דפלפט ונשירת שער

טלטול232

New member
דפלפט ונשירת שער

שלום לכולם לא נעלמתי מהפורם אני קורא אותו קבוע , רק כשאין לי מה לחדש אני שותק. אז מה חדש בקשר לנשירת שער עקב דפלפט. בקרתי עם טלטול ( כזכור היא בת 6 ) אצל רופא עור שמבין בעיניין. ( כנראה זן נדיר של רופאי עור ). לדבריו כמות הזקיקים והשורשים לא נפגעת , כך שהתופעה חולפת כשמפסיקים עם הדפלפט , והשער חוזר למצבו הקודם. אלה מה - הדפלפט מקצר את אורך חיי השערה , כך שהתוצאה הנראת לעין היא שער קצר ודליל. במהלך הביקור הוא ניסה בעיקר לתחקר אותה אם התופעה מפריע לה , והאם הילדים בגן צוחקים עליה או לא . ואמר שזה יהיה המדרבן אם לעשות עליה ניסויים בתרופות אחרות או להשאר עם הדפלפט. כוון שהדפלפט מייצב אותה ואין לה התקפים מאז שהתחילה עם התרופה ,ואין לה תופעות לואי אחרות אז עדיף להשאר עם הדפלפט. בנוסף לזה אשתי מסדרת לה את השער כך שזה לא כל כך בולט. לאותו רופא היה גם רעיון נוסף , ישנה תרופה להורדת לחץ דם שתופעת הלואי שלה הוא גידול שער. בדרך כלל היא בצורת כדורים לבליעה עבור הלחץ דם, אבל יש גם מהדורה נוזלית למריחה על העור , ואז היא לא משפיע על הלחץ דם אבל גורמת לגידול שער פלומתי. זה לא שער אמיתי אבל מכסה בקרקפת קרחות קטנות. אני כרגע לא בבית אז אין לי את השם של התרופה. הרופא טוען גם שאין השפעה של חפיפות שונות או שמפויים שונים על הנשירה , בגלל שהשמפו לא מגיע לשורשים אלה רק לקרקפת. אז זהוא , ואם למשהוא יש רעיונות נוספים בקשר לנשירה עקב דפלפט אשמח לשמוע. אבא של טלטול

כמה זמן היא לקחה את התרופה

עד שהתחילה הנשירה? הבן שלי מקבל דפלפט עם עוד 2 סוגי כדורים. הוא מקבל דפלפט מזה כחודש ימים ולא ראיתי שיש נשירה. מתי זה אמור לקרות והאם לכולם או שרק לחלק קטן? תודה

טלטול232

New member
נשירת שער עקב דפלפט

נשירת השער החלה כחודשים לאחר תחילת הטיפול. סבירות התופעה היא 2.5 אחוז במינונים לטיפול ב פטיט מל ( כ 25 מ"ג לק"ג משקל ליום ). במינונים גבוהים יותר ( כמו טיפול במאניה דיפרסיה ) התופעה יכולה להגיע ל 30 אחוז. את הנתונים קיבלתי מרופא הילדים שלנו , שהוציא לי מאמר רפואי בנושא. אבא של טלטול

גם לנו

גם הבן שלי לוקח כרגע דפלפט, אותו הפסקנו לקחת פעם קודמת בעקבות הנשירה, עכשיו כשהתחלנו מחדש-כמו שאמרתם הנשירה החלה כעבור כמה שבועות, פנינו שוב לרופא והוא המליץ לנסות להוריד במינון, ניסינו-וזה עבד, הורדנו בסך הכל מל אחד,וכמעט שאין נשירה. בנוסף התייעצנו לגבי ויטמינים, הבנתי שב"אבץ" יש משהו שמחזק את שורשי השיער-אולי שווה לבדוק ולנסות.

טלטול232

New member
מינון מינימלי

שלום לך טלטול מקבלת את המינון המינימאלי. בבדיקות דם רמת הדפאלפט היא היא קצת מתחת לקו המינימום. מתחת למינון זה יש חשש להתקפים. אבא של טלטול

טלטול צהריים טובים../images/Emo42.gif

תוכל לברר בבקשה מהו המינון המינימלי? עד ראש השנה נטלתי דפלפט והאפילפטולוג אמר לי שאני נוטלת מינון מינימלי ומגוחך, לא שאלתי מהו, אודה לך אם תכתוב לי מהו מינון מינימלי. דינה

טלטול232

New member
מינון מינימלי

בוקר טוב המינון לילדים מתחיל בערך ב 25 מ"ג לכל ק"ג גוף. אבל המינון נקבע לפי רמות התרופה בדם וצריך לשמור שלא ירד מתחת ל 50 מיקרו גרם למ"ל דם. המינון הוא די אנדיוידואלי , וניקבע גם ע"פ התקפים. מה שהנרולוג הסביר לנו לא פעם שפשוט עובדים בשיטה של נסה וטעה , עד שמגיעם למינון שמוריד את ההתקפים. רמת התרופה הנידרשת בדם היא 50-150 מיקרוגרם למ"ל. כלומר הטווח הוא גדול ביותר. טלטול עוברת כל שלשה חודשים בדיקות דם , הן לבדיקת רמת התרופה ובעיקר לבדוק שאין בעיות בתיפקודי כבד וספירת דם. בדיקות אלו חיוניות למקבלי דפאלפט. רמת התרופה אצל טלטול היא 49.6 מיקרוגרם למ"ל ואין לה התקפים , אז לא מעלים לה את המינון בעיקר בגלל נשירת השיער. אחרת היו מעלים אותו. מקווה שעזרתי בקצת אבא של טלטול

כן... בהחלט...../images/Emo13.gif

ותודה, שקלתם אפשרות של מעבר לדפלפט כרונו? בזמנו שוחחתי עם הנהלת החברה ועשה רושם שמדובר בתרופה מאוד בטוחה, וגם כשהיה לנו מפגש פורום הגיע ליאור שמשרת כחייל, הוא מאוד מרוצה מהתרופה ואם לומר את האמת, אני בעצמי מתכוונת לשאול את הנוירולוגית שלי לגבי מעבר לתרופה הזו. העובדה שלילדה יש נשירה יכולה להיפסק עם מעבר לדפלפט כרונו, השאלה אם הנוירולוג שלה ואתם תסכימו לשקול את האפשרות. יום נעים ושוב, תודה...

טלטול232

New member
דפאלפט כרומו

בוקר טוב טלטול עדיין קטנה ( בת 6) והיא מקבלת דפאלפט בסירופ. אנחנו מנסים ללמד אותה לקחת כדורים אבל בנתיים ללא הצלחה. אבא של טלטול

היא בת הזקונים של הפורום../images/Emo23.gif

אם אני לא טועה... אני מאוד מקווה שנפגוש אתכם במרץ במפגש. יפה מאוד שהיא מסכימה לקחת את התרופה בסירופ,לאט לאט...

חייםלוי

Member
מנהל
הבן שלי בן ה-22 עדיין לא מסוגל

לבלוע תרופה בצרת גלולה. אם הוא חולה ח"ו הוא לוקח אקמול נוזלי כמו ילד

למעלה