דעתכן- חוק הנאמנות

דעתכן- חוק הנאמנות

אז זה לא ממש קשור להיותנו לסביות... אך מעניינת אותי דעתכן- חוק הנאמנות של ליברמן... האם לדעתכן יש מקום לחוק כזה? האם יש מקום שכל אזרח במדינת ישראל ישבע לה- כמדניה יהודית ציונית ודמוקרטית? האם זה צריך להיות תנאי לקבלת אזרחות/תעודת זהות? אני את דעתי שומרת אצלי בינתיים... אשמח לשמוע את דעתכן... סופ"ש מתוק

טורטיתת

New member
קצת בעייתי

קצת בעייתי בעיני החוק החדש, אני לא שוללת הצהרת נאמנות, אבל ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית, וחוק הנאמנות של ליברמן, אם הבנתי נכון, מיועד רק למי שאינו יהודי. הרי נכתב ונחתם ע"י מנהגי העם ב- ה' באייר תש"ח - (מגילת העצמאות) "מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין.." החוק לדעתי ישרת ויתן פתח לקיצונים משני הצדים ואפילו תחזק את אלו אשר מבקשים להוכיח שמדינת ישראל אינה מעוניינת ביחסים תקינים עם המיעוט הערבי בארץ. עצם החלטת הממשלה לחייב מתאזרחים שאינם יהודים להישבע אמונים לישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית צובעת את צבעי הדגל שלנו בשחור. מאמינה שישנה דרך אחרת לרכישת נאמנות אזרחים למדינה, כגון: חינוך, ציונות, כבוד לאדם, ושימור זהותו של אדם למרות השתייכותו לקבוצתו הדתית תרבותית. שבת ישראלית
גאה

לפי הבנתי...

השבועה היא לכל אזרח... ללא הבדל... הבעייתיות מגיעה כשמצפים מאזרח לא יהודי להישבע למדינה יהודית...

טורטיתת

New member
קסם, השבועה היא לא לכל אזרח

"התיקון לחוק הנאמנות, בגירסתו המקורית, אושר היום (ראשון 10/10/2010) ברוב גדול על ידי הממשלה. על פי התיקון לחוק, כל לא-יהודי שיבקש להיות אזרח ישראלי, יצטרך להצהיר נאמנות למדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. 22 שרים הצביעו בעד - בהם מרבית שרי הליכוד, שרי ש"ס וישראל ביתנו - ושמונה שרים - בני בגין, דן מרידור ומיכאל איתן, וחמשת שרי העבודה - הצביעו נגד." http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1192804.html
כל לא-יהודי שיבקש להיות אזרח ישראלי...

למען ההגינות אקדים ואומר כי איני מכירה את

ההצעה לפרטי פרטיה. אך הרעיון לכשעצמו-שבועת אמונים למדינה דמוקרטית ויהודית בהחלט מדבר אלי. ולו רק כדי לטפל/למנוע מרגלים/בוגדים/משת"פים כאלה ואחרים עם אויבנו. ולא אציין כאן שמות.... אנחנו מוקפים באויבים שבתחלס לא רוצים אותנו כאן ולכן יש להגן על עצמנו מבפנים ומבחוץ.

טורטיתת

New member
מחפשת...

מדינות רבות ונאורות בעולם הנהיגו הצהרת אמונים. לדוגמא, ארה"ב לא מבקשת להישבע אמונים לנצרות, היא לא ביקשה להבדיל בין אזרחיה ולומר זה ישבע וזה לא. מדוע אנו צריכים כן להבדיל בין אזרח ואזרח?! אנחנו צריכים להגן על עצמנו מעצמנו, לחנך לכיבוד אדם כאדם ללא הבדל צבע גזע ומין.

זה קצת בעייתי את לא חושבת?

קחי את ח"כ זועבי למשל. אני מודה אני ימנית בדעותי. מתי שמעת ח"כ ערבי מגנה פעילות טרור? אני אישית לא זוכרת דבר כזה. מדינת ישראל בעיני היא קודם כל עבורי ועבור אחי היהודים. מי שפוגע בי לא ראוי לאזרחות!

ji ji

New member
אני לא חושבת....

אני לא מכירה את החוק לחלוטין (משתדלת לברוח מחדשות עיתונים וכו') אבל ברמה העקרונית אני תומכת בהפרדת בדת מהמדינה ושבועה שכזו "קצת" בעייתית לענין. מה גם שהיא אומרת שמתוקף הדת שלי (שנולדתי לתוכה, לא בחרתי בה) אני כאילו "אזרחית טובה או חשובה יותר או מסוכנת פחות"? העובדה שיש פעיליות שמסכנות אותו וצריכות להיות מטופלות ולא רק ע"י חברי כנסת או ערבים בכלל (יש פעילים מכל צידי הקשת הפוליטית שמסכנים אותי) לא סותרת את העובדה שקופצים על זה כתירוץ להעביר חוקים שמצמצמים את הדמוקרטיה בקיצור אני כנראה לא בעד החוק הזה...

אבל...

איך אפשר לצפות מאנשים... אזרחי מדינת ישראל... תורמים ותומכים בה.... שאינם יהודים? כמו ערביי ישראל... נוצרים... איך הם אמורים להישבע למדינה יהודית??

בעיני זה שהם נשבעים למדינה יהודית אומר שהם

מכירים בה כמדינה של העם היהודי! כמדינה יהודית! אנחנו ממש נכנסות פה לפוליטיקה אבל הדעה/האמירה שלי מאוד פשוטה. מדינת ישראל היא עבור העם היהודי כולו! לערבים יש הרבה מדינות שהם יכוליםלהיות בהן, לנו לא! אם אתה יהודי/ערבי נוצרי/מוסלמי אין לי בעיה שתישאר כאן כל עוד אתה מקבל ומכבד את חוקי המדינה ואת אופיה. אם אתה מסרב ומאיים עלי מקומך לא פה! נקודה!

אני חושבת...

שהצעת החוק הזו טיפשית במקרה הטוב... מפחידה במקרה הרע... מאמינה בלב שלם שצריכה להיות הפרדה בין דת למדינה... וצריך לעקור מתוכנו את כל מפיצי השנאה והמלחמה... מכל הצדדים... בין אם חבר כנסת ערבי שלא מגנה התקפות טרור... או חבר כנסת קיצוני שלא מגנה התקפות נגד אזרחים ערביים... אבל לבקש מכל אדם, כתנאי לקבלת אזרחות במדינתנו הקטנה, שישבע אמונים למדינה יהודית?? אני כאזרחית יהודית, שאומנם לא מאמינה או שומרת מצוות, אך בהחלטת מחבקת את זהותי היהודית, היה לי קשה להישבע למדינה יהודית... רוצה להישבע, אם כבר, למדינה סובלנית.. למדינה דמוקרטית.. לא למדינה שמגדירה את הדת שלי ומכריחה אותי לבחור את הדת "המועדפת"... הצעת חוק מאוד מפחידה בעיניי... שמושכת אותנו לעבר מדינה חשוכה...

mymusic2010

New member
עם תיקון או בלי תיקון,

הרעיון של "דמוקרטיה יהודית" נשמע כמו בדיחה הפוכה ישנה ומאוסה, כמו חלום רע שמתגשם. אנחנו מדרדרים בקצב מסחרר. הצילו. פס: דברי המקור לא הפיעו אותי מההתחלה, אבל הורג אותי, שגם קבלתם לא אמורה כבר מזמן להפתיע אותי גם כן..

למעלה