מגיע מרקע כלכלי, נראה שבאינגליש יש רוכבים הרבה יותר אמידים ובעלי יכולת להשקיע סכומים מכובדים יותר ויחד עם סכומים- איכות חיים ורמה...
אם רק נסתכל על תמחור הסוסים בקפיצות ודרסג' מול הריינרים יהיה מאוד ברור לאן הסכומים הגדולים מנותבים.
כמו כל דבר זה שילוב של הכל. כמובן. אבל אני חושבת שיש כאן בעיקר הרגל לא בריא.
מצד שני, יש גם הרבה יחסי ציבור פחות טובים על הענף המערבי - נראה לי פשוט כי לא מסתירים כל כך את הפציעות או נקודות החולשה בעוד שבאינגליש יש הילה מאוד רחבה סביב ה'אצילות' ויש שם משהו מאוד 'בלתי פגיע' כשבעצם אם בודקים לגופו של עניין, סוסי קפיצות, דרסג' ועל אחת כמה וכמה מרוצים, עוברים הרבה עומס פיזי ומנטלי ומקבלים תמיכה רפואית כמו בריינינג (אולי דגשים על מפרקים אחרים או שרירים אחרים, אבל אותו רעיון).
אינטרסים כלכליים ופוליטיקה קיימים בכל מקום, אולי בווסטרן פשוט הם לא כל כך מעודנים ודיסקרטים.

giri

New member
נקודות מעניינות

סובייקטיבית אני לא מרגישה את מה שאת אומרת מבחינת התמיכה הרפואית - זה די ידוע שסוסים ברמות הגבוהות עוברים שחיקה וזקוקים לתמיכה. מצד שני הם גם זוכים לפגרות בין עונות תחרויות. אני לא חושבת שמישהו חושב שהסוסים לא זקוקים לטיפול, מצד שני, סוסים מתחרים ברמות הגבוהות שלי יצא לפגוש, מתחרים כמה שנים טובות ברמות הללו ושומרים על הכושר (כמובן עם טיפול מתאים). סוסים שכבר צריכים יותר מזה בדר"כ הם כבר לא בטופ אלא ברמות הנמוכות יותר, אבל שם אני מכירה גילאים של, נגיד, 12 ומעלה. לכן הייתי מופתעת מטווח הגילאים. יתכן שההבדל הגדול הוא מתי הסוס מגיע לשיא שלו וכמה בניה צריך בשביל זה. אני לא חושבת שסוס קפיצות מסוגל להגיע לטופ - מנטלית לא פחות מאשר פיזית - בשנתיים אימון, אלא אם הוא עילוי מבחינת הכשרון. בשנה וחצי האחרונה יוצא לי להחשף יותר לסוסים צעירים באימון מאשר לפני כן, וזה מאד מעניין לראות את המסלול שהם עוברים וכמה הם צריכים ללמוד, במיוחד כשהרוכב המתחרה הוא לא איש מקצוע (גם אם מתחרה ברמה טובה).

giri

New member
נמחקו הודעות

מבקשת לשמור את הדיון לגופו של עניין ולא לגופו של גולש, תודה.

jgut

New member
כן ולא

לרוב הסוסים נחשבים בשיאם בגילאים האלה. המקרים בהם זה שונה, זה כאשר התחילו את הסוסים האלה בגיל מאוחר יותר, או שקצב העבודה איתם היה איטי יותר. היום המגמה היא להתחיל את הסוסים בגילאים מאוחרים יותר מבעבר.

