דצמבר-ינואר

shant

New member
דצמבר-ינואר

החיים זורמים כך שיש הפתעות... מסתבר שיש לי חודשיים של חופש עד ש..., לאן נוסעים? התקציב לא גדול, משהו כמו 6-7 לכל היותר. אירופה לא נראית כרגע בגלל מזג האוויר (קררררר), והכיוון בינתיים הוא תאילנד (איך שם בדצמבר-ינואר? הבנתי שנעים) אני אשמח לקרוא על מקומות נוספים שיפתחו לי את המחשבה (הכללל), וכמובן- תאילנד, מקומות שחייבים להיות.. (מהם מחירי השייט בין האיים השונים- קו פיפי וכו'?) הטיול מתוכנן להיות משהו כמו 3 שבועות, בעיקר לחוות טעימות ראשוניות...

shant

New member
אוקיי מיקוד (והמלצה חמה)

אם נחליט ללכת על תאילנד, הכוונה היא להיות בעיקר באיים (קו פיפי, קו סמוי, פוקט, וכאלה ששכחתי) וכמעט שלא לגעת בבנקוק. כמה שאלות: 1) מזג האוויר בחודשים אלה בתאילנד? 2) מאיפה כדאי להתחיל, ולאיזה אי כדאי להמשיך משם? אנחנו הולכים לשבת מחר עם מפה ועם חברה של "למטייל" אבל רציתי לקרוא גם אותכם... 3) יש בעיה למצוא גסט-האוסים זולים אך נעימים באיים? המלצות על מקומות מסויימים בהם כדאי לשהות? (מחכה לתגובות לצד חיפוש בנט..) 4) הבנתי שבחלק מהאיים יש מסיבות וחלק שקטים יותר, שאנטי... מה הוא מה? אני מחפשת את השקט אבל גם את החיים.. 5) מחירים..מחירים..מחירים (מחירי המעבר, כלומר סירה ומעבורת מדאיגים..מה הטווח המומלץ?) ולפני הכל תודה. וההמלצה (לתושבי הצפון ובכלל): היום (ה-11.11) ומחר (12.11) יש פסטיבל קטן ב"למטייל" בקניון לב המפרץ, היום המיקוד הוא על הפאסיפיק- אוסטרליה וניו זילנד, מחר על המזרח הרחוק- אפשרויות טיול, המלצות, הצעות מחירים, טיפים ואטרקציות... שווה להגיע :)

muga

New member
חודשיים רק לתאילנד??

האמת היא, שזה נראה לי קצת מוגזם חודשיים רק בתאילנד, ובעיקר רק באיים... בחודשיים אפשר בקלות להקפיף את תאילנד ולצרף עוד מדינה כמו לאוס (3 שבועות) או ויאטנם (חודש), או קמבודיה (שבוע). א בסופו של דבר ההחלטה היא רק על תאילנד אז כמה נקודות למחשבה - 1. דצמבר-ינואר מבחינת מזג אוויר - מצוין. מבחינת מחירים - זו העונה הכי "חמה", משתמע מכך, כל המחירים קופצים פלאים (עקב חג המולד והשנה החדשה). קפיצת המחירים והעומס בתאילנד משתמעים ברמה הכי גבוהה באיים. הכל מאווווד עמוס ומאוווד יקר יחסית לתקופות אחרות. 2. למה לוותר על בנקוק? אפשר בכיף להעביר כמה ימים טובים בבנקוק וסביבתה, לדוגמא, קאצ'נבורי מצפון, ויש הרבה מה לראות. 3. ומה עם הצפון המדהים ביופיו?? צ'אנג מאי, כל איזור הפאי, משולש הזהב? כדאי לשקול את הנושא. 4. ויזה - ויזה מקבלים חינם ואוטומטית בכניסה לתאילנד ל30 יום בלבד, אם הכוונה היא להיות רצוף בתאילנד יותר זמן מזה צריך להוציא ויזה מראש בשגרירות בארץ. לא לשכוח. להאריך בתאילנד עצמה יצא יותר יקר. בקשר לשאלות הספצפיות יותר ששאלת - לרוב אין בעיה למצוא גסט האוסים זולים, אך בתקופה הנתונה יהיה הרבה (!!) יותר קשה. מניסיון.. קו פיפי, קו טאו, קו לנטה - איין יותר שקטים (בעיקר השניים האחרונים) קו סמוי, פוקט - איים ענקיים (פוקט בגודל של סינגפור..), ולכן מכילים בכל - שקט מול מסיבות, אטרקציות שונות אך הרבה יותר יקרים, מתויירים ויחסית בעלי אוכלוסיה יותר מבוגרת. קו פנגאן - אי המסיבות הידוע... אם יש עוד שאלות, אשמח לענות. שיהיה טיול מקסים.

maz

New member
לגבי תאילנד

שלושה שבועות זה זמן מצוין לתאילנד והתקופה שציינת היא עונה טובה - יחסית יבש ופחות חם. לדעתי אל תוותרי על כמה ימים בבנקוק. אתרי ה"חובה" בעיר דורשים משהו כמו יומיים ואם תרצי אני אוכל לפרט לך על כמה אפשרויות פחות שגרתיות. את יכולה לצאת מבנקוק ליום-יומיים לאתרים בסביבה כמו קאנצ'נבורי והעיר העתיקה שאני לא מצליחה להזכר בשם שלה. הצפון יפה וירוק ולדעתי כדאי לסוע גם לשם לכמה ימים - צ'אנג ראי, צאנג מאי, אולי טיול ג'יפים, פילים וכו'. הדרום הוא אכן המקום המיוחד ביותר בתאילנד. אם אני לא טועה אז מבחינת עונות השנה גם האיים בצד המערבי וגם בצד המזרחי מתאימים (תבדקי אם אני לא טועה). באופן בסיסי אפשר לחלק את האיים לאלה שיש בהם תחבורה, כלומר איים גדולים יותר כמו פוקט, קופנגן (בחלקו) וקוסמוי ואיים קטנים שהתחבורה בהם היא רגלית בלבד או מקסימום אופניים, מה שעושה אותם יותר שקטים ורגועים כמו קופיפי וקוטאו. אם את שואלת אותי והייתי יכולה לבחור רק אי אחד - אני הייתי נוסעת לקופנגן שיש בו גם את המסיבות והמסעדות על החוף והבלאגן וגם חופים שקטים ולגונות קסומות עם קוקוסים שיורדים עד המים כמו בסרטים. לקופנגן מגיעים במעבורות שעוברות גם בקוסמוי (יש שם גם שדה תעופה) שגם הוא אי שאפשר להשאר בו. אם את צוללת - אפשר משם לצאת לקוטאו שהוא "אי הצוללים".

Yo-man

New member
יש שתי ערים עתיקות

סוּקוֹתָאי ואָיוּטָאיָה. שתיהנן היו ערי הבירה של תאילנד בשלב כלשהו.

אם יש דרכון זר אז באלי, אינדונזיה.

אמנם הטיסה קצת יקרה, אבל המחירים ה(מאוד) זולים שם מכסים את זה יפה מאוד...

למעלה