דראפטינג - למה לא?

krunch

New member
דראפטינג - למה לא?

מישהו יודע מה הסיבה שאסור לעשות דראפטינג בתחרויות? בנתניה זה היה פשוט תענוג.

yahalis

New member
אני דווקא שואל למה בכלל מותר

על מה התחרות פה? עושים דראפטינג בשחייה (את זה אי אפשר למנוע...), אח"כ באופניים, ובסוף מנצח מי שרץ הכי טוב
משעמם

yahalis

New member
וברצינות...

זה בדיוק כמו באופניים: אם אתה שוחה 20 ס"מ מאחורי מישהו יש גרר שמאפשר לך לעבוד ב 60-70% לעומת שחייה לבד באותה מהירות! מצד שני, בפלטון של השחייה מסוכן

ערןD

New member
דראפטינג

אוקיי,תענוג. השאלה הנשאלת כאן מדוע תענוג? האם זה מכיוון שעבדת פחות קשה? או האם זו העובדה שאתה חלש יחסית באופניים לעומת השאר? ישנם רבים הטוענים שברגע שהוכנסה הרשות לביצוע הדרפטינג ענף הטריאתלון החל גווע היות וזה כבר לא ענף אישי. אחרים טוענים לזמנים מהירים יותר, אם כן,מה עדיף? בארץ החליטו להישאר במתכונת של תחרות אישית. אני אישית בעדה,היות וכאן באמת נמדד חוזקו של הספורטאי ואין כאן שום אלמנט שיכול לעזור לי במהלך התחרות מלבד האימונים אותם ביצעתי/לא ביצעתי כהכנה לתחרות. הבעיתיות עם דראפטינג היא שבמידה ואתה שחיין טוב תצא עם הקבוצה הראשונה ותוכל להידבק אליהם במהלך כל הרכיבה (מה שלא יתאפשר בתחרות ללא דראפטינג). על פי מיטב זכרוני המעבר לדראפטינג החל עם יושב ראש האיגוד העולמי באמצע שנות ה90 (שאת שמו איני זוכר) שהחליט שהוא יביא את הטריאתלון לאחוזי צפיה גבוהים יותר. אכן,קבוצות רוכבים מצטלמות טוב יותר מיחידים.

שמו של נשיא ייגוד הטריאתלון העולמי

והניצחי, לס מקדונלד, קנדי במקורו, אשר הוביל את הועד האולימפי העולמי להכרה בטריאתלון כספורט אולימפי. אבי הרעיון לאפשר "צילומים יפים יותר", היה מיודענו הישראלי, חבר הועד האולימפי הבינ"ל, מר אלכס גילעדי, שהיה בזמנו האחראי על זכויות ושידורי הטלביזיה של ה IOC. הוא היה בין המשכנעים את לס מקדונלד, לאפשר דרפטינג, לבצע LAP'S באופניים וכן בשחייה. על מנת שהספורט יצטלם יפה יותר. כך הוקרב ספורט הטריאתלון ל"אלוהי הרייטינג". האם זה היה נכון או לא? כמספר המתחרים, כך מגוון הדיעות.

רווווניייייי- בוא ונגדיר

עם עובדה אחת אי אפשר להתווכח. הטריאתלון במרחק האולימפי (שברוב חוצפה נקרא "מרחק קלאסי") איבד את הפופולאריות האדירה שהייתה לו בתקופת הטרום "דראפטינג. אני בטוח שאתה זוכר את אותה תקופה - יורוספורט העבירו שניים,לעיתים שלושה, שידורים של טריאתלון מדי שבוע. כל סבב גביע העולם שודר. כל תחרות של סבב גביע העולם שודרה ביום רביעי כשהתחרות נערכה ביום שבת או ראשון. טריאתלון אילת שודר בטלוויזיה (והגיע עד לגמר הסבב האירופי). אליפות העולם שודרה. ובנוסף שודרו התחרויות הגדולות במרחקים הארוכים. הוואי, אירונמן גרמניה, טריאתלון ניס, אי הבתולה, פרדייס,זבב הפורמולה מאוסטרליה (טריפל סופר ספרינט) ועוד, ועוד ועוד... בסוף היה גם שידור ישיר של כמה תחרויות. ומה קרה שנה לאחר שהוחל הדראפטינג? נפסקו השידורים. עכשיו אפילו ת'אירונמן מהוואי לא משדרים ביורוספורט. אה...נכון....את הטריאתלון האילימפי משדרים ישיר לכל העולםך וחבר שלו ממאדים. יופי. פעם בארבע שנים שני טריאתלונים (נשים+גברים במשחקים האולימפיים). וזהו.... שממה. מי באמת חושב שהטריאתלון יותר מעניין היום, עם הדראפטינג, מאותן תחרויות בהן היו מייק פיג, ג'ימי ריקטלו ודומהים רודפים אחרי השחיינים הטובים ואח"כ בראד קארנס ובראד באוון או גרג וושל היו מרחפים בריצה בניסיום לסגור את הפער שרוכבי האופניים פתחו? ואני מתכוון מבין אלו שחוו את מה שהיה פעם.

