דקירות וכאבים

זהר85

New member
דקירות וכאבים

היי בנות, עשינו הזרעה ב 25.05.
אם הסבב לא צלח, חודש הבא אני מיודעת ל IVF אחרי שנה וחצי כמעט של ניסיונות ובדרך מספר הזרעות עם ובלי הורמונים.
החודש באופן טבעי היו לי 3 זקיקים גדולים (לא ברור איך)...
באופן כללי המצב שלי לא ברור... יש לי FSH גבוה ו AMH נמוך (בגיל 32-33 המופלג) ומצד שני בבדיקת זקיקים יש 5 קטנים מכל צד בתחילת החודש.
(אגב, לא הצלחתי להתחבר במשך כל השבוע שעבר עם השם "הרגיל" שלי - ונילית1, אז נרשמתי מחדש).

בכל אופן, אתמול ושלשלום כאבי בטן.. משהו בין כאבי מחזור בטן תחתונה.
אמורה לקבל שישי בשבוע. כלומר כאבים כשבוע לפני מחזור וכשבוע אחרי ההזרעה. לא זוכרת שכאבי מחזור מתחילים שבוע לפני... הגיוני?

haych

New member
את לוקחת תמיכה?

קודם כל, אצלי כאבי מחזור מתחילים שבוע לפני, אז כן, הגיוני.
דבר שני, אם את לוקחת תמיכה זה יכול להיות מהתמיכה.
ודבר שלישי, הגוף כל פעם מפתיע אותנו בתחושות שונות :)
מקווה שמדובר בכאבים שמבשרים על הפתעה משמחת :)

זהר85

New member
לא לוקחת תמיכה

החלטנו על הזרעה "טבעית".
בלי הורמונים ובלי כלום חוץ מאוביטרל לתזמון הביוץ והזרעה.
הבוקר אגב אין כאבים....
הלוואי שהכאבים מבשרים משהו טוב, אני דיי מפחדת מה IVF

haych

New member
מקווה שלא תגיעי לזה

אבל באמת שהשד לא כ"כ נורא.
לזריקות את רגילה.
החזרה דומה מאוד להזרעה.
השוני העיקרי הוא השאיבה, אבל היא עוברת בשינה מתוקה :)

זהר85

New member
זהו שאני לא רגילה לזריקות

בכל סבבי ההזרעה, אם קיבלתי הורמונים זה היה בכדורים ועשיתי רק זריקה אחת של האוביטרל.
בIVF קיבלתי פרוטקול עם זריקות יומיות... אני אפילו לא בטוחה שאני זוכרת מה אני צריכה להזריק מתי....
וגם, בחיים לא עשיתי הרדמה...
האם אפשר לעשות הרדמה מקומית? או חייבים כללית?
האם מניסיון, חוזרים אחרי השאיבה לעבודה?
ומה לגבי ההחזרה?

haych

New member
עונה

אהה, אני בהזרעות קיבלתי גונאל בזריקות.
אל תדאגי, ינחו אותך מהמחלקה, גם ככה כל סביב מתחיל באולטרסאונד ואז מתקשרים להגיד לך מה השלב הבא.

אפשר גם לעשות ללא הרדמה. יש שרשור בעמוד הזה או בעמוד הבא בו מדברים על זה - זה רלוונטי בעיקר אם יש מעט זקיקים כי זה בכ"ז הליך לא נעים. מקומית לא נראה לי שאפשר, אולי אפשר טשטוש.

אחרי השאיבה בד"כ יש כאבים כמה ימים, והאזור מאוד רגיש. ואם את עושה הרדמה את יכולה להיות קצת מסטולה אז לא, לא כדאי לחזור לעבודה באותו יום אלא לקחת יום-שלושה ימי מחלה.
לגבי החזרה-אני תמיד לוקחת את זה כיום פינוק אבל בהחלט אפשר לחזור לעבודה, זה ממש כמו הזרעה.

למעלה