דקל "חולה"

eranneb

New member
דקל "חולה" ../images/Emo203.gif

שלום לכולם, יש ברשותנו כשנה עציץ עם שיח 'דקל' (לא גדול). שמנו לב כי כל קצוות העלים הירוקים (בערך 2 ס"מ) הפכו ליבשים בצבע חום. לא משנה באיזה צד העלים, הם תמיד עם קצה יבש. אנו משקים את העציץ פעמיים בשבוע, כ- 3.5 ליטר כל פעם בגלל גודלו של העציץ. והעציץ חשוף ברובו לשמש ישירה ועקיפה. האם הצמח חולה ? האם בגלל חסר/עודף מים ? תודה מראש, ערן

nony11

New member
תשובה

הדקל שלך, לעניות דעתי, מזמן ניצל את כל נפח העציץ. אני לא חשדב שיש לך בעיה המצריכה טיפול כימותרפי. מצד שני, אני במקומך הייתי מחליף לדקל הזה את העציץ למשהו בומבסטי, פי 4 או 5 ממה שיש לו היום. תערובת שתילה משובחת + קומפוסט, הומוס או כופתיות, יפתרו לך את כל הבעיות (לפחות אלו הקשורות בדקל).

eranneb

New member
תודה על התשובה המהירה ועוד שאלות ..

1. כמה קומפוסט או הומוס צריך לשים ? 2. האם זה במקום האדמה הקיימת? או בתוספת אליו? (כמויות או אחוזים מהאדמה). 3. האם בשלב הראשוני קומפוסט או הומוס יכולים לעזור? פשוט העציץ עלה לא מעט כסף ובמידה ונחליף לאחר, העציץ ישאר ללא שימוש כלל.

eranneb

New member
תודה על התשובה, אבל ...

1. ישנם עלים עם קצוות שרופים של כ- 15 ס"מ ואף יותר. 2. העלים שמופנים יותר כלפי השמש (חוץ למרפסת) הם כמעט ירוקים והעלים שפונים לפנים המרפסת הם עם הקצוות השרופים.

למעלה