דף מידע 24.7.08

דף מידע 24.7.08

מצורף במאמרים אגב, בשבועות הקרובים תפוז יעבור סופית למערכת הפורומים החדשה, אז הקישורים מופנים לשם, כדאי להתחיל להתרגל ולעדכן במועדפים במחשב.

תוכנית בית כנסת גבעה מערבית

ראיתי על לוח המודעות, נראה יפה מאוד. אני מניחה שנבדקו הצרכים מבחינת גודל וכו', כמה הערות שאני יכולה לראות ממבט חטוף: 1. שירותים במיקום לא אידיאלי, כל מי שנכנס לביה"כ עלול להשקיף לשירותים אם יש דלת פתוחה לרגע, לא נעים. 2. אם המבנה ישמש לצרכים נוספים פרט לבית כנסת יש להביא בחשבון מקום מסודר לאיחסון הריהוט, ולא רק הצמדה שלו לקירות. 3. לדעתי יש צורך בהצללה מאסיבית סביב כל הכניסה למבנה והחזית הדרומית. 4. יש שרטוט של משהו עגול במרכז הכניסה, מישהו אמר לי שזה אמור להיות כיור/מזרקה לנטילת ידיים לכהנים. אם אכן זה הרעיון, צריך לחשוב איך זה יהיה מבחינת תחזוקה, נזילות מים, השפרצות בכזה מיקום.

מבנה ציבור - הגבעה המערבית.

א. אנו שמחים לקבל הערות. ב. נושא השירותים יהיה במציאות עם מסתור כניסה. על מנת לקבל היתר ישנם מרווחים גדולים מאוד בכניסה לשירותים. יש כיום הקפדה יתרה לחופש התנועה לאנשים מוגבלים. חויבנו להציב במבנה שני חדרי שירותים לנכים. ג. מקום נטילת כהנים הנו סגור בח' ואינו יהווה בעיה. הדפנות החיצוניות הנן לתליית מעילים וכדומה. ד. היות והמבנה הנו דו תכליתי ישמש הממד בשלב א לאחסון כסאות. שלב ב של קיפול כסאות הנו לאולם הימני. ה. האולם הימני הנו לחגים , חוגים, קידוש וכד". ו. אני מקווה בעתיד הקרוב לבנות חוברת עם הסבר מפורט לכלל השיקולים של מבנה זה. ז. לגבי הצל - הסכמה מלאה. כרגע אין באפשרותנו לתקצב את ענין זה.0 דן.

arw

New member
תוכנית בית כנסת גבעה מערבית

חשבתי שמתוכנן מבנה רב תכליתי שגם ישמש כבית כנסת בתחושה שלי העיצוב הוא של בית כנסת מרכזי ופחות כמבנה ציבור כללי

ליבנה215

New member
בית כנסת

גם אני חשבתי שיתכננו מבנה צנוע יותר שיהיה ממש רב תכליתי עם אפשרות להתפלל בו בשבתות וחגים.המבנה המוצג נראה כמו בית כנסת מרכזי שגודלו כמו בית הכנסת שבמרכז הישוב.

רותי777ח

New member
היכן טמון הקושי?

האם העובדה שלא מדובר במבנה מרובע, פשוט אלא במבנה עם צורה ארכיטקטוני קצת אחר? האם בכך שהחלוקה מתאימה יותר לבית כנסת מאשר למועדון? ברור לכולם כי מאחר ויתקיימו במקום תפילות (למה רק בשבתות וחגים? אולי ירצו לקיים מניין בשעות אחרות מאלו שמתקיימות ביום חול בבית כנסת או אולי מי שרוצה לקיים ברית יוכל להתפלל ולערוך את הברית בשעה שרצויה לו) המקום מוגבל מבחינת הפעילויות שניתן לקיים בו כך שזה לא מועדון ולא משנה מה יהיה המבנה. אגב, מבחינת היחס בין המבנה לכיכר ישנה התאמה יפה וייתכן שמבנה קטן יותר היה פחות מתאים לסביבה. אנא נסו לשים את האצבע מה במבנה המוצע מרגיש לא נכון, כי זה חשוב בשלב הזה. רותי

שפרים

New member
"מוגבל מבחינת הפעילויות"

תוכלי לפרט אילו פעילויות יהיה אפשר או מותר לקיים בו בנוסף לבית הכנסת?

רותי777ח

New member
לא ניתן לקיים פעילויות ספורטיביות

בגדול. אבל גם מסיבת ריקודים למשל אי אפשר. ישנם חוקים והגבלים שאני לא ממש בקיאה בכולם, אבל בגדול צריך לשמור על רמה מסוימת של "קדושה" של המקום.

arw

New member
בית כנסת גבעה מערבית

מהתוכניות אפשר לראות את החשיבה וההשקעה בעיצוב עדיין לדעתי יש כאן איזה שהוא פספוס לדעתי המקום צריך לשמש לפעילויות של הישוב חוגים ואפילו מסיבות (אנחנו לא בדיוק סובלים מעודף מקומות כאלה) וכמובן כמובן כאופציה לתפילות לאנשי הגבעה המערבית כפר אדומים לא צריך עוד בית כנסת מרכזי יש לו כזה (והיופי בו לדעתי שכולנו מתכנסים בו הקרובים הרחוקים האשכנזים והספרדים ) כפר אדומים צריך מקום נוסף להתכנסויות ציבוריות לפעמים בעלי אופי פלורליסטי חברתי ולפעמים כמענה לבית כנסת ותפילות וכזה צריך להיות הבנין שיבנה לדעתי המבנה שמופיע בתוכניות לא מטפל בכל הצרכים הנ"ל באופן שווה נ. ב. דרך אגב עבדכם מהמתפללים הדוסים

למעלה