דף מידע 23.4.09

הרחבת בית ספר - מה אתם חושבים על זה?

אני מצטטת את טל מהדף מידע: הרחבת בית הספר – השבוע התקיימה ישיבה עם מוטי יוגב סיו"ר המועצה, מנהל מח' חינוך הרב ליבי ומהנדס המועצה, לגבי הרחבת בית הספר. במסגרת הדיון, שטרם הסתיים, נבחנו שתי חלופות. חלופה של הרחבה בתוך תחומי בית הספר, והרחבה לכיוון גן הצוק. חלופה שניה הייתה הקמת קרית חינוך במיקום אחר. חלופה א' – המועצה תמנה אדריכלית לבחינת מכלול ההיבטים של הרחבת בית הספר במתחם הקיים. חצר בית הספר תורחב ב"משולש" דמיוני בין בית הספר לכיוון הטיילת עד גן הצוק. במסגרת הבחינה ייבחן מיקום אולם ספורט, במתחם בית הספר או ליד מגרש כדורסל. עוד ייבחן מעבר עילי או תת קרקעי לכיוון מגרש הכדורסל. ייבחן גידול יישובי הגוש והאם המתחם העתידי יספק צרכים חדשים אלה. חלופה ב' - הוועד מינה וועדה לבחינת מיקום בית הספר. הוועדה המליצה למצוא מקום חלופי לקרית חינוך . ביקשנו לבחון האם קרית חינוך כזאת תוכל לכלול את בית הספר התיכון, גני ילדים חדשים שייפתחו בעתיד, ואולי אף את המיקום למעון הקבע. הוועדה והוועד הציגו חלופה זאת לסיו"ר המועצה, בתקווה שעם חלוף השנים יועתק בהדרגה כל מתחם בית הספר למיקום החדש. התהליכים עדיין בבחינה ראשונית. תושבים המעוניינים להשפיע אנא פנו למזכירות.

ויסקאש

New member
אופציה ב'

אין ספק שרצוי לקדם את אופציה ב' הצפיפות בבית הספר. הצפיפות בכבישים מחוץ לבית הספר. אבל אני אופטימי מנוסה: כבוי שרפות זה "הכי שווה" ושוב נופלים לתוך אופציה א' בזמנו הישוב השקיע כסף רב בתכנון קריית צופים,אולי הגיע הזמן ...

חלופה ב

בית הספר כל כך צפוף, וכל כך רחוק מהאינטימיות הראשונית שאפיינה אותו. אני לא רואה איך, עם הגאוגרפיה הקיימת על המצוק, מתרחבים בצורה יעילה בחלופה א. וגם אם כן - לכמה זמן זה יספיק, ולכמה הרס זה יגרום על הוואדי? נראה לי שהגיע הזמן לקדם פיתרון חדש ולא טלאי על טלאי. אני חושבת שכגל ראשון להוציא את כיתות א-ג למתחם נפרד יכול להיות דבר מעולה. ברור, עם זאת, שמדובר בסיפור מורכב - כל השירותים מסביב - ספריה, סדנת אמנות, מגרש ספורט, אולם לטקסים - איך זה יעבוד עם בית ספר שמחולק פיזית לשני מקומות? איך מנהלים בית ספר שלא כולו נמצא פיזית באותו מקום? בכל אופן כדי לקדם דיון חסרים פרטים: מה המקום החלופי המוצע לקריית חינוך? בזמנו דובר על השטח שמתחת לבריכה, אבל כיום מתוכנן שם אולם שמחות. כל פעם מדברים על משהו שונה - גן אבין (ליד המגרש), העברת גן פרחים וניצנים למיקום אחר וסיפוח השטח ע"י בי"ס, על מה מדברים עכשיו? מי בוועדה? אולי יוכל להאיר את עינינו?

