דק באומן

vanji

New member
דק באומן

האם מישהוא מכיר או יודע את האתר או מייל של דוק באומן מ ארה"ב מומחה לנושא ADHD וטיפול תרופתי בנושא

miclol1

New member
דק באומן

שנה טובה האם מישהוא מכיר או יודע את כתובת האתר או המייל של דק באומן מארה"ב מומחה לך ADHA וטיפול תרופתי

miclol1

New member
תודה

אני אבדוק עם הפסיכולוגית שלנו אם לזה היא היתכוונה

zivadina

New member
אולי תספר לנו למה אתה מתעניין בו?

כדאי לך לקרוא את הספר שלו, שתורגם לעברית. אבל שים לב שהגישה שלו לא התקבלה בממסד הרפואי, ואני משערת שלא רק מסיבות של יוקרה אישית.

miclol1

New member
דק באומן

תודה על התגובה 1. מהו שם הספר ? 2. הפסיכולגית המלווה אותנו " אן קופר הולנדר" רוצה להצייעץ איתו לגבי טיפול משלים לריטלין עדיין לא הצלחנו להיגיע לאיזון בטיפול גם לא בתחום הומפטי ולפעמיים אנו מתעייפים

zivadina

New member
אולי תלמדו קודם על הטיפולים שהצליחו

הטיפולים המקובלים להפרעת קשב ורכוז זה: א. תרופה ב. הדרכת הורים ג. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לילדים ובנוסף ספורט ועוד טיפולים בכל המישורים. לא ברור לי למה צריך ללכת רחוק לד"ר אמן כאשר בארץ יש כל כך הרבה ידע מוכח. בנוסף, הומאופטיה עדיין לא הוכחה כטיפול יעיל ל-ADHD. אולי תספר לנו מהן הבעיות שממשיכות להטריד אתכם בקשר לילד? בשביל זה אנחנו כאן, אוסף הורים לילדים ADHD עם המון נסיון, טיפים ובעיקר קבלות אל הצלחות הטיפולים. אתם מוזמנים לקרוא בספרייה שלנו ביחד עם הפסיכולוגית. כאשר ייפתח הקישור המצורף, תראה בצד שמאל שלו אינדקס של כל מדורי הספרייה. נשמח להתעדכן בקשר להתמודדות שלכם עם ADHD.

miclol1

New member
התמודדות עם ADHD

כהורים המתמודדים עם הבעיה כ 3 שנים ומטפלים ומטופלים ב3 הדרכים וגם מעורים בשיטות אפשריות אנו עדיין מנסים דברים נוספים כדי להביא את הילדה לאיזון ולשמחת חיים עדיין מנסים למצוא את האיזון התרופתי שבוא הידה תלך לבית ספר וגם תשתתף עדיין נמצא את הדרך הנכונה להוציא אותה מתוך הנוקשות אני מתכונן [ותודה על הספריה] לעבור על המאמרים שם וללמוד טיפים ודברים נוספים אבל גם הפסיכולגית שמלווה אותנו חושבת שיש אולי מקום לנסו טיפול תרופתי נוסף לחלופין המליצה בחום על בית הספר הדמוקרטי

