דקדוק

ahardon

New member
דקדוק

שלום לכולם, אני זקוק נואשות לעזרה, יש לי מחר מבחן במחשבים במסגרת התיכון שהוא קריטי לגבי העתיד שלי, אני תלמיד פיראטי זאת אומרת בכיתה שלי לא לומדים מחשבים ואני לומד בעצמי וניגש למבחנים עם כיתה אחרת, הבעיה שלי היא שאחד הנושאים למבחן היא דקדוק שאני לא מוצא עליו חומר בשום מקום, מישהו מכיר איזשהו מסמך מקוון בנושא לא משנה אם בעברית או באנגלית...

ahardon

New member
גם אני חשבתי שצוחקים עליי!

התרגילים נראים ככה: L=(a^i | i>0) מתוארת פה כאילו שפה וצריך לבנות דקדוק עבורה אם אני לא טועה התשובה של זה היא S=aS הבעיה היא שיש סיכוי טוב שאני טועה, וזה עוד התרגיל הכי פשוט.

עידו123456

New member
אתה שכחת

כלל לעצירת הרקורסיה: הדקדוק של (L=(a^i | i>0 או כפי שיותר רשמי לקרוא לה: {+^L={a יהיה: S->aS S->a

GLev

New member
תחפש את הנושא:

אוטומטים ושפות פורמליות, זה הנושא שקשור למה שאתה מדבר עליו, שפות, דקדוקים וכאלה אני אבדוק אולי יש לי חומר על זה, אני אשלח לך, אם תשאיר לי אימייל...

ahardon

New member
אני מקווה שאתה צודק

לקחתי מהספריה ספר(דיי ישן) שזה בדיוק השם שלו "אוטומטים ושפות פורמליות", היה בו רק על אוטומטים...
בכל מקרה שלחתי לך את הכתובת שלי בפרטי? יש לך מושג אולי איך קוראים לזה באנגלית? כי לחפש grammar במנוע חיפוש זה לא כל כך עוזר...

GLev

New member
הלינק שהביאו לך מהטכניון הוא מעולה,

אם יש לך שאלות ספציפיות אני מוכן לנסות לעזןר לך...

כן - רק לא ממש לרמה של בגרות...

כדאי אולי לנסות זוג ספרים של האוניברסיטה הפתוחה (נכתבו ע"י פרופ זקס ופרופ פרנסיס). הכרך הראשון עוסק בעיקר באוטומטים, השני עוסק בדקדוקים (ואוטומט מחסנית). מומלץ בחום...

עידו123456

New member
דקדוק זה לא רק אוטומט מחסנית

אפשר בקלות לייצג שפות פורמליות בעזרת הדקדוק שבנוי רק מכללים בצורה: A->aB A->a או דקדוק מהצורה: A->Ba A->a

אבל לא טענתי אחרת...../images/Emo26.gif

קרא שוב... אמרתי שהכרך השני של אותו ספר בהוצאת האונ' הפתוחה עוסק בדקדוקים ובאוטומט מחסנית... זה הכל...

ahab

New member
רגולריות

אתה מתכוון, כמובן, לשפות רגולריות. שכן יש די הרבה שפות (פורמליות) שאינן רגולריות, ולכן אי אפשר לבנות עבורן דקדוק מהצורה שציינת (דקדוק לינארי).

אתה קצת טועה...../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

תחזור על ההיררכיה של חומסקי...
דקדוקים מייצגים שפות פורמליות... אוטומטים סופיים (ללא מחסנית) יכולים לייצג שפות רגולריות... (או לחילופין דקדוקים לינאריים)

ahardon

New member
יש שם חומר רק על אוטומטים...

סמכתי על זה ונזכרתי לעיין בזה מאוחר, אם מישהו יכול להפנות אותי למקור שיש בו חומר על דקדוק אני אהיה אסיר תודה, המבחן שלי מחר ב 12 בבוקר!

הממ.. תיקון

נתתי לך בטעות את הקישור לקורס שנפתח בסיסמטר הזה ובו עדין אין את כל החומר. הנה לינק לאתר של הסימסטר הקודם, שבו מפורסם כל החומר. נקווה ששם מופיע מה שאתה מחפש

למעלה