דף איור דמות

Loewenthal

New member
דף איור דמות

אני גאה להציג פיתוח חדש - פרי עמלי: "דף איור דמות". הדף, נותן לכם תבנית סטנדרטית ופרופורציות ליצירת איור פשוט של הדמות שלכם, מכל הגזעים הבסיסיים. טכניקת הציור בדף מבוססת על הטכניקה הבינלאומית והפשוטה ביותר (צלב). בין אם אתם ציירים מוכשרים ובין אם לא (ואפילו גרועים), בדף זה כל אחד יכול לצייר בקלות את דמותו, ולא רק למטרות יופי או ראיית הדמות על הנייר - הדף יכול לשמש כאמצעי טכני, לרישום כל החפצים שהדמות נושאת עליה ומיקומם, כולל לבוש, ציוד וחפצים אחרים - שכן הרבה פעמים עניין זה של חפצים מסתבך במשחקים, ונוצרים מצבים של נשיאה בצורה בלתי אפשרית, ואי איזון, גם כך, נוח לדעת איך הכל ממוקם ואיך הדמות יוצאת עם כל החפצים שנושאת עליה, וגם לשינוי המיקומים והחפצים מדי פעם. (כמובן שגם לשימוש ראיית מראה הדמות). הוראות שימוש: הדפיסו את הדף. מומלץ לצייר עם עט כהה ולא עם עיפרון. יש לעבור עם העט במקום המתאים (לפי הגזע) על תבנית הראש - קודם קו המתאר, שלא אמור להיות בדיוק על הקוים של התבנית, אלא רק נעזר בהם - הצורה והגודל (בתנאי שיתאים בערך לתבנית ולגזע) הם לבחירתכם, וכדי לקבל תוצאה טובה הוא אמור לחרוג מעט מהקוים המקוריים של התבנית, אך עדיין לא להיות בצורה מלאכותית, אלא רק בדמיון לשתי האליפסות שמהן מורכב הראש. שימו לב שראש אחד מורכב משתי אליפסות מחוברות יחד, ושבגזעים העליונים יותר, התבניות עולות אחת על השנייה, כך שתמיד שתי האליפסות יהיו: אחת שמתחת לקו שמסמן את תחילת הראש המסויים של הגזע, והשנייה שמחוברת לה מלמטה. בהמשך ציירו את תווי הפנים בעזרת הצלב, העיניים ממוקמות בערך על הקו האופקי, והאוזניים בערך קצת מתחתיו, האף על הקו האנוכי, וכך גם הפה - כשכל תווי הפנים ממוקמים לפי הפרופורציות של הדמות כמובן וגם לפי הצורה של הדמות. הוסיפו את כל שאר הפרטים בראש, כולל פרטים שמיוחדים לדמות (אם יש). הורידו שני קווים של הצוואר מתחת לראש אל קווי הגוף, לפי הגזע, כשעוביו וצורתו הם חופשיים לברחירתכם. קווי הגוף הם בגוונים שונים לכל גזע, כך ששימו לב כדי שלא תתבלבלו. ציירו את הגוף בפרופורציות הדמות לפי הקווים, שמפרטים את הידיים והרגליים, לפיהם ציירו את שאר חלקי הגוף בפרופורציות של הדמות גם. אני ממליץ להוסיף את שאר פרטי הלבוש והחפצים בעיפרון, כך שתוכלו לשנותם לפי הצורך. בהצלחה! אשמח לשמוע מכם תגובות, שאלות ורעיונות בקשר לדף. אם אתם רוצים, תוכלו להעלות לאשכול סריקות של האיורים שלכם, ונוכל לפתוח כאן מרתון איורי דמויות. מי יודע, ואולי יום אחד יהפוך דף זה לאחד הדפים הבסיסיים יחד עם דף הדמות הבסיסי... נ.ב - לכל המעוניינים (אם יש כאלו), פרק מס' 4 של "לורביטק" בתהליכי כתיבה.

dragonia

New member
../images/Emo45.gifאחלה רעיון

כל הכבוד על ההשקעה, נבדוק בהקדם.

Loewenthal

New member
אין לי,

אבל אני יכול להכין אחד כזה, אין לי בעיה... בכל מקרה, בדף הנוכחי דווקא יש תבנית מאוד מפורטת להכנת הפנים, שהשקעתי בה הרבה. אבל אני מבין שאת מתכוונת לאחת שמוקדשת רק לפני על כל הדף - כשאמצע את הזמן (אם אמצע זמן בקרוב...) אכין גם אחת לפנים.

Break Dance BoY

New member
אני רואה את זה כמיותר.

כי תחשוב על זה ככה. קודם אתה צריך לצייר אותו [ ובקשר למה שאתה אמרת "...והפשוטה ביותר (צלב). בין אם אתם ציירים מוכשרים ובין אם לא (ואפילו גרועים), בדף ..." אתה די כן צריך לדעת לצייר] ואז כל פעם שאתה מוצא משהו אתה צריך לצייר עליו, מה שאורמ שצריך למחוק פה ושם ולאוסיף את הנשיק או לא משנה מה זה היה. וזה סתם בזבוז זמן. ולראות איך נראה הגזע שלח אתה פשוט יכול לראות אותו בספר לשחקן!

ogmios

New member
אהבתי את הרעיון

מזכיר קצת את הtemplate לדמות בFuzion, אבל יותר מוצלח *thumbs up*

למעלה