ניר60

New member
נדמה שהרווחנו פופולריות עממית

כמי שהתוודע לענף דוקא דרך אותם שידורים ביורוספורט ומאוד מצר על חסרונם, עדיין איני יכול להתעלם מהצמיחה בפופולריות של הענף. האם יש קשר בין זה לבין חוקי הדרפטינג? לא בטוח! היתכן ששיתוף החובבים באותם מקצים ובאותם אירועים לצד המקצוענים הוא שתרם לצמיחה? נשמע יותר הגיוני. אתה מכיר עוד תחרות אולימפית שבה יש אפשרות לאדם רגיל להתחכך כמשתתף בספורטאי עילית? אני לא.

יאאאיררר...אני לא מגדיר

כשאני מתחיל להגדיר, אומרים לי שאני טריאתלט זקן,,,חי את העבר..."היסטוריון". "פנינים" מעין אילו. אין לי ויכוח איתך,,בטח לא על העובדות המצוינות בדבריך, ככל שהזמן עובר, אני כבר באמת לא יודע מתי היה טוב יותר. בזמנו,,כשביקשתי להתחרות בפעם הראשונה, אמר לי איתן קוברסקי, מזכ"ל האיגוד הראשון, תוך שהוא נושף לעברי ומסנן מתחת לשפם ש"טריאתלון זה 1.5 ק"מ שחייה, 40 ק"מ אופניים ו 10 ק"מ ריצה" - מי שלא עושה את המרחק הזה בפחות מ 4 שעות - לא יכול לקרוא לעצמו טריאתלט!". אז לא היה ספרינט, מיני ספרינט, סופר טריפל ספרינט, מיקרו ספרינט, מיקרו ננו ספרינט וכדומה. רצית לחוות טריאתלון-התחלת מאולימפי! לא הייתה כשיר למרחק. עוזי רן היה שולח אותך להתאמן ולהיות מוכן לאילת.... אמרו שאסור לעשות דרפטינג! - אף אחד לא עשה דרפטינג! להזכירך, בחלק מהשנים לא היו בכלל שופטים (רק בשנת 1992 לקראת טריאתלון ת"א, נפתח קורס השופטים הראשון). אבל, כפי הנראה צודקים אילו שאמרו שזה מה שמנע מאיתנו כאיגוד לגדול בכמות המשתתפים. וביננו, (מבלי שאף אחד ישמע), נהננו מהתהילה של איגוד קטן של "משוגעים". אני בכלל לא בטוח שרצינו כל כך בקלות לוותר על "תהילת הטריאתלטים האולימפיים". כשדר' מיכה קניץ הישראלי הראשון שעשה אירנומן, סיים - חשבנו שהוא משוגע בדורו. היום כל שני וחמישי טסים ישראלים לחו"ל להתחרות ב"איש הברזל". צריך גם לזכור כי החשיפה לענף הייתה יותר קטנה. לפני 13 שנה נאלצתי לשבת עם יחצ"נית רבע שעה, עד שהיא הצליחה להגות את המילה "טריאתלון" בלי שגיאה. כיום, מי לא יודע מה זה טריאתלון !

ניר60

New member
עדיין נשארת "בעית" העקיפה

שהרי על מנת לעקוף את הרוכב שלפניך עלינו להאיץ ולעקוף למעלה מ10 מטרים, מה גם שהרוכב הנעקף לא עומד לוותר לנו בקלות. כך נוצר מצב - לעיתים - של דרפטינג ושל סיכון באזהרה או פסילה בהתאם לחוקים. תאר לך: 500 מטר לפני הסיבוב, אתה 5 מטרים מאחרי הרוכב שלפניך ומרגיש חזק מספיק לביצוע עקיפה, בהיותך 1 מטר מאחריו הוא מבחין בך ומאיץ, אתה ממשיך בעקיפה, תוך שאתה דואג להיות לפחות 2 מטרים לצד, והנה מגיע הסיבוב, אתם נצמדים אחד לשני ל30 המטרים הבאים....בסיבוב יושב שופט ששולף כרטיס צהוב....למי משניכם? לחלופין, אחרי צפיה רבה בתחרויות אופניים, שמירת הכוחות המתאפשרת בעזרת דרפטינג לא ממש עזרה לאף אחד במיוחד.

