דקפפטיל

דקפפטיל../images/Emo4.gif

נעלמתי למספר שבועות, הייתי במצב של ייאוש מכל הסיפור. היום שוב בבי"ח בתה"ש, וכנראה שאתחיל בדקפפטיל. שתי האופציות שעומדות בפני: ניתוח או דקפפטיל. אני אשתדל, לבינתיים, לדחות את הניתוח כמה שניתן... אשמח לשמוע על תופעות הלוואי, וכל מה שקשור בדקפפטיל. חג שמח לכולכן! ובואינג-

ר ו מ י ה

New member
מעיני ../images/Emo24.gif

קודם כל ברוכה השבה מצטערת לשמוע שהיית בתקופה קשה, אך מקווה שה-
ממש מעבר לפינה. לגבי דקאפפטיל ארוך, אומנם ישנן תופעות לוואי לא נעימות, אך הן עדיפות על ניתוח מה עוד שבהרבה מאוד מקרים השפעות הדקא' יעלו את איכות החיים שלך מבחינה בריאותית. התופעות בהן אני נתקלתי- * כאבי ראש (לשתות המון, במיוחד בהתחלה) * גלי חום איומים * עצבנות * עצבות מאחלת לך שיעבור בקלות ובעיקר שיעשה את העבודה ותרגישי במהרה טוב יותר.

מעיני - דקפפטיל ../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif

קודם כל, שמחה שחזרת. מצרפת קישור מהקומונה לגבי דקאפפטיל ארוך. אני נמצאת כבר 3 חודשים בדיכוי, לדקא אצלי לקח המון זמן להשפיע, דיממתי כמעט כל ה- 3 חודשים און אנד אוף, ב-3 שבועות האחרונים זה נפסק לשמחתי. גם אני מאוימת ע"י הסכין ולעבור ניתוח חמישי זה לא כל כך מלבב אך כנראה בלתי נמנע. בתקופה האחרונה זה סוף סוף משפיע. פיסית אני מרגישה נפלא, נפלא, נפלא ולמרות שזאת אשליה, אני מתרפקת עליה כל יום. כל בוקר כשאני מתעוררת ולא כואבת לי הבטן הוא חגיגה לכשעצמה. זה כל כך כיף ורק מי שיש לה אנדו' יכולה להבין. מבינה כל כך את הסיבה שנעלמת - כשכואב 24 שעות ביממה, אז את הופכת למותשת, עצבנית ובלתי נסבלת - והתסכול - אוי התסכול, הוא פשוט נורא. יש בעיה אחת אצלי והוא המצב הנפשי - אני אמסטף. אני עצבנית, חסרת סבלנות, אנטיפטית ובקיצור בלתי נסבלת. בנוסף, גלי חום, התקפי בכי, דכדוך, עצבות, פסימיות ועוד ועוד.... עם התופעות האלו אני מתמודדת באמצעות "ליויאל" - תחליף הורמונאלי 2.5 מ"ג כל יום שמקלים עלי משמעותית - חשוב לציין שאין בליויאל אסטרוגן ולכן הוא לא פוגע בדיכוי, כמובן שלא ניתן לחיות כך לאורך זמן והמקסימום המומלץ הוא 6 חודשים שאצלי עוד מעט מתקרבים לסיום ורק המחשבה על כך גורמת לי פחד, אולי יותר מאוחר יהיה משהו אחר שימנע את בוא הוסת, מי יודע?
מאחר וזה לא טיפול לטווח ארוך, במקרה שלי איאלץ לעבור ניתוח נוסף מתישהו ולחזור לגלולות. כרגע אני נהנית פיסית מכל רגע. רק רוצה לציין שהכוחות חזרו אליי, חזרתי לחיים. רק היום אני יודעת כמה כוח גוזלת לי המחלה מהגוף. אני עושה פעילות גופנית, נהנית לבשל (לפני הדקא לא הצלחתי לחתוך ירקות לסלט כי פשוט לא הצלחתי לעמוד ישר בגלל כאבי בטן), ובקיצור חיה חיים נורמאלים!! עם כל מצבי הנפשי הקשה, אני יכולה לומר לך - קודם כל דקא. ארוך, כשתחזרי לחיים ואני מקווה שאצלך זה יעבוד יותר מהר, תוכלי לשקול דברים בהגיון ולא שאת כואבת, דואבת ומתוסכלת. שיהיה המון בהצלחה

