דרא"מ ושאר ירקות

עוזיג

New member
דרא"מ ושאר ירקות

שתי שאלות חשובות: 1.עד כמה באמת צריך את הספרים של הלונלי פלאנט ו/או פוטפרינט בטיולים בחו"ל (או ליתר דיוק במקרה שלי דרום אמריקה) ומי מהם באמת יותר טוב? 2.מישהו יודע עד כמה העונה הגשומה במדינות האנדיות (אקוודור פרו ובוליביה) אכן לא מאפשרת טיולים שם החל מנובמבר?

צירפת 2 שאלות שהקשר בניהן מאוד חזק

1. אני ממליץ בחום ליסוע עם ספר. לא סתם בחום אלא בחום גבוה ביותר. הספר הזה הוא התנ"ך שלך במהלך הטיול (אני מקווה שאף אחד לא נפגע לי פה..). הוא יעזור לך למצוא מקומות שינה, קוי אוטובוס, מחירים (גם אם לא מעודכנים זה פרט שולי), מסעדות, בנקים וכל מה שצריך לדעת. לא יודע לגבי פוטפרינט. אני טיילתי עם הhandbook והוא היה מעולה. בטיול קיבלתי מחבר'ה שחזרו לארץ את הלונלי פלנט והוא היה פחות טוב. 2. כמובן שאחרי שיהיה לך את הספר אז אפשר יהיה לבדוק בכל מדינה ובכל איזור כמה ימי גשם יורדים בו בחודש כזה או אחר. מספר ימי הגשם זה בעצם מה שמעניין אותך. כדאי לזכור ששם הגשם לא מרחם, הוא קצרצר אבל מטביע

sela v

New member
לגבי המדריך

מסכים. מחיר מדריך לא כל כך יקר, ואפשר גם לקחת ממי שהוא שחזר. המדריך לא יכול להזיק חוץ ממשקל עודף. חלק מהמידע ניתן לקבל בדרך, במיוחד אם מתאכסנים באכסניות, אבל למשל איפה לבקר לפעמים כדאי לקרא מספר, כי המקומיים חושבים אחרת ממה שאתה חושב, ומטיילים אחרים לא ראו את הכל. יש מדינות במיוחד במערב, שאם תכנס למשרד התיירות שלהם, כל מקום שתשאל עליו, אפילו הכפר הפצפון ביותר יאמרו שהוא יפה, ולכן גם שם חשוב ספר. במיוחד אם אתה נוסע פעם ראשונה. למי שנסע כמה פעמים, אפשר לקבל כתובת של מקום התחלה (אכסניה), ומשם לשאוב מידע, אבל כמו שאמרתי אם הכמה מאות גרם האלה לא מכבידים תמיד עדיף שיהיה ספר.

ilsh

New member
רק הנדבוק

בדרום אמריקה הלונלי פלנט הוא ביטחי ולא מעודכן. ההנדבוק מכיל הרבה יותר מידע ובעיקר מעודכן מבחינת מקומות לינה ומסעדות

koby329

New member
ממליץ בחום על ההנדבוק

ממש מכיל את כל מה שתצטרך ברמת פירוט מדהימה ומדוייקת.

למעלה