zivadina

New member
לא הייתי ממליצה

ילד ADHD זקוק לגבולות ברורים מאוד שיבואו במקום הגבולות הפנימיים שחסרים לו. אם בית הספר הדמוקרטי הוא "פתוח", היא תמצא את עצמה מהר מאוד על הדשא. אני ראיתי ילדים ADHD שהלכו לבית ספר פתוח ונשארו על הדשא, ובעצם נראה לי שהוריהם התייאשו מהם ולכן שלחו אותם לבית ספר שלא ידרוש מהם כלום. סליחה על הבוטות. יש לי נער ADHD קלאסי עם עבר של בעיות התנהגות והיפראקטיביות שפורח כבר 3 שנים בפנימייה צבאית. אני בטוחה שיש הרבה בתי ספר שיכולים להכיל את הבת שלכם. משום מה יש לי תחושה שהפסיכולוגית הזאת לא ממש מבינה ב-ADHD, ולכן מחפשת אלטרנטיבות. הנסיון האישי שלי עם מספר ילדים ADHD הראה שמערכת החינוך הרגילה שמנוהלת על ידי מנהלת מכילה, יכולה לקלוט נהדר ילדים ADHD. הם לא ילדים חריגים שצריכים טיפולים מיוחדים. הם כן צריכים הדרכה התנהגותית-קוגניטיבית, גישה פסיכולוגית שמדגישה את תכנון ההתנהגות לפי המטרה שרוצים להשיג. כל זאת בתנאי חשוב: שלילדה אין בעיות רגשיות חמורות שמצריכות טיפול רגשי.

zivadina

New member
ובקשר לשמחת החיים

אכן, שלשום, בשיחה בין ילדיי, הם טענו שעם ריטלין הם לא "כיפיים". אז בלימודים הם לא "כיפיים", אבל אחרי הלימודים הם שמחים ועוד איך, גם בגלל שהשפעת הריטלין פגה, וגם בגלל שהם עברו בהצלחה עוד יום לימודים מפרך ועמדו בכל הציפיות שלהם מעצמם.

אני מטרף להמצלה של זיווה

גם אני בהיותי נער עם רקע של ADHD ובעיות התנהגות בכיתה, שלא טופל בריטלין, כי פני 16 שנה לא היו חלופות מספקות. וגם אני הגעתי לפנימיה צבאית- הטכני חיל אוויר, ושם פרחתי, כי שם בתוך אותה מסגרת ברורה, היה קל יותר למצוא ליחד פתרון נקודותי של "מחוץ למסגרת", מאשר לחנכו ללא מבסגרת ברורה בכלל . הטכני עבורי היווה נקודת מפנה מאוד חשובה, כי שם קיבלתי המון ביטחון ביכולות שלי. אני מאמין שיש הרבה דרכים לייעל את התפקוד של ביתך, לא הבנתי, האם בחנתם בשנתיים האחרונות מינון אופטמלי של תרופה אצל מומחה ADHD (פסיכאטר או נוירלוג). ואם יש בעיה משמעותית של חוסר אנרגיות וחוסר שמחת חיים, רצוי לגשת לפסיכאטר ילדים לשם בחינת קומבורדיטיות (שילוב) של ADHD עם בעיות נוספות. נכון שאחד הדברים שהריטלין עושה, זה גורם למשתמש להיות פחות כיפי, בעיקר בסוף ההשפעה (באפקט הריבואונד). אבל בשילוב של פסיכתפריה קוגניטיבית-התנהגותית וריטלין, ניתן ללמדה ליעל לאופטימום את התנהגותה בשלבי ההשפעה השונים של הריטלין. חתימה טובה גיל

miclol1

New member
בית ספר דמוקרטי

ההיבחון שלך מדויק לילדה ישנם בעיות רגשיות שרק עכשו לאחר 3 שנות טיפול היא מגיבה לרגשות במובן של ביטוי ודיבור בנוסף הילדה מאובחנת כמחוננת ולכן מרבית הבעיות בשילוב עם בית הספר זה איך להביא את הילדה לאיתגור ולשיתוף פעולה איך להביא את הילדה להכנת שיעורים איך להביא את הילדה לצאת מהבית להזמין חברות ושתהיה טיפה מקובלת בחברה איך להביא אותה לשליטה בהתפרציות כדי למזער את הנזק החברתי באותם רגעים נ.ב השבוע הבאנו כלב כדי להטיל עליה אחריות

zivadina

New member
עזרה בהתנהגות

בסדנאות להורים, מלמדים דרכי תגובה נכונות ויצירת מסגרת ביתית שמתאימה לילד עם קשיי התנהגות. בסדנאות לילדים, מלמדים שליטה בהתנהגות ורוכשים מיומנויות חברתיות.

למעלה