דקפפטיל

Luli34

New member
דקפפטיל

זהו, אני בדרך ל- IVF ראשון אחרי אינספור תלאות בדרך. בגלל ציסטות שנותרו לי (כנראה מטיפולי הפוריות וההזרעות)קיבלתי פרוטוקול ארוך עם הסברים שנראו לי באותו רגע מאוד מפורטים אבל הלחץ עושה את שלו וכשהגעתי הביתה והמחשבות עובדות שעות נוספות פתאום מסתבר לי ששכחתי לשאול שאלות חשובות. נכון ששילמתי באופן פרטי לאותו רופא וזה כנראה מקנה לי את הזכות להתקשר אליו ולשאול אותו כל שאלה (כך לפחות הוא אמר), ובכל זאת לא נעים לי להטריד אותו בשביל שאלות שכביכול יראו לו פעוטות אבל הם מעסיקות אותי כבר כמה ימים (וכמובן שלא חסר לי מחשבות להתעסק בהן), בקיצור החלטתי לפנות אליכן לעזרה. הגעתי לרופא ביום ה-3 למחזור ואז הוא ביקש ממני לקחת במשך שבועיים (מהיום שלמחרת) גלולות נגד הריון וב- 18.7 לקחת דקפפטיל 3.75 כלומר ביום ה- 14 למחזור. שאלתי היא קודם כל האם הגיוני לקחת דקפפטיל ביום ה- 14 למחזור ולהמשיך עוד מס' ימים בודדים עם הגלולות. האם יש שעה מסויימת שחשוב לקחת את הדקפפטיל (ערב/בוקר)? מה בכלל תפקידו של הדקפפטיל? איפה מזריקים אותו? זה כואב? יש תופעות לוואי? אח"כ התבקשתי ב- 1.8 לעשות אולטרסאונד כדי לבדוק שאין ציסטות ולהתחיל גונל F. איך הוא יכול לדעת בדיוק מתי יהיה לי מחזור? לפי החישוב שלי ב- 1.8 אני אהיה אחרי המחזור והרי אולטרסאונד לבדיקת ציסטות לצערי נעשה במחזור. בקיצור לא ברור לי כלום. אם תוכלו לעזור לי אני אודה לכם מאוד ואם לא, אז לא תהיה לי ברירה אלא להטריד אותו. תודה לכולכן על הפורום התומך הזה והלוואי שכולנו נגלוש בו לזמן קצר ביותר.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת לענות לך על כל השאלות אני כן יודעת להגיד לך שאין לך מה להסס להתקשר לרופא. כמו כן, אני מאמינה שקיבלת פרוטוקול שמבוסס על הרבה ניסיון שיש לרופא, והשאלות שעכשיו עולות במוחך הן לא כאלו ששכחת לשאול, אלא כאלו שעכשיו, אחרי שחזרת הביתה, חשבת לשאול, כי הרי גם את יש לך ניסיון עם הגוף שלך. הדקא תפקידו לדכא את הביוץ הטבעי. עד כמה שאני יודעת, דקא ארוך (זה מה שקיבלת) מגיע במזרק מוכן להזרקה (אבל אני לא סגורה על זה) וזו הזרקה תת עורית. תופעות לוואי - משתנותמאחת לשנייה כך ש... הכי חשוב שהוא יעשה את העבודה. בהצלחה.

הי מתוקה! גם אני בדרך ל-IVF ראשון

אני קיבלתי פרוטוקול קצר יותר מה שאומר שאני צריכה שיזריקו לי דקפפטיל ביום הראשון של המחזור הבא (חצי אמפולה). לי האחות (באסותא) אמרה שצריך להזריק את זה בישבן, ולא משנה השעה (זריקה חד פעמית). ושהאחות בקופת חולים צריכה לעשות את זה, ובשבת או חג צריך לפנות למוקד. ולמייטב הבנתי זה הורמון מדכא, מה שאומר שלא יהיה ביוץ. ואז אחרי שבועיים (אחרי US שבודקים בו שאין הריון צעיר, או ציסטות), מתחילים בזריקות של ההורמונים (גונל F וכו') בבטן. הפעם כן חשוב להקפיד על אותה שעה בכל יום. זה מה שאני יודעת בתור דנדשה בנושא, ומי שרק אתמול בנו לה פרוטוקול ל-IVF ראשון ואחרון...
מקווה בשבילך שזהו גם ה-IVF הראשון והאחרון!!! בהצלחה!

מנצלת את השירשור לשאלה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

אני מתחילה IVF ראשון באסותא ורציתי לדעת ממי אני מקבלת אישור על הטיפולים להגיש בעבודה. הגיוני שמהמזכירות אבל אני לא סגורה על זה. אשמח לתשובות.

מם 1971

New member
אינני יודעת איך זה באסותא

אך אני מניחה שברוב המחלקות זה זהה. אישור על העדרות מטיפולים מקבלים לאחר ההחזרה מאחות המחלקה יחד עם כל ההסברים.

פּוֹנְג

New member
אני עם האישור מאסותא הלכתי לרופא

המשפחה והוא נתן לי ימי מחלה. האמת היא שלא הייתי צריכה את האישור בשביל זה, הוא נתן גם בלי האישור. תחשבי אם את באמת רוצה שבתיק האישי שלך בעבודה יופיע פירוט הטיפול שעברת...

