דעתכם על הליגה

סלים וארזה

New member
מנהל
דעתכם על הליגה האם זה טוב לליגה שכל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה ויש לא מעט משחקים צמודים?
אולי הרמה לא מספיק טובה של הקבוצות ומספיק שניים עד שלושה זרים טובים על מנת להצליח בליגה?

במצב הנוכחי אין צמרת ואין תחתית. כל הקבוצות (גם אחרי המשחקים הערב) עם ניקוד בטבלה שנע בתחום 11-15. אחרי 8-9 משחקים זה נראה מאוד מצומצם. במצב הנוכחי כל נצחון יכול להקפיץ קבוצה בטבלה וכל הפסד יכול לדרדר למטה. הכל נזיל. האם זה טוב?

סלים וארזה

New member
מנהל
דעתי פשוט כיף מה שקורה. אתמול אני והבן הבכור שלי (בן 9) ישבנו וראינו את ערב הכדורסל של ישראל. הילד נהנה מכל רגע. הוא גם אמר לי: "כדורסל הרבה יותר מעניין מכדורגל. אני לא מבין את הילדים בכיתה שלי. אני היחיד שמתעניין בכדורסל".

זה לא רק בגלל שהוא הבן שלי, אלא גם בגלל האקשן והמתח שיש במשחקים השנה. נס ציונה יכולה לנצח כל קבוצה ולהפסיד לכל קבוצה. חיפה יכולה לשלוט בליגה ולהפסיד בבית לגליל. מכבי ת"א כבר לא מתייחסת למשחקים בליגה בביטול, אלא באמת מתחילה לקחת את המשחקים ברצינות (אם כי היורוליג הרבה יותר חשוב להם).

אם בעבר היו תלונות על כך שמכבי ת"א חונקת את הליגה, אז היום קשה למצוא הרבה אנשים שבטוחים ב-100% שמכבי ת"א תיקח אליפות השנה. חיפה, חולון וגליל הראו בשנים האחרונות שמכבי ת"א פגיעה, וזה מצויין גם מבחינת הרייטינג והעניין וגם מבחינת יצירת תרבות ספורט חדשה. הקהל של נס ציונה הוא דוגמא מצויינת: באות משפחות על מנת ליהנות ולא על מנת לפרוק אגרסיות. באילת זה החל כבר בשנה שעברה. עוד כמה קהלים כאלה ובאמת אני אהיה מאושר.

צ י נ י

New member
מסכים עם כל מילה למרות שלאוהדים קשה לקבל את חוסר היציבות של הקבוצות, העונה הזאת עד עכשיו היא פשוט כיף אחד גדול.
כמובן שלחוק הרוסי יש חלק בכך.
אני מקווה שנמשיך עם המגמה של הורדת מספר הזרים בקבוצה ל-3.
הרי במילא כל קבוצה מקמבנת איזה מתאזרח...

