# דקפפטיל #

אנדי 22

New member
# דקפפטיל #

שלום בנות! ההיתי היום באסף הרופא פעם ראשונה במחלקת IVF , אחרי שיחה ארוכה עם מנהל המחלקה [שכחתי את שמו] הוא ביקש שאני יקח במשך 3 חוד' דקפפטיל DEPOT ואח"כ רק להתחיל את טיפול ההפריה, רציתי לשאול מישהי יודעת מה תופעות לוואי של הזריקה , ואיך משיגים אותה? תודה רבה אנדי.

זואילי

New member
צריך "להמיר" את המרשם לקופ"ח שלך

ואז תזמיני מבית מרקחת. אם הרופא רשם לך את המרשם - לכי עם זה לרופא משפחה / גניקולוג של הקופה + לא לשכוח לבקש גם הפנייה לאחות להזריק (אלא אם את מזריקה לבד כמובן). לגבי תופעות לוואי, קראי את העלון, או באינטרנט. בטח בקרוב יענו לך בנות שלקחו את הזריקה, אבל קחי בחשבון לא בהכרח שכל תופעת לוואי עליה יספרו לך בנות, תהיה גם לך. זה מאוד אינדיווידואלי. שיהיה בהצלחה!

דקפפטיל

זריקות דקפפטיל למעשה מדכאות את פעילות השחלות. תופעות הלוואי שיכולות להיות: גלי חום, יובש בנרתיק, מצבי רוח. מצרפת קישור על התרופה: דקפפטיל לא מחייב שיהיו לך תופעות לוואי! אני לדוגמא כבר בזריקה השביעית ותופעות הלוואי שחשתי עד עכשיו ממש לא נוראיות, היו לי מעט מאוד גלי חום (ממש לא מורגשים) ולגבי יובש אני משתמשת בג'ל שממש עוזר נגד היובש. לגבי השגת הזריקות (בכללית): את ניגשת עם המכתב שאת זקוקה לזריקות לרופא המשפחה, אשר כותב מכתב משלו ומעביר את שני המכתבים למנהלת האדמניסטרטיבית ששולחת את הבקשה לאישור המינהלת. לאחר שמתקבל האישור את יכולה לרכוש את הזריקות בבית המרקחת. מנסיון ממולץ לבקש מהרוקחת הראשית במרפאה לפחות שבוע לפני להזמין את הזריקה מאחר ובדר"כ אין אותם בבתי המרקחת. ולא לשכוח לקחת מרופא המשפחה הפניה לאחות להזרקת הזריקות. בהצלחה.

אנדי 22

New member
דימום תוך כדי

קראתי קצת על התרופה וקראתי במיוחד דעות של בנות שהשתמשו בה, מוזר שרובן ציינו שהופיע דימום בזמן הדיכוי של הזריקות!! זה לא אמור לעצור את המחזור ? מה אני יעשה אם אני יקבל מחזור תוך כדי? זה עלול להזיק לי, אנדי.

אנדי

בדר"כ אחרי הזריקה הראשונה את תקבלי ווסת, אח"כ את כבר לא אמורה לקבל. הזריקה עובדת כך שקודם כל היא מעלה את כל ההורמונים ורק אח"כ מדכא אותם. אצלי היו במהלך החודש הראשון דימומים קלים אבל בחודש השני של הזריקה הם כבר לא היו. יכול להיות שיהיו לך דימומים ויכול להיות שלא זה מאוד אינדבידואלי. לדעתי אל תחשבי בכלל על אילו תופעות לוואי יכולות להיות כי אולי לא יהיו לך כלל תופעות לוואי, אם יהיו תופעות לוואי תחשבי עליהם כשיגיעו.

למעלה