התגעגעתי אליכן, לא לנושא השיחה ../images/Emo9.gif

היי שוב, נעלמתי לכמה שבועות כי עשיתי הפסקה עם הגלולות למשך שבוע, וסבלתי מכאבי בטן נוראיים+ כאבים ברקטום, והנורא מכל - לא הייתי בשירותים למשך שבועיים(!!). הכאבי בטן של "אני צריכה" היו אבל פשוט לא הצלחתי... כל הניסיונות של שמן פראפין, חומרים משלשלים לא ממש הצליחו. נאלצתי כל יום, כמעט, לחזור הביתה מהעבודה בשעה 9:30. בכיתי כל הזמן מכאבים, וניתוח פיסורה אחד כבר עברתי... נאלצתי לחזור לגלולוץ, ואופס המיגרנות שבו (ותאמינו לי, זה סבל לא פחות מכאבי אנדומטריוזיס). ממש נגזר עליי לבחור - כאבי ראש איומים או כאבי בטן ורקטום ( אחלה בחירה, לא...??
). בכל אופן, ביקרתי היום אצל ד"ר סוריאנו שהציב בפני שתיי אופציות: דקפפטיל או ניתוח. נראה לי שאלך על הדקפ' למרות שאני מאוד חוששת שהמיגרנות יחמירו, ומתופעות גיל המעבר. ( להרגיש בגיל פחות מ - 30 כמו בת 60...). ד"ר סוריאנו מצדד בניתוח, שלפחות אדע אחת ולתמיד באיזה מצב אני עומדת, כי עד עכשיו הכל ספקולציות...). חוץ מזה, קצת קשה לי בחגים... האדם היחיד שמאוד עזר לי בכל הסיפור הזה של האנדומטריוזיס וליווה אותי לכל הרופאים היה אבא שלי. לפני קצת יותר משנה הבטיח לי ערב אחד שהוא יטוס עד קצה העולם כדי למצוא עבורי פתרון לבעיית האנדומטריוזיס, כשעה וחצי מאוחר יותר נפטר באופן פתאומי מאוד. אין יום שהגעגועים אליו לא מלווים אותי, אבל בחגים קשה מאוד לראות את הכסא ריק... וגם כשאני הולכת לרופאים לבד... מצטערת אם העקתי עליכן שנסחפתי בסיפור...

../images/Emo140.gif

אני רק יכולה לתאר לעצמי איך אביך חסר לך עכשיו, תקופה כל כך משפחתית... גם אני בת פחות מ 30 ומי שמלווה אותי בכל הסיפור הזה של האנדומטריוזיס הם הוריי. לי אין בן זוג וכמו ילדה קטנה, כשאני לא מרגישה טוב, אני הולכת לאבא ואמא שיטפלו בי. אני מאחלת לך שתהיה לך שנה טובה, שתרגישי טוב ושתמצאי נחמה בדברים הקטנים

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif תודה!

כן, היה לנו קשר נפלא. חברות שלי תמיד צחקו איך אבא היה החבר הכי טוב שלי. ביציאות ב: 3:00 היה מתקשר לשאול אם הכל בסדר, "ורק תנהגי בזהירות", ופתאום זהו, כאילו חטפו לי אותו... אני מנסה לחשוב איך היה רוצה שאחיה את חיי, ושהיה רוצה את הכי טוב עבורי... אני די מאמינה ומקווה מאוד לכשיגיע הרגע שארצה, אצליח להביא ילד בכמה שפחות קשיים, ואולי זה יתן את הפיצוי או הנחמה ( אבי לא זכה אף לא לנכד אחד). תודה לכולכן, אתן מדהימות וממש עוזרות!! שמחה לדעת שאתן כאן גם בדברים שלא ממש קשורים לאנדומטריוזיס. חג שמח!!

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל כך כואב לקרוא מה את עוברת. נשמע שאביך היה איש נפלא ואבא אכפתי, תומך ואוהב ואני בטוחה שהאובדן הפתאומי שלו מרסק וכואב כל כך. רק יכולה לדמיין את הכאב העצום בו את נמצאת
שולחת חיבוק חזק ומאחלת לך בכל ליבי שהשנה הזאת תהיה טובה מקודמתה ושדברים טובים יהיו חלק משגרת יומך.

מעייני - קשה מה שאת עוברת ../images/Emo24.gif

ההתמודדות עם המצב הפיסי והכאב הנפשי על אובדן אביך שהיה כל כך יקר לליבך, מקווה שיבואו ימים טובים יותר ושלא תדעי עוד צער

lernantino

New member
בהשוואה לאלטרנטיבה - נפלא!

אז נכון (אפשר לעשות עם הראש) שיש גלי חום, ונכון, שיש עצבים ועצבות, אבל! אין כאבים!! אין דימומים!! מה זה נהניתי בתקופה הזו (נגמרת עוד שבועיים, עם המעבר לדפו פרוברה), חיי חזרו להיות חיים, חזרתי לתפקד, חזרה לי התחושה שאני אדם בריא בסך הכל. החיים חזרו להיות יפים, אחרי חודשים של סיוט מתמשך.

יעל סתם

New member
אז ככה:

תופעות הלוואי של הדקא הן: גלי חום מטורפים ובריחת עצם (זהירות מפני נפילות)

תופעות דקא'

אין לי הרבה להוסיף כולן אמרו הכול. אני אחרי דקא' קיבלתי את מספר 6 החודש ובתחילת נובמבר אני נכנסת לניתוח. אחרי הניתוח אני משערת שיעבירו אותי למדכא אחר. בחצי השנה הזו עם הדקא' היו לי גלי חום מרגיזים ומצבי רוח משתנים. מלבד זה ללא כאבים וחיים טובים. מצטערת לשמוע על כל מה שעברת ומקווה שהשנה באמת תהיה טובה ומחייכת יותר.

מעיני

נשמע שעוברת עליך תקופה לא קלה, מקווה שהשנה הקרובה תהייה מוצלחת יותר. אביך נשמע אדם מקסים מזכיר לי קצת את אבא שלי ואני מבינה טוב את כאבך כי גם אבי נפטר לפני קצת יותר משנה . בכל אופן אצלי תופעות הדקא די ניסבלות , מעט מאוד כאבי ראש וגלי חום - די ניסבלים, אולי דווקא בגלל שאני תמיד סבלתי מקור????? הרבה הצלחה והכי חשוב בריאות.

למעלה