דקסמול קולד

ronyrefael

New member
דקסמול קולד

יש לי תינוק בן 8 חודשים שעדיין מקבל לפחות ארוחת הנקה 1 ליום (לפעמים אפילו יותר) שאר הארוחות הוא אוכל אוכל רגיל (מרק, פירות, ותמ"ל)אבל בשבוע האחרון הייתי חולה וקיבלתי דקסמול קולד וראיתי על האריזה שאין להשתמש בזמן הנקה. לא נתי לתינוק כמה ימים אבל המשכתי לשאוב וזרקתי את החלב על מנת להמשיך את שרשרת ייצור החלב כי אני מעוניינת להמשיך להניק. כמה זמן עלי להמנע מהנקה אחרי שהפסקתי להשתמש בתרופה? האם כשהפסקתי ליטול אותה אני יכולה לחזור להניק או שמה עלי לחכות כמה ימים?

1טלטלים

New member
דקסמול קולד

היי, מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב... הנחיה כזאת תהיה כתובה על כל התרופות ,לעתים בצדק (כי יש מס' תרופות אשר לא מומלצות בזמן הנקה,אך רוב המכריע של תרופות/חומרים אכן מותרים בהנקה).חברת תרופות חייבת לציין זאת ,זה מעין כסת"ח (כיסוי ת...) על מנת להימנע מתביעות מיותרות(אפילו על האקמול זה כתוב,והיא דרך אגב מותרת לשימוש אפילו בתינוקות מגיל 0 ).עם תרופות הפשוטות להצטננות אין בעיה בהנקה (אפשר לקחת לפי מינון המצויין) ולהמשיך להניק כרגיל...אין צריכה להפסיק הנקה בגלל זה או לחכות ולשאוב את החלב... יש מס' מרכזים טרטולוגיים בארץ (מרכזי ייעוץ שימוש בתרופות/חומרים שונים בזמן הריון/הנקה) במהם ניתן לבדוק את בטיחות התרופה. אז...אין צורך לחכות,לשאוב ...אפשר פשוט לקחת את התרופה לפי מינון ולהמשיך להנות מהנקה ולהרגיש טוב. ***מרכזים טרטולוגיים*** ~מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון, 9377474- 03, 9376911- 03 (15:00 – 8:00) ~מרכז ייעוץ תרופתי, בית חולים אסף הרופא, 9779309- 08 (14:00 – 8:00) ~מרכז הרעלות בית חולים רמבם - 04-8541900 (גם מידע על חומרים מסוכנים). פועל 24 שעות ביממה. ~ מרכז טרטולוגי בירושלים (מופעל ע"י משרד הבריאות)- 02-6243669 רק בריאות! יום טוב,

למעלה