אלדובי

New member
כדי שלא תחשבו שרק לכם אכפת....../images/Emo8.gif

זה באמת אחד הנושאים היותר חשובים על הפרק, וקשה פשוט לענות ב"אני מעדיפה אופציה א או ב" צריך לעשות כאן חשיבה רצינית שתיקח בחשבון את הגידול הצפוי של 3 הישובים (ריבוי טבעי וקליטה). כמובן עדיף לחשוב על פתרון כולל ארוך טווח לכל מסגרות החינוך ולא לבנות טלאי על טלאי כמבן צריך לחשוב על פתרון לכך שהיום חלק מהמקומות בהם ילדינו מבלים/לומדים/מתחנכים בשעות בי"ס הם מחוץ לגדר בי"ס (מגרש, ספריה, סדנא, מכולת...) - לדעתי האישית זה לא בדיוק מצב רצוי. צריך לחשוב על פתרונות חניה לאור הגידול הצפוי במספר התושבים, צריך לחשוב על כך שיהיה מרכזי מספיק אך גם לא יפריע לשכנים (אם כבר מעבירים מקום) צריך לחשוב על כך שלהרבה הורים בוודאי נוח שמסגרות החינוך השונות מרוכזות באיזור אחד (לרובנו יש ילדים גם במעון גם בגן וגם בבי"ס בשלב כלשהו בחיים) צריך לחשוב בכלל האם רוצים תיכון?? שאלה שעלתה בערב "האילן לאן?" צריך לחשוב שכל זה עולה בטח כסף, מי משלם? בקיצור, לפי מה שהיה כתוב בעלון יש וועדה שמונתה לבדוק זאת, כדאי לפרסם מי הם חברי הוועדה כדי שכל הורה/תושב שמעוניין לע\ור בחשיבה או להשפיע יוכל להעביר הערות ורעיונות. אשמח בעצמי לעזור לוועדה בחשיבה

מקומית1

New member
טוב אז גם אני...

אני חושבת שמקומו של החינוך במרכז היישוב ולא בשוליו. כרגע, כל ילדי הגנים, ושני שליש מילדי בית הספר יכולים להגיע אליהם ברגל, וזה מאד משמעותי מבחינת איכות הסביבה ועצמאות הילדים. הוצאה של בית הספר מחוץ לתחומי הישוב היא בעייתית ביותר מבחינת כמות המכוניות שתצטרך להתחיל ולהסיע ילדים, מבחינת בטיחות ובטחון הילדים. זו נראית לי שגיאה יסודית. מעבר לכך - שאלת העקרון הבסיסי: מה אנחנו שמים במרכז. מהו הדגל שלנו, לב ביטוי האידיאולוגיה היישובית שלנו. מעבר לכך - השאלה החברתית. העתקת מרכזי החינוך מן המרכז לשוליים משמעותה הותרת מרכז הכפר מת, מבחינה תרבותית וחברתית, רוב שעות היממה. בינינו, המקומות האלה מתעוררים לחיים בגלל הילדים והוריהם, בשעות מאד מסויימות. אפשר וצריך להזיז את גני הילדים לכוון איזור המזכירות, ולחבר שם בין 4 הגנים. להרחיב את בית הספר לכוון הגנים וחלק מגן פטמה. ומשום מה, נדמה לי שרעיון התיכון שהועלה במפגש "האילן לאן" זכה להרבה יותר התנגדויות מאשר לתמיכה. לא כדאי להשקיע במה שיש לפני שקופצים הלאה?

אכן שיקול משמעותי

השאלה היא האם יש מקום במרכז היישוב? אני יכולה לחשוב על סיפוח הגנים וחלק מגן פטמה, נניח שגם גן אבין. יש מיקום אחר/נוסף במרכז היישוב שרלוונטי לעניין? האם זה יספיק לצרכים העתידיים (במחשבה על 5-10 שנים קדימה)? השנה יש 3 כיתות א, ושנה הבאה כבר 4.

אלדובי

New member
מיהם חברי הוועדה שאמורה לדון בעניין?

כדאי שנפנה אליהם את כל השאלות והרעיונות שעולים כאן

יש... גילו לי...

חגית אריאל, איתן סמואל וחגי להב אני אנסה לבקש מאחד מהם לתת עדכון בפורום

למעלה