Benedictus2

New member
בשנות השמונים של המאה הקודמת היו בחיפה שתי קבוצות כדורסל: מכבי והפועל. שתיהן ללא תארים אבל עם קהל גדול שהיה ממלא את ההיכל ברוממה מדי שבוע. ההפסדים למכבי תל-אביב (למרות שמדי פעם היו גניבות) התקבלו בהבנה בעיקר מכיוון שעל המגרש שיחקו עדי גורדון וארי רוזנברג, תומר שטיינהאור ודורון שפע, אסף ברנע וקורן אמישה, חיים זלוטיקמן ודיויד בלאט, וילי סימס ועוד ועוד, שהיו מחוזקים בזרים מעטים - לא תמיד העפרונות הכי מחודדים בקלמר. היה כאן כדורסל שמח ומהנה. המחצית השנייה של שנות השמונים, שנות התשעים (מלבד 1993 הקסומה לגליל) והעשור הראשון של שנות האלפיים סימלו לא רק את העליונות המוחלטת של מכבי תל-אביב מבחינה מקצועית אלא את הבריחה הגדולה שלה - רוכבת על כספי זכויות השידור, האולם הענק, תקשורת מגויסת לחלוטין, ובשנים האחרונות גם על ההסכמים הנפרדים עם היורוליג וטסה למצב שבו למעשה לא הייתה לליגה שום משמעות.
החוק הרוסי - הצודק והנכון, יחד עם שיטת הפלייאוף השערורייתית מבחינת מכבי תל-אביב אבל המעניקה חיים מבחינת שאר הקבוצות - כל אלה מרמזים על ראשיתו של שינוי. נדמה לי שהעונה בפעם הראשונה אפשר לראות כדורסל מרתק כמו שחווינו אז בשנות השמונים: הרבה יותר ישראלים על המגרש (אתמול למשך כמה דקות ברבע השלישי מכבי חיפה הייתה עם ארבעה ישראלים על המגרש!!), תחושה של תחרותיות אמתית כולל מכבי תל-אביב.
להבנתי, אם קבוצות אחרות מלבד הקבוצה של המדינה תמשכנה בעשור הקרוב לזכות בתארי אליפות (ורצוי בשיטה שתהיה מקובלת על הקבוצה של המדינה רק כדי להסיר כל חשד לאי-הגינות) יהיה ניתן לומר שחל כאן שינוי. אם יבוטל ההסכם הלא הוגן של קבוצת מדינת תל-אביב עם היורו-ליג לטובת כניסה הוגנת של קבוצות ממדינת ישראל למפעל הזה - אני מניח שהמשקיעים יישארו, הקהל ימשיך לזרום וסוף סוף תחוסל השליטה של מכבי תל-אביב בכדורסל הישראלי וינוקו שרידי החורבן שהמועדון היהיר הזה יצר כאן.
השינוי נראה ומורגש... השאלה עד כמה יתמידו בו כל הנוגעים בדבר...

salo22

New member
אין כמעט בסיס להשוואה בין מה שסימל הכדורסל בחיפה אז, לבין מה שהוא מסמל היום, למרות הזכיה באליפות. אמן גדול לכל מה שכתבת, אהדה הייתה נבנית עוד בספסלי עץ במגרשים בחוץ, דרך הזדהות עם כוכבים מקומיים - בני המשפחה, החברים ואוהדי ספורט. אין היום מורשת בשום מקום בענף, יש משהו אקראי שתלוי אך ורק בכסף, וזה לא מושך אנשים לאהוד את הספורט ואפילו מבריח אוהדים אמיתיים.

Benedictus2

New member
נכון מאד... אני זוכר את המגרשים הפתוחים של מכבי - ליד קולנוע 'חן' בהדר ושל הפועל ברחוב עקיבא, מעל קולנוע תמר ז"ל. נוסטלגיה נפלאה: בלי הישגים אבל זה היה שלנו. זלוטיקמן בהפועל וקיסילוב ממכבי גדלו בשכונה ובשבילנו זו הייתה חוויה נהדרת, שאפשר אולי להבין אותה תוך צפייה בסרט "עיניים גדולות" של אורי זהר יבדל"א ואריק איינשטיין זצוק"ל.
עם זאת, הצדק ודאי אתך... היום זה שונה לחלוטין... אבל זה משהו שכנראה צריך להתרגל אליו. גם בארה"ב המורשת של האהדה לקבוצות המקצועניות היא לא בהכרח משהו שנולדים אתו. האהדה אצל האמריקאים נתונה לקבוצות בתי הספר והקולג'ים שבהם הם למדו. למשחק של ספורט מקצועני הולכים כדי ליהנות מבידור באיכות גבוהה ביותר. אני מקווה שגם אצלנו זה יתפתח כך אבל זה יכול להיות רק אם הליגה תהיה יותר שוויונית והוגנת. נראה לי שאנחנו עדים לניצנים ראשונים ואם זה יחזיר את הצופים ולא הפטריוטיזם השכונתי - דיינו!!

shay4442

New member
אין חדש תחת השמש הליגה הישראלית ידועה בחוסר היציבות שלה כבר שנים וחוץ ממכבי תל אביב ואולי עוד קבוצה אחת תמיד היתה וישנה תחושה שכל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה בבית ובחוץ אני מרגיש ככה מאמצע שנות ה-90 (ההבדל היחידי הוא שגם מכבי הצטרפה למשוואה הזאת...) אני לא אוהב את זה כי זה מעיד על בעייתיות בהכנה הטקטית ובזלזול של חלק מהקבוצות בעלות התקציבים הגבוהים ושל שחקנים.

salo22

New member
ברור שזה נפלא יוצא לי לראות יותר משחקים השנה וזה כבר אומר שהליגה הרבה יותר מעניינת. חשוב לי לראות שחקנים צעירים "עם זיקה" הרבה יותר מאשר התוצאות הסופיות, לפחות כרגע. תוצאות באות עם ניסיון, מורשת נבנית מצעירים, לא מהזרים, כמובן בהנחה שלא הופכים את הליגה למופע זרים ומתאזרחים.