לסיטואציה הזו ישנה פתרון

בהנחיות לשופטים: אין אוכפים דרפטינג בנקודת סיבוב, כך שהסיטואציה שהינך מתאר, לא תביא לא לפסילה ולא לאזהרה. ראה סעיף א.1.1 ה) א.1.1 כניסה לתוך אזור דרפטינג מתחרה יכול להיכנס לאזור הדרפטינג של מתחרה אחר (נתון לשיקול דעת השופט שזהו המקרה שהתרחש) במקרים הבאים: א) המתחרה נכנס לאזור התקדם בתוכו ויצא ממנו תוך 15 שניות. ב) מסיבה בטיחותית. ג) בתחנת התרעננות (וכד'). ד) בכניסה ויציאה משטח ההחלפה. ה) בנקודת הפניה. ו) אם גורם רשמי הוציא משימוש חלק מהמסלול בגלל מסלול צר, בנייה, מעקף או סיבה בטיחותית אחרת. רוני רצבע יו"ר ועדת שיפוט ובקרה איגוד הטריאתלון הישראלי

ערן, בארץ לא החליטו על מתכונת אישית

עפ"י חוקת איגוד הטריאתלון הישראלי, המבוססת במלואה על חוקת ה ITU, בקטגוריות עלית ונוער,- ניתן לבצע דרפטינג. בקטגוריות קבוצות גיל - אסור לבצע דרפטינג. אנו לא מרבים לבצע קטגורית עלית, מכיוון שאין ביקוש להרשמה לקטגוריה. (ציטוט מפי טריאתלט: "עדיף לקחת מקום ראשון בקבוצת הגיל, מאשר להתמודד מול האלתרמנים"). בתחרויות, כמו נתניה, אופי המסלול, כמות המשתתפים לעומת אורך ההקפה ומבנה המסלול, מחייבים את הבקר הטכני לתת אישור לביצוע דרפטינג. שאם לא השופטים יאלצו לפסול את כל המתחרים... רוני רצבי יו"ר ועדת שיפוט ובקרה איגוד הטריאתלון הישראלי

krunch

New member
לא דווקא פחות אישי

אולי ברמות הגבוהות שאין באמת כאלה הבדלים בין הספורטאים אז הדראפטינג מוריד מהערך. אבל בנתניה למשל (בספרינט), עבדתי עם מישהו רק שנינו, ועשינו זמן מעולה. אולי מכיוון שאנחנו פחות תחרותיים מאשר במקצים המקצועיים, אז כל אחד מוכן להשקיע ולהוביל קצת (אם הוא יכול). האמת היא שהנקודה שאתה מעלה צודקת לגמרי, אם מישהו חלש יותר לא רוצה להוביל, אז הוא פשוט מנצל את הדראפטינג. חבל. טוב נו, בכל מקרה, היה כיף להרגיש כמו מקצוען לתחרות אחת. אז השאלה הנשאלת היא בעצם, - למה בנתניה הי מותר?

krunch

New member
בגלל אופי המסלול

אוקיי, קיבלתי את התשובה לשאלה "למה בנתניה?". תודה תודה. היה מעניין.

אוסיף ואומר דעתי האישית

אני לא חסיד של תחרויות עם דרפטינג, מסיבה נוספת - והיא בטיחותית. על מנת שתהא לך המיומנות לרכב גלגל צמוד לגלגל, הדבר מחייב אימונים רבים יכולת רכיבה גבוהה, שליטה באופניים ותרגול של השתתפות וחלוקת התפקידים בפלטון. רוכבי העילית והנוער התחרותיים, מתורגלים בזה. האיג'גרופרים - לא בהכרח. מכאן שההסתברות לתאונות בתחרות עם דרפטינג לקבוצות הגיל (שרובם ככולם-חובבים)- גבוהה יותר. אני שמח מאד שהתיאוריה שלי לא עמדה במבחן המציאות בטריאתלון נתניה.

למעלה