דעתכם לגבי קורס

skepper

New member
דעתכם לגבי קורס

אני מתעניין לשדרג את הידע שלי,יש לי 5 שנות נסיון כטכנאי PC ורשתות בעיקר MS, ללא נסיון רב בשרתים, התעניינתי בקורס שייצא בקרוב ע"י הטכניון (???) להכשרת מנהלי מערכות ורשת (MCP) בהתמחות אבטחת מידע מצורף פרטי הקורס, מה דעתכם לגבי המודולים? המחיר? והתעודות, למרות שנסיון וידע עדיף על תעודה.... תודה מראש

marvin2

New member
כמה הערות שלי

1. כל קורס שנותן לאנשים בעלי " רקע מועט" במחשבים להתעסק עם PIX וכו' הוא בעייתי במידה מסויימת. 2. כל הנושא של שילוב הטכניון והזכרה שלו כל 4 שורות נראה מלאכותי מאד. 3. אך לומרות כל זאת הם מודים שהוא שהקרוס לא יהפוך כל טכנאי מחשבים ליועץ אבטחת מידע וזה יפה, לא הרבה מכללות עושות את זה.

בעז 21

New member
הערות שלי:

מצד אחד יש לי בעיה אישית עם מסלולים המכילים קורסים כבדים וללא הפסקה בין כל קורס (לדוגמא במסלול יש את קורס 70-290 וישר אחריו קורס ניהול שרתי לינוקס) כלומר בן-אדם ללא נסיון בתחום ניהול שרתי מיקרוסופט אמור ללמוד במשך חודשיים אך לנהל בצורה שוטפת שרת של מיקרוסופט וישר ברגע שמסיימים את הפרק האחרון כבר נכנסים לעולם של לינוקס, אין זמן בהבנת והטמעת הידע שלמדת, ברכישת נסיון מעשי בעבודה. מצד שני, אני מתחיל לראות שבשוק מתחילה להיות מגמה ליצירת מסלולים כאלה המשלבים לימודי מיקרוסופט\לינוקס\ציוד תקשורת\אבטחת מידע\סקריפטינג וכדומה על מנת לתת לסטודנט כלים להיות sysadmin או network-admin. ואני חושב שהמגמה הזאת מאד יפה אולי סוף סוף נזכה מתישהו לראות תואר ראשון בIT :) חה חה חה.. לסיכום, אני לא חושב שמהמסלול הזה אפשר לצאת אנשי אבטחת מידע. אני חושב שהיו יוצאים מפה אנשי אבטחת מידע רק במידע והמסלול היה בעל תכנים בעל אופי של אבטחת מידע בלבד ותנאי הקבלה היו לאנשים בעלי נסיון עם שרתים וציוד תקשורת שונה... בברכה בעז.

TheJoCKeR

New member
וזה מה שאני חושב

יש במסמך הזה כמה נקודות שדורשות בדיקה מעמיקה אך לדעתי זה סילוף האמת באופן ברור ומי שלא מבין בתחום יתפתה לנסות: א. מלמדים אותך קורסים 70-270 ו- 70-290 של מיקרוסופט, דורשים שתעבור את 290 ו 291
מה עם 270? וזה הרי לא מספיק ל MCSA למרות שהם כותבים בסוף שתקבל הסמכת MCSA... ב. כמה מהקורסים נשמעים כמו קורסי פרסום בהם יש נגיעות קלות בבפנים של התוכנה - בוא תראה כמה זה טוב, כמה יפה, למה אתה צריך את זה באירגון שלך... את זה יש לי בחינם ממיקרוסופט וסיסקו וצק'פוינט ג. "המסלולים מקנים לך ידע מולטי-דיסציפלינארי נדיר בהיבטים שונים של אבטחת מידע, ובנוסף – מציידים אותך בפרקטיקה של הקמת מערך נהלים ארגוני. יתר-על-כן, המסלול מעניק לארגונך את כל הכלים על-מנת להתחיל במהלך היישום גם תוך מהלך המסלול, ולעשות שימוש בעמיתיך ובמרצים לשם קידום המערך בארגונך" למה מישהו בחברה של 50 עבדים שעובדים שם כבר 20 שנה יקשיב לנהלים שלי של איך להחביא ולהחליף סיסמאות? תאמין לי שלא מעניין אותם - הם רושמים את הסיסמאות על המסך - עם המשתמש שלהם
בקיצור - בזבוז של כסף שעדיף לדעתי לשים במכללת מחשבים מסודרת ומוכרת (המבין יבין) ללמוד גם מיקרוסופט ל MCSA (לפחות), גם לינוקס בסיסי (אבל יותר מקיף מזה) ואולי גם צ'קפוינט או סיסקו כדי לדעת מה אתה עושה שם ברשת בחברה שלך... וזה בטח לא יחליף ידע שנצבר במשך חמש, עשר או יותר שנים של עבודה מעשית ברשתות

טופי

New member
אני לא מסכים עם דעתך

במיוחד החלק המודגש. אתה מגיע לחברה אחרי לימודים ונסיון. אתה יכול בשיתוף פעולה עם המנהלים להראות להם את הרגישות ואת הקלות לחדור לרשת הארגונית. אף בעל עסק לא יזלזל בעובדה שכל ילד יכול למחוק ולשנות להם את הנתונים, מהנהלת חשבונות ועד הכל. רעיונות איך להגביר את האבטחה ולשפר את השירות זה תמיד טוב.

skepper

New member
אז מה ההמלצה?

לרדת מהקטע של ה- All in one ? להתחיל קודם ב MCSE ? ואח"כ לעבור ללינוקס, סיסקו, צ'ק פוינט ...? אני מעוניין להתקדם בתחום אבטחת מידע, על מה אתם יכולים להמליץ לי?

בעז 21

New member
המלצה שלי.

אם אתה רוצה בלי שום קשר להתחיל להכנס לעולם ההסמכות אז המלצה שלי : 1.תלמד לבד להסמכת A+ 2.לאחר מכן תתחיל מסלול MCSA . ברכות ואיחולים

aerox

New member
כנ"ל .

תתחיל ללמוד לאט לאט mcsa תקח כל פעם מודול אחר , תסיים תתקדם הלאה. טכנאי PC ו A+ לא יתנו לך הרבה יש המון טכנאים תמצא לך מקום עבודה נחמד כטכנאי שם תוכל ללמוד הכי טוב הסמכת טכנאי לא נותנת כלום היום .

skepper

New member
למדתי A+

אמנם לא ניגשתי לבחינה החיצונית, אבל עבדתי בתחום כשנתיים בחברה מסודרת ויש עוד עבודה אישית, כך שבתחום ה PC אני בעל ידע די נרחב, בקשר ל MCSE, השוק לא יותר מידי מוצף?

למעלה