Puskas

New member
דעתי היא שהליגה באמת מעניינת מאוד השנה, אבל חוסר יציבות זו בעיה.
קשה לי לראות קבוצה שמנצחת 20-30 הפרש ושבוע אחר כך חוטפת 20-30 הפרש כאילו כלום.
יש המון up and down בקרב כל קבוצות הליגה מלבד מכבי ת"א שמנצחת בקטן ומפסידה בקטן.
מכבי חיפה כרגע הכי מהנה לצפייה וברור לי שלפחות 2 מההפסדים שלהם הגיעו בגלל עומס משחקים מוגזם.
הפועל אילת הביאה זרים פחות טובים מאלו של שנה שעברה ולכן אני חושב שהיכולת שלהם בינתיים די משקפת את רמת הסגל.
מכבי ראשל"צ שווה יותר מהמיקום שלה ואני מאמין שהיא תגיע למרכז הטבלה תוך משחק או שניים נוספים.
אשדוד באמת פח אשפה והם יירדו השנה.
הפועל ת"א קבוצה אפורה מאוד, בעלת כלים התקפיים מוגבלים אבל מלאת רוח קרב ולכן המשחקים שלהם מעניינים גם אם הסקור מזעזע.
להפועל י"ם ונס ציונה יש פוטנציאל ענק השנה, אנשים לא מבינים כמה שלי"ם יש עומק נפלא והם מרכז רכז טבעי איכותי אחד מקבוצת יורוליג.
נס ציונה מחזיקים השנה חוליית זרים מדהימה! ביחד עם טל דן בעונה הזויה ומאיר טפירו הבלתי נגמר, זה מתחבר למשהו יפה.
חסר להם עוד ישראלי איכותי לדעתי אבל למרות סגל קצר, השישה-שבעה שחקנים הבכירים שלהם הם פגיעה בול ובארץ זה מספיק.
גליל וחולון קבוצות פרווה, לא לכאן ולא לכאן.. מאמין שהן ישייטו במרכז הטבלה עם הפנים לתחתית לאורך כל העונה אלא אם יבוא זר אדיר וישנה הכל.

בכללי באמת ליגה טובה ולדעתי בסופו של דבר הקבוצות שילחמו נגד ירידה כשנגיע למחזורי הסיום, אלו אשדוד, חולון וגליל.
ראשון עלולה להיסחף לשם אם כי יש להם שלושה ישראלים צעירים שמשחקים טוב השנה ועכשיו יש להם גם זרים נורמליים.
השמינייה שתהיה בפלייאוף תורכב לדעתי מהפועל ומכבי ת"א, מכבי חיפה, אילת, י"ם, נס ציונה, נתניה (או ראשון) ובני הרצליה (עוד קבוצה שפגעה נפלא בזרים, שמחזיקה תמהיל נפלא של ישראלים צעירים וותיקים שכולם טובים מאוד מקצועית וכמובן שיש להם את אפי על הקווים וזה תמיד שווה כמה ניצחונות).
מה שמשאיר למאבקי הישרדות את אשדוד, גליל, חולון וראשון (או נתניה).

אני מאוד לא מתרשם מהרמה בליגה אז נכון שחלק מהמשחקים צמודים, אבל קבוצות סובלות מחוסר יציבות של שחקנים ומהעובדה שנצחון או הפסד תלוי למעשה איזה מיסמאץ מקרי או יום טוב של שחקן, ולא בקבוצה....
מעבר למתח שיש במשחקים של מכבי, שנוצרו בגלל שהשנה מכבי לא דורסת את שאר הקבוצות, רוב המשחקים לא מתעלים לרמה מי יודע מה שגורמת לאנשים לרצות לראות עוד כדורסל, אלא אם הם אוהדים שפוטים...

למעלה