דעת קדושים

eyaltamuz

New member
דעת קדושים

לחברים שלום היום רכשתי את הספר "דעת קדושים" שנכתב בשנת 1897 על ידי ר' ישראל טוביה אייזינשטאט, בספר מתועדים זכרונות לתולדות המשפחות : אייזינשטאט, בכרך, גינצבורג, היילפרין, ז"ק, מורוויץ, מינץ, פרידלאנד, קצינעלבויגן, ראפפורט, רוקח שחיו ברוז'נוי שבפלך הוראדנא במדינת ליטא. בספר גם פסק החרם של הרב יעקב פולק נגד הרב אבי'ה מינץ בשנת ר"פ לערך. כל המעוניין בחומר מהספר זה יקח קצת זמן אבל מוזמן לבקש איל תמוז

bilen

New member
מתנה יפה עשית לך !!

מקווה שיהיה שם מידע על משפחות איזנשטט שנדדו לבלארוס (בוברויסק או מינסק). מופיעים אצלי בעץ.

yehudad

New member
האם במקרה מופיעה בספר

בלהה היילפרין בתו של יצחק יהושע היילפרין (לא ידוע לי שם האם).

שרי סילבר

Active member
קשרים אפשריים עם היילפרין בגליציה? בעיקר גליציה המזרחית. אם יש איזה אזכור, אשמח לדעת.

eyaltamuz

New member
ראפפורט

בספר מתוארים שנים עשר דורות של המשפחה. הדור הראשון הינו ר' יקותיאל, מקור השם והמשפחה השם "רפא" או עורב מהעיר פורטו שבמחוז ורונה באיטליה אשר אליה ברחו בעת הגירוש ממינץ בשנת רכ"ב צאצאיו של האב משה משפירא והם כונו "בני שונצינו" . אם כיוון המידע הזה רלוונטי, הודיעי לי ושילחי לי את המייל שלך ואני אסרוק ואשלח לך את החומר. שבת שלום

שרי סילבר

Active member
תודה, איל! האם יש קישור אל משפחתו של ר' שבתאי הכהן (הש"ך), יליד ליטא? חלק מצאצאיו קראו לעצמם ראפפורט.

eyaltamuz

New member
רפפורט

היי יש הרבה חומר על המשפחה הזו האמת שלא קראתי אותו סרקתי עבורך, שילחי את המייל שלך ואשלח לך. איל

thenoam

New member
משפחת רפפורט

כתבתי לך דוא"ל עם בקשה לקבל את החומר. תודה!

thenoam

New member
חומר על משפחת רפפורט

לא קיבלתי עדיין... אשמח אם תוכל לבדוק מה קרה ולשלוח שוב

eyaltamuz

New member
לצערי

החומר רב מדי למשלוח במייל 24 עמודים מעל 12 מגה, האם אתה מגיע לכנס ? אצרוב על דיסק ואביא לך אחרת שלח לי את הכתובת שלך ואשלח לך בדואר. איל

eyaltamuz

New member
לצערי אין

שלום לך, לצערי לא הבת ולא האב מוזכרים בספר. שבת שלום

eyaltamuz

New member
רוקח

השושלת בספר מתחילה מו"ה אלעזר מקראקא ובהגאון מ' שמואל שמעלקא אבד"ק עלקוש שהיה אב"ד בבראדי בשנת תע"ד. שלח לי אימייל ןאני אסרוק את החומר ושאלח לך שבת שלום

עמי60

New member
למיטב זכרוני בבית רוקח בת"א

יש פירוט של השושלת עשוי כתמונה גדולה על הקיר .

למעלה