דק על יציקת בטון

bar1bar

New member
דק על יציקת בטון

שלום, אני בדיוק לפני תחילת בניית בית ואני מתכנן לשים דק על משטח הבטון שאמור להיות חלק מהיציקה של כל הבית,כרגע המהנדס תכנן את גובהה היציקה בתוך הבית ובחוץ באותו הגובהה. בכמה אני אמור להנמיך את רצפת הבטון החיצונית בכדי שאוכל לשים דק ולשמור על אופציה לרצץ אם ימאס לי מהדק? תודה

onm1

New member
20 ס"מ

לדעתי 20 ס"מ יספיקו (לא מניסיון) מה שיתן בערך30 נטו מגובה הריצוף--בגלל האיטום והצנרת ,מה שחשוב לבצע שיפוע מתון החוצה כדי שלא יעמדו מים,אחרת תאלץ להביא במיוחד בטקל (או מדה) שיעלה לך 100 שח למטר+ יגביה את המשטח שרצית להנמיך.

בינא

Member
המהנדס ידע שאתם מתכננים דק על הבטון?

אם הוא ידע אולי הוא צדק בתכנונו? אם מבצעים את הבטון בגובה של 10- ס"מ מפני הרצוף כי יש מילוי+טיט+רצוף ולדק יש גובה של 5 ס"מ, הוא השאיר 5 ס"מ הפרש גובה כי זה מה שנדרש בין הויטרינה לדק... למרות האמור, תמיד תוכלו לבצע את הדק גבוה יותר, כך שיהיה בגובה הרצוף בפנים ומסילות הויטרינה יהיו שקועות בין הרצוף לדק...

onm1

New member
לי יש נסיון לא טוב עם אותו גובה

רצוי לרדת 10 ס"מ ,במידה והקבלן לא יבצע שיפוע,הבטקל + האיטום יגביהו את האזור של המסילה והכל עלול להיות גבולי,הרצף שלי טען שבתכנון של בתים שהוא ריצף,המשטח היה מונמך במקום בו רצו לשים דק במקרה שתרצה ריצוף פשוט תמלא עוד כמה קוב של שומשום ותגיע לגובה הרצוי

למעלה