דעתכם חשובה לנו

chenmo

New member
דעתכם חשובה לנו

שלום, להלן שרטוט ראשוני של הבית העתידי שלנו, שטח המגרש 300 מטר, בנוי (בשלב הראשון קומה אחת) 129 מטר. יש לנו מספר התלבטויות: הוספה של מזווה והגדלת המטבח, על חשבון ביטול חצר המשק. דלת יציאה לחצר מהמטבח פתרון לתליית כביסה. פתרון אחסון - מחסן נודה לחוות דעתכם והמלצותכם, גם בנושאים אחרים. נשמח לשמוע כל הערה והארה. תודה

פיטנגו4

New member
הערות

א. איפה הצפון? למעלה? ב. מה שמשורטט מעל החניה זה 15 מדרגות יורדות? או רמפה משופעת ומעליה גגון? למה הרמפה/מדרגות יורת ואח"כ יש עליה במדרגות הבית??? שאר הכניסה למגרש הוא מימין, איך מגיעים לדלת? היה שביל נוסף? ג. המזווה גדול מידי, והתכנון בו לא טוב. אם תשימו את הכיור ומכונת הכביסה על הקיר מימין, תוכלו לותר על הנישה המיותרת למכונת הכביסה, ולנצל את השטחה הרבה יותר טוב. ד. אין בתכנון שלכם מקומות אחסון בכלל. לא בתוך הבית (בהנחה שאתם משפחה עם 2 ילדים) ולא בחוץ. איפה תתלו כביסה? איפה תאכסנו את האופניים ואת מכסחת הדשא (אם יהיה דשא)? ה. איך מאווררים אמבטיה שאין לה שום חלון חיצוני? אפילו ונטה אי אפשר לשים שם... ו. כל תכנון הממ"ד ממש דימיוני, אפילו על הניר זה מוזר. יש ילד שיקבל את השפיצים של חלון הממ"ד בראש, כל פעם שהוא יקום מהמיטה, יש חלון הממ"ד שעובר מעל מסך המחשב- כאשר אם מדובר בגבהים תקניים, זה לא יכול לקרות... ז. היציאה לגינה מצד צפון (למעלה) היא לא בדלת הזזה אל בדלת רגילה. למה? למה כל הישיבה היא עם הגב לגינה? זו לא דירה! יש מה לראות מהחלון! ח. בחזית, משמאל לחניה, יש שטח שמה שהוא ישמש זה רק לזריקת זבל לפח. בזבוז. מי שנכנס דרך השער בפינת המגרש הולך בצד, בצמוד לגדר? זה מאד מוזר. למה לדחוף את הנכנסים לפינה?? אני בכלל הייתי מזיזה את כל הבית יותר צפונה (למעלה), מזיזה את החניות ימינה על פינת המגרש