דפוס אישי

saarshai

New member
דפוס אישי

עברתי דירה. תודה תודה. ובכן, אני מעוניין לאייר לעצמי ציורים כדי לתלות על הקירות. היכן אני יכול למצוא או לחפש בית דפוס שעושה הדפסות אישיות? כמה זה צריך לעלות לי? (הדפסה פרטית של עותק אחד, לא מסחרית) תודה כבר אמרתי?

saarshai

New member
פוסטרים

בין 30X30 ל-80X80. סתם זורק גדלים אקראיים. הכוונה להדפסים גדולים סטייל פוסטרים. לא יודע מה הגודל הסטנדרטי ולא יודע אם זה מה שאצטרך, אבל זו הכוונה, פחות או יותר.

כל דפוס דיגיטלי שמחזיק בפלוטר

מוציא תדפיסים גדולים. צריך לוודא רק את יחסי המחיר והאיכות. המחיר נע בערך בסביבות ה-70 ש"ח לגליון (100X70 ס"מ), ובערך 30 ש"ח לחצי (50X70 ס"מ). לא תמיד חצי גליון עולה חצי מהמחיר של גליון. ישנם הבדלים במחירים בין מקום למקום, כמו גם באיכות ההדפסה והניירות. גם התוספת של הדבקה על קאפה ולמינציה (ציפוי הגנה מבריק או מט) משתנה. כדאי מאוד לברר אצל בתי הדפוס לגבי מחירים (לרוב אפשר לבקש הצעת מחיר בטלפון או במייל) ולקבל חוות דעת מחברים ואנשים שונים לגבי מקומות שונים. במאמרים של הפורום יש מקבץ המלצות קטן שאפשר לבדוק ואולי אפילו לשאול את הממליצים בעצמם. בהצלחה.

saarshai

New member
הרזולוציה?

כשאתה מתכוון לאיכות אתה מתכוון לרזולוציית ההדפסה? לפי הידע שלי הרי 300DPI זו הרזולוציה הסטנדרטית. אז להתעקש עליה - לזה התכוונת?

אין מה להתעקש על הרזולוציה

אם הקובץ שיצרת הוא ברזולוציה של 300 DPI אז זה מה שיודפס. כשאני אומר איכות הדפסה אני מתכוון לצבעים חזקים ואיכותיים (ולא דהויים או שחסר אחד הצבעים), אחידים (כלומר במשטחים גדולים לא נראים מעברי צבעים משונים ופסים שיוצרת תנועת הראש שלה מדפסת), צפיפות של נקודות ההדפסה (שלא יראה מגורען, או לפחות כמה שפחות מגורען) ורגישות לכל הצבעים - שלא יעלמו גוונים מסויימים (זה אולי תלוי בכלל בטווח הצבעים שעובדים איתו ב-CMYK שלא יחרוג ממה שהמדפסת יכולה לייצר). בכל הדברים אלה ועוד נתקלתי או ראיתי שקרו (כיף להיות סטודנט). אבל שוב, ממילץ לך לשמוע מבעלי נסיון ואנישם שנכוו כבר.

Double A

New member
יש אפילו חנויות צילום

שעושות את זה. למשל כאן בקריות, אתה יכול להביא את התמונה והם מדפיסים לך לכל גודל שתרצה וגם עושים גב של נייר קאפה. התוצאה לא רעה בכלל.

למעלה