Luli69

New member
קודם כל שיהיה לך המון המון הצלחה

ושניפגש שוב בקרוב מאוד בפורום הסמוך "פורום הריון". אני בכלל לא חשבתי לפנות לאחות באסותא. זה רעיון טוב. גם את קיבלת את הפרוטוקול מרופא פרטי? איזה יופי שהכל כל כך ברור לך ואני טומטום שכמוני לא מבינה מדוע אם הדקפפטיל אמור לדכא את הביוץ למה בודקים באולטרסאונד אם נכנסו להריון - הרי לא היה ביוץ כי דיכאו אותו! בכל מקרה גם אצלך אני רואה שאמרו לך אחרי שבועיים לעשות אולטרסאוד. השאלה אם האולטרסאונד צריך להעשות בזמן המחזור? ואז אם הכל נקי באותו יום את מתחילה להזריק את הגונל? כלומר זה קורה באיזה יום של המחזור שמתחילים עם הגונל? ביום הראשון?

אני רק נראית כאילו אני מבינה../images/Emo8.gif

האמת היא שאני לא מבינה כלום!!!! יצאנו אתמול מאסותא אחרי שעתיים וחצי, כשאני חושבת שהבנתי ובעלי בכלל לא מבין... בכל מקרה אני אנסה: הדקפפטיל באמת אמור לדכא את הביוץ, אבל יכול להיות שחודש קודם נקלטת להריון (אצלי אין לכך הרבה סיכוי). בנוסף: אני לא חושבת שיש בעיה לעשות אולטאסאונד במחזור. אבל אני לא בטוחה. אצלי לא צריכה להיות בעיה כזאת כי האולטראסאונד נעשה כבר אחרי המחזור (ביום ה-15). אני מתחילה להזריק גונל ביום ה-15 למחזור! כמובן אחרי US לראות גם שאין ציסטות ובדיקת דם לרמות ההורמונים. אחרי 5 ימים של גונל אני מתחילה עוד כמה ימים של מונוגון. זהו. אני חושבת... שיהיה בהצלחה מחזיקה לך ולי אצבעות תינוקי

מם 1971

New member
דקאפפטיל ארוך (3.75)

מוזרק לשריר בד"כ לישבן ע"י אחות. תפקידו של הדקאפפטיל הוא לדכא את המערכת ההורמונלית ועל ידי כך למנוע ביוץ. הזריקה עצמה לא כואבת, אך ישנן תןפעות לוואי (שלא מופיעות אצל כולן)- - כאבי ראש - גלי חום - עייפות - עצבנות - חוסר חשק מיני בקיצור קייטנה אמיתית

Luli34

New member
תודה לכולכן על התשובות המפורטות

תשובותיכן בהחלט הכניסו אותי לפרופורציות וגם אזרתי אומץ להתקשר לרופא ואחרי שקיבלתי ממנו הסבר מפורט לטיפול שהוא נתן לי, סוף סוף ישנתי היטב. אז שוב תודה ובהצלחה לכולכן כי החודש הוא החודש....(אמן)

ענבל251

New member
דקפפטיל

דקפפטיל תפקידו בן היתר להפסיק את הווסת ואת הביוץ בכדי שהרופאים יוכלו לשלוט, על פעולות השחלות ותפיקידו גם לנטרל את השחלות שלא יוסיפו לייצר ציסטות. הדקפפטיל לו תופעות לוואי של גיל המעבר גלי חום, קצת נפיחות בבטן, עצבנות ירידה בחשק המיני,שוב תלוי כמה זמן את צריכה לקחת אותו, וכל אחת מקבלת תופעות שונות זה תלוי בגוף שלך. את הדקפפטיל מקבלים בתחת לא ממש כואב ותאמיני לי שגם אם זה קצת כואב זה שווה את מה שתראי עוד 9 חודשים, לא משנה באיזה שעה כל 30 יום אם זה טיפול ארוך. אם זה קצר אין לי מושג והרופא שולט לך על המחזור הוא ייתן לך לאחר הדקפפטיל זריקה נוספת גונל שתגרום לך לביוץ בדר"כ נותנים אותה כל יום אחה"צ ב/שעה מסויימת ובימים הללו את זה בערך 6-9 ימים ואז שהזקיקים בשחלות מספיק גדולות 17 - 22 עושים את בכל קופת חולים אצל האחיות, את באולטרסאונד לא תיהיי במחזור מכיוון שהדקפפטיל מנטרל לך את המחזור, ולאחר 6-9 ימים של גונל ייתן לך עוד זריקה אחת 36 שעות לפני השאיבה. תראי כל אחת עם הבעיה שלה את צריכה בשביל להיות בטוחה לשאול את הרופא שלך בשביל זה יש לך רופא פרטי שיהיה בהצלחה אני מחזיקה לך אצבעות

זיסקלה

New member
בהצלחה לך!! שאלה -הסרת שיער בלייזר

היי בנות קצת נדחפת האם משהי יודעת האם אפשר לבצע טיפולי הסרת שיער בלייזר ?

פּוֹנְג

New member
לא נראה לי כדאי, כי מי יודע איזו

השפעה יש לטיפולים על צמיחת השיער? מה את צריכה להשקיע כסף, כאבים וזמן ואחר כך זה יגדל שוב? אבל שווה לשאול במכון, אם הם נותנים אחריות - (ויש לך זמן וכאבים לבזבז
) אז לכי על זה, שתהיי ללא שערות אותם הילד יוכל למשוך

למעלה