בנוסף יש תלות בצורה בהם רצו במהלך השנים. כשכלל האצבע הוא שככל שסוס ירוץ חזק יותר, כך הסיכוי שלו לקריירה קצרה יותר.
בפועל אנחנו רואים שיש לא מעט יוצאי דופן לכלל הזה:
בקרב הסוסים המבוגרים יותר שמנצחים היום בליגה - רואים סוסים שדווקא ניצחו בעבר ורצו איתם מאוד חזק במשך השנים.

giri

New member
אני לא בטוחה שאני מבינה

למה הכוונה כשאת כותבת "רץ חזק".
את יכולה לנסות להסביר ככה שגם בלי להכיר את הענף ממש אני אצליח להבין? ראיתי קטעי וידאו של תחרויות, אבל אני לא מבינה למה הכוונה.

fliperit

New member
"רץ חזק"

כלומר רץ מהר- במעגלים ולפני העצירות, מסתובב מהר...

כמו שכל ענף, כשרוצים לשמור סוס לאורך שנים, אי אפשר להוציא ממנו את המקסימום שלו בכל מקצה.

giri

New member
בהחלט

אם כי זה נשמע לי גיל מאד מוקדם, אולי אני לא יודעת על מה אני מדברת, אבל בסוגי הספורט שאני מתעסקת איתם בגיל 4-6 זו תחילת הקריירה ולא השיא. הטענה שאני מכירה היא שצריך לבנות את השרירים והגוף לעמוד בספורט. זה יכול להיות רלוונטי גם כאן? אם סוס יקבל אימון יותר ארוך והדרגתי, הוא ישמור את השיא שלו רחוק יותר?

dixie chick

New member
סוסים בדרבי מציגים טוב יותר מסוסים בני 4

אבל מהרגע שמתחילים לטחון אותם הם יתחילו להתדרדר נקודה, אז אם יתחילו בגיל מבוגר יותר, עדיין תוך כמה שנים הם יגיעו לאותו מצב של שחיקה וצליעות

jgut

New member
לדעתי זה נחלק לשני חלקים

מבחינת זמן אימון כדי להגיע לסוס שמוכן להתחרות (מה שאנחנו מכנים סוס גמור)- נידרשים לרוב שנתיים כדי להגיע לכך. מה שאומר שסוס שהתחילו אותו בגיל 2-4 יהיה מוכן בגילאים 4-6.
זה שונה כמובן מהדראסג' כי שם נידרשים שנים על גבי שנים של אימון, כך שמראש אי אפשר להגיע לשיא בגיל צעיר. אם אנני טועה, גם במרוצים השיא של הסוסים הוא בגילאים האלה.
אם נשווה את זה לרקדנים, אז לרקדן ב-18 יהיה בשיאו מבחינה פיזית, אך יכול להיות שהידע שלו יהיה מופחת לעומת מישהו בין 40. אבל אם כדי ללמוד הכל, היה מספיק שנתיים, לבן 18 היה יתרון עצום לעומת מישהו בן 40.

בהקשר של רמת הריצה, אני לא התכוונתי רק למהירות הריצה. אלה לרמה הנידרשת מהסוס. נניח שיש רמה מסויימת שהסוס יכול להגיע אליה והיא מייצגת את ה100% שלו.
אם נציג את הסוס לאורך זמן כאשר דורשים ממנו בכל מקצה את ה100% זה ישחוק אותו (בעיקר נפשית). כשרוצים לשמור סוס לאורך זמן, אנחנו הרבה פעמים נדרוש ממנו במקצה עצמו פחות מה-100%, הרבה פחות. אולי בחלק מהמנברות שבאות לו יותר בקלות נדרוש יותר, אבל לא "נסחוט" אותו עד הסוף.
כמובן שבפועל יש פער בין הרצוי למצוי, וכל מאמן פועל בדרכו (לטוב ולרע, אך אכן יש גם רע).

זו תחילת הקריירה, אבל מדובר בספורט שאין להערכתי טעם להמשיך להציג את הסוס ברמות הגבוהות לאורך זמן. זה ספורט מונוטוני ואין הרבה לאן להתקדם איתו (במיוחד בארץ). כמה זמן אפשר להציג אותו הדבר גם לסוס וגם לרוכב? זה מתחיל לשעמם את שני הצדדים.

למעלה