דראפט ב-NBA

kirk hammet

New member
דראפט ב-NBA

כמו בכל שנה , אתמול בלילה נערך יום חגם של מסיימי הקולג`ים בארה``ב ב-NCAA , כאשר התרחש הדראפט. הדראפט הזה כלל מספר הפתעות , אבל נערך די בצמוד למצופה. וושינגטון וג`ורדן לקחו לראשונה בהיסטוריה שחקן תיכונים כבחירה מספר אחת בדראפט. את הדרך לזה סללו כבר שחקנים כמו קווין גארנט הנהדר ודריוס מיילס , שבאו לליגה היישר מהתיכונים וכבר הספיקו להוכיח את עצמם. שיקגו עשו טרייד מפתיע ביותר ושלחו את הכוכב שלהם , שהשנה סיים את שנת הסופומור שלו בליגה , אלטון בראנד (שאני ממש לא מחבב) , לקליפרס , תמורת הפורוורד ההגנתי בריאן סקינר , ובחירה מספר 2 בדראפט. בנוסף לבחירה שלהם מספר 4 בדראפט , הם לקחו את טייסון צ`נדלר הפורוורד ואדי קארי הסנטר , שניהם סיימו תיכון. העולם שייך לצעירים ? בבחירה מספר שלוש היה משהו שלדעתי היה בו אלמנט מפתיע. פו גאסול , הספרדי המצויין של בארסה , סמול-פורוורד , נבחר לאטלנטה . האם האמריקאים מתחילים להכיר באמת בכשרונם של האירופאים ? לא בטוח. הוא נשלח היישר בטרייד לונקובר (או שמא אומר ממפיס) בטרייד שכלל גם את לורנזן רייט וברווין נייט תמורת שאריף עבדור-רחים , סמול-פורוורד שבעיקר עושה התקפה , ועושה הרבה פחות הגנה. גולדן סטייט , שכבר נאמר גם פה שהיא מהמועמדות של נייט האפמן , לקחה את הרכז ג`ייסון ריצ`ארדסון ואת הפורוורד טרוי מרפי מנוטר-דאם. זה מקטין את הסיכויים של נייט לחתום שם. ופה לדעתי העניין הכי מפתיע בדראפט - שיין באטייה , שחקן השנה במכללות , פורוורד מדהים ביותר , נבחר רק במקום השישי. שחקן כמוהו אני הייתי בוחר בחירה ראשונה בלי שום היסוס. טורונטו הביאו את מייקל בראדלי , פאור-פורוורד שיכול לתפקד גם כסנטר , וזה מקטין את הסיכויים של האפמן לחתום שם , ידוע שגם שם הוא היה על הכוונות שלהם. יוסטון נתנו לניו-ג`רזי שלושה בחירות דראפט בשביל לקבל את הזכות לבחור שביעית , ולקחה את הפורוורד אדי גריפין. ניו ג`רזי הביאו בבחירות שלהם את הסמול פורוורד ריצ`ארד ג`פרסון (בשביל מה , יש להם את ואן-הורן) הרכז ברנדון ארמסטרונג (מה שמראה שאולי באמת מארבורי בדרך החוצה.) והסנטר ג`ייסון קולינס (פה אני חייב לציין שאני מבין אותם , ג`ים מאקלבין לא אופציה בהתקפה). קליבלנד הביאו את מי שיכול להיות שהוא יהיה האקים ``דה דרים`` אולייג`ואן הבא , אבל יכול להיות שהוא גם יהיה נפילה ענקית כמו כל מיני קודמים לו , הסנטר הסנגלי הענק - דיסאנגה דיופ . הימור שלי - תזכרו את השם שלו . למרות שהוא בקליבלנד. בוסטון ניצלו את שלושת הבחירות שלהם בשביל להביא את הקלעי/פורוורד ג`ו ג`ונסון , הפורוורד קדריק בראון וכוכב מכללת צפון קרוליינה (לאיפה לעזעזל השחקנים שלהם נעלמו ?!) ג`וזף פורטה. הימור שלי - לאור הסיום עונה המוצלח למדי אחריי שריק פיטינו עף , הייתי אומר ששנה הבאה בוסטון סוף סוף יחזרו לפלייאוף. סיאטל הביאו את ולדימיר ראדמאנוביץ` היוגוסלבי , שאף אחד בארץ לא שמע עליו , אולי בגלל שהוא משחק בקבוצה הקטנה ז`לניק ביוגוסלביה. הוא פורוורד שמאוד התלהבו ממנו במחנות האימון של ה-NBA. יוטה הביאו את הרכז ראול לופז מריאל מדריד , מה שאומר אולי יותר מתמיד - ג`ון סטוקטון בדרך החוצה. סאן אנטוניו הביאו את טוני פארקר מראסינג פאריז , עוד הוכחה שאפשר להגיע לליגה הטובה בעולם גם בדרך ההפוכה. ג`מאל טינסלי , רכז שאולי היה יכול להיות בחירת לוטרי , נבחר רק בבחירה ה-27 על ידי ונקובר. ופה אולי המקום לדבר על הטרייד הגדול של הערב חוץ מהעניין של שאריף עבדור רחים . מייק ביבי מונקובר עוזב אותם לטובת סקרמנטו , בעיסקה שבה ג`ייסון ויליאמס ה``שוקולד הלבן`` שהוא בהחלט וירטואוזי אבל יעיל הוא בהחלט לא , וניק אנדרסון שלא ממש מצא את עצמו בסקרמנטו , הולכים לונקובר , וברנט פרייס מצטרף לביבי והולך לסקרמנטו. אחת הסיבות לטרייד היא היחסים העכורין בין ריק אדלמן המאמן של הקינגס לבין ויליאמס , שהתלונן על דקות המשחק שהוא מקבל בסקרמנטו. עוד אירופאי בדראפט , מהמט אוקור הפורוורד של אפס פילזן , נבחר בסיבוב השני בבחירה ה-38 על ידי דטרויט. ובחירה אחרונה שאני אדבר עליה - מינסוטה , הקבוצה שנקנסה קשות ולא זכתה לקבל בחירות דראפט בסיבוב הראשון בגלל פרשת החוזים הכפולים עם סמית` , הביאה סנטר שהיה יכול להיות בחירה גבוהה הרבה יותר , אלמלא ידיעות על מצבו הבריאותי ובעיות בגב שיש לו , לורן וודס. אולי עכשיו הם יוכלו להתמודד כמו שצריך עם סנטר אמיתי ולא ראשו נסטרוביץ` או דין גארט, או סלייטר , שהוא בכלל לא סנטר טבעי. בתקווה לעתיד טוב יותר. זה המקום להגיד שאני אוהד של הטיוולבס. ביי

למעלה