דעתכם על תוכנית-

דעתכם על תוכנית-

היי, מצ"ב תוכנית הדגם בו אנו מעוניינים בהרחבה. בגלל שזו הרחבה אין יכולת לבצע שינויים דרסטיים מדי, אבל אשמח לשמוע את דעתכם אם יש דברים שיכולים לשפר את התוכנית בכל זאת (הערות וכו'). מצרפת גם את תוכנית החלקות ואשמח לשמוע איזו חלקה נראית עדיפה (כפי שציינתי, חלקה 190 תפוסה. חלקה 208 התבטלה והופכת לשטח ציבורי ירוק. מעבר לו - חורשת אלונים וחרובים.חשבנו על שטח 202 ונשמח לשמוע את דעתכם). הערה - לדגם שלנו החלקות בשורה הראשונה והשניה הם הרלוונטיות (196-206; 190-202). עוד הערה - שתי השורות הראשונות כנ"ל הן במעלה ההר. יתר ההרחבה מתוכננת על המדרון כלפי מטה. תודה!

נחלולית

New member
בית בהרחבה....

הדגמים תמיד מכילים את כל "הפיצ'רים" (חדר עבודה, פינת עבודה, שרותי אורחים וכיוב') אבל הצפיפות גדולה. מה גודל הדגם? 133 מ"ר, אפשר להכניס 5 חדרים אבל או בדרך אחרת או לוותר על כמה דברים. שאלת המפתח מה מדיניות החברה המשווקת - יש גמישות ויש שלא. אני הייתי לוקחת את התכנית - משפרת אותה - כולל דחיפת קירות החוצה - ומביאה אותה לאחראי -ושואלת האם תאפשרו לי - בתקווה שיתחיל להתגמש - וגם אתם תדעו טוב יותר מי עומד לפניכם. אנחנו לקחנו בית בן 6 חדרים בהרחבה אצל חברה שמאפשרת שינויים - ואכן "התעללנו בתכנית", הגדלנו ב14 מ"ר, והפכנו לדירת 5 חדרים מרווחת. אני לא אומרת שזה מתאים לכל אחד ובכל זאת - כרגע אם לא יתנו לכם לערוך שינויים - התכנית בינונית מאוד בעיני - שירותי אורחים - רק לרזים מבינהם וכך גם מקלחת הורים. מטבח צפוף וכן פינת האוכל.

קודם כל תודה על ההערות

הבית הוא 130 מ"ר. אכן - לא מרווח במיוחד... אנחנו עדיין בהתחלה, ולכן טרם ביררנו את מידת הגמישות של הקבלן, אבל ניקח את ההערות לתשומת ליבנו. מה שכן, אני מניחה שכל השינויים האלה ייקרו באופן ניכר את הבניה וזה לא פשוט מבחינתנו. לגבי מקלחת הורים - חשבתי לבטל את הנישה הקטנה הזאת בחדר ההורים ולהגדיל את המקלחת. יש הערות לעניין החלקה?

נחלולית

New member
גם ויתור על הנישה יותיר לך רוחב של 1.20....

מנסיוני - לקחנו את קוי המתאר החצוניים של הבית - ראינו - לפי קוי הבניה המותרים - איפה אפשר לדחוף קירות , הלכנו לאדריכל התכנית - עם הדרישות - כמה חדרים, מה חשוב שיהיה מרווח וכו'. הבאנו שרגון משלנו . על סמך הנ"ל הזיז קירות שיפר ושיפץ. מכאן - רק שינויים מינוריים מידי פעם. התכנית היום מזכירה, אולי ב20% את תכנית הקבלן. התכנית דורשת שינויים מרחיקי לכת לעניות דעתי שידרשו גם עזרה מקצועית. לגבי מגרש - מכיוון שהגענו די בסוף לפרוייקט - נותרו לנו כמה מגרשים, איך לומר - שאף אחד לא ממש רצה, עם התקדמות התהליך היו כמה שביטלו ואנחנו כל פעם שיפרנו מגרש - לפי מה? פשוט הלכנו לשטח ועמדנו פיזית על כל מגרש לראות את הנוף, הכיוונים, המרחק מהכביש וכו'. אם אתם אוהבי אור של בוקר - קחו מגרש שפונה מזרחה ואם שקיעות אהובות - קחו מגרש שפונה מערבה, גם מיקום הבית על המגרש קובע. כך שקשה לי לומר לגבי המגרש - אבל הכלל אומר כמה שפחות שכנים צמודים - סוף שורה למשל, או נוף יפה. קשה להמליץ ככה - לי לפחות.... אם לא סוד היכן ההרחבה?

יחידת ההורים מאוד קטנה

חדר ההורים קטן יותר מכל שאר החדרים 3.4 מטר אורך, כשמתוכו ארון ברוחב של 0.6 מטר ומיטה באורך מינימלי של 1.9 מטר משאיר מרחב מעבר של פחות ממטר לדעתי במגרש כזה גדול חדר הכביסה הוא מיותר, ניתן להפוך אות לחדר המקלחת לחדר ההורים, לצרף חלק ממנו למקלחת הילדים ולתת יציאה לאיזור שירות מוסתר ששם תמוקם מכונת הכביסה (- מאוד מקובל במחוזותי) את מקלחת ההורים שבתוכנית הופכים לחדר ארונות או לארון קיר גדול

יחידת הורים-

תודה! רעיון טוב (העניין של ביטול חדר השירות). אני אצטרך לחשוב אבל על מיקום לארון שירות. אולי מעין מחסן חיצוני כזה. אם יש לך עוד רעיונות, אשמח לשמוע.

יח' הורים ומה שמסביב

שלום יח' הורים קטנה כבר אמרו, אבל גם מה שמסביב קטן: החדר אמבטיה/מקלחת וגם החדר ארונות. משהתחדשתי פה (קנדה) בבית, אני מתחיל להבין את המשמעות של מרחב ביח' ההורים. וזה חשוב. ארון או חדר ארונות? עדיף חדר ארונות. זה חלק מתחושה של בית ברמה אחת מעל. מקלחת/אמבטיה ביח' הורים, ראוי שתהיה מרווחת ומפנקת. שם מתחיל ונגמר היום... מטבח עם כיריים/תנור בפינה (מוטה ב-45 מע'.) היה לי פעם כזה, ומה שאני זוכר זה שהייתה לי תחושה שאני עומד בפינה ומבשל! הרעיון שיש ניצול לפינה (אינה הולכת לאיבוד) מצחיק כי בהטיה ב-45 מע' מפסידים בערך אותו הדבר, חצי מימין וחצי משמאל. אישית מעדיף שהנק' בישול ישרה עם השיש. ובענין השרותי אורחים - מאחורי מבוך (כשמחפשים את השירותים מתוך הבית. שלא לדבר שזה לא הדבר הראשון שהייתי רוצה לראות בכניסה לביתו של אדם.

את ארון השירות הייתי ממקמת

בנישה שממול לשירותי הכניסה את המגבים/מטטאים ודלי- באותו מתחם של מסתור הכביסה ואת השואב אבק, סמרטוטים חומרי ניקוי שולחן גיהוץ ומגהץ בארון הכניסה אם לא תשימו קמין בנישה שנמצאת מעבר למקרר- אפשר להשתמש בה לצורך זה ואת הנישה שממול לשירותים להשתמש לארון מעילים במטבח הייתי מורידה את הארונות מהצלע החיצונית ופותחת יציאה לגינת תבלינים שיהיה בהצלחה

רעיון ששקלתי-

למרות חיבתי העזה לשירותי אורחים, חשבתי שלאור המרחב המצומצם, אולי אני אוותר עליהם (בצער...) ונהפוך את כל החלל למזווה+ארון שירות (כניסה מהמטבח). מה דעתכם? ותודה ענקית על כל הרעיונות - זה בהחלט נותן לי המון חומר למחשבה.

אני בעד

שירותי אורחים זה דבר נפלא אבל לא בכל מחיר בטח כשהשטח הבנוי מצומצם מצרפת לך כיוון המחשבה שלי מזווה עם כניסה מהמטבח, קו ישר של ארונות ואי עבודה עם כיריים במרכז המטבח, או חצי אי שצמוד למזווה וכמובן היציאה לגינה קטנה של תבלינים וקפה של בוקר

boyberic

New member
שירותי אורחים

באמת המיקום של שירותים בכניסה מיותר וגם לא נעים שחלון השירותים פונה לכניסה. גם רוחב מקלחת הורים קטן מדי. הבעייה בבנייה קבלנית שכל הזזה של קיר עולה הון. זאת הנקודה שהקבלנים גוזרים קופונים בסכומי עתק. ההצעה להזיז את המקלחת הורים לחדר שירות עלולה לעלות המון כי מעבר לשינוי בקירות יש שינוי במיקום הבריכה וכל האינסטלציה. משתנה מעבר לקירות. אם את יכולה תראי לנו גם דגמים נוספים.

תודה על התגובה

אני מתכוונת לבדוק את כל העלויות מול הקבלן, כמובן, ונראה עד כמה משתלם לעשות את השינויים האלה. בקשר לדגמים אחרים - כרגע עובדים על שני דגמי ביניים, כי מלבד הדגם הזה יש עוד שני דגמים מאוד גדולים (200 ו-240 מ"ר, שהם גדולים מדי עבורנו).

שינויים כאלו יש לעשות בתרם חתימה על החוזה

ובכל מקרה, שינוי יעוד של חדר רטוב אחד לחדר רטוב אחר לא כרוך בשינוי מהותי מצד הקבלן שינוי יעוד של חדר רטוב לחדר יבש דוקא אמור להיות לטובתו של הקבלן (חדר רטוב מן הסתם עולה הרבה יותר מאשר טיח וצבע) אבל שוב אם עדיין לא נחתם הסכם הרכישה כדאי שכל שינוי שחושבים לעשות שיהיה מצויין על החוזה עם נספח של תוכניות מחודשות על מנת למנוע ויכוחים מאוחר יותר

זה מה שאני חשבתי-

שביטול שירותי אורחים זה ביטול "חדר רטוב", כמו שקראת לו ולכן לא אמור להיות בעיה גדולה עבור הקבלן, להפך. גם הפיכת חדר השירות לחדר אמבטיה להורים (שוב - חדר רטוב שנשאר רטוב) לא אמורה להיות בעיה וכנ"ל חדר האמבטיה שיתבטל ויהפוך לחדר ארונות ביחידת ההורים. עכשיו נותר לראות אם הקבלן מוכן לשינויים וכמה זה יעלה

avigimel

New member
שלחתי לך מסר

העיצות שנותנים לך כאן הן גרועות ולא מקצועיות. רק דוגמא - ביטול חדר השירותים הפונקציונלי מאוד יגרום לירידת ערך הבית, ובתמורה את מקבלת מקרר סתום בתוך מזווה. מגוכך!

למעלה