דקטלון

דקטלון

למישהו יש ניסיון עם ציוד סקי (מעיל ומכנסיים) של דקטלון ישראל בטמפ' נמוכות (20-)?

YoniS007

New member
כן, בערך, כלומר עם מספר פריטים שלהם, לא סט בלעדי דקתלון

מעילים יש להם בדרגות שונות, אלה שעולים בסביבות 200-100 שקל הם ככה ככה. בטמפטורה נמוכה כפי שאתה מתאר נדרשה שכבת ביניים רצינית, סופטשל קולומביה מהעבים ביותר. אחד שעלה 550 היה מעולה. מעיל מקביל עולה הרבה מעל 1000 ₪ בקולומביה ונורת פייס. הספיק מיקרופליס כשכבת ביניים מה שעשה אותו הרבה יותר נעים, תנועה קלה. לא נבדקה האטימות למים של אף פריט.

הביגוד התרמי שלהם סבבה. אהבנו כולנו במיוחד את אלה עם צווארון גבוה וסוג של דוגמא מחוספסת שאמורה להוסיף לתכונות התרמיות. השחור שלהם, גם אלה שאמורים להיות יותר עבים, יותר מנדפים ממבודדים. ידרשו שכבת ביניים כבר בטמפרוטרה יותר גבוהה.

מכנסיים קנינו במקום אחר אז לא ניסינו.

yo12

New member
לדעתי עדיף מעיל קל יותר ומבודד פחות.

נותן גמישות למגוון רחב יותר של טמפרטורות. אם קר מאד, מוסיפים שכבה או פליס מבודד יותר. לא נעים לגלוש במעיל עבה ומסורבל בימים חמים יחסית.
לגבי המותגים של דקטלון, המעילים היקרים יותר שלהם wedze, עושים את העבודה. לא חייבים מותגים יקרים כמו קולומביה, "הפנים הצפוניות" וכו.

I Gabe

New member
פעם גם אני חשבתי שמותגים זה רק פוזה

אבל כמה מוצרים של TNF וכמה מותגים אחרים שכנעו אותי שזה לא נכון. קלים יותר, מבודדים יותר, עשויים יותר טוב. לא נכנס אם כדאי את ההפרש או לא אבל בחלק מהמוצרים, למותגים יש יתרונות. במיוחד ל TNF.

YoniS007

New member
עניין של טעם ורגישות לקור

אני לא מסתדר טוב עם הקור. לי דווקא מעיל עבה וחולצה תרמית פשוטה יותר נוח ונותן לי מענה לימים יפים. עם מעיל יותר דק הייתי שם תמיד שכבת ביניים שלי אישית זאת קונפיגורציה פחות נוחה. כשהטמפרטורות יורדות מתחת ל 7- או 8- אז אני חייב עוד שכבה. וזה הרבה פחות מסורבל לי. שונא את זה אבל אין לי ברירה כי אחרת קר לי.

אחותי קנתה שם לילדים

המסקנה שלה what you pay is what you get. לא קפאו אבל גם שום איטום נגד מים. גם כבד יחסית ולא נעים. היא קנתה מהיותר זולים, לחופשת חורף בודדת. בהרצליה לא צריכים מעילים כאלה ושנה הבאה כנראה יהיו קטנים.

עם אלה לא (מעיל ומכנסיים) אבל התרמי שלהם סבבה

גם ראיתי על ההר די הרבה את המעילים שלהם, Wed'ze. בעיקר נוער וילדים אבל גם מבוגרים. כך שאני מאמינה שהם בסדר. הגרמנים והאוסטרים לא פראיירים.

סיכום

חזרתי עם הבת שלי משבוע סקי בבלו מאונטן בקנדה. הציוד שקנינו בדקטלון תפקד מצויין(נעליי סקי ב65 ש"ח!, מעיל מכנסיים כפפות וביגוד טרמי בכ700 ש"ח) לא נבדק בטמפרטורות קרות מאוד, לשמחתי הכי קר היה 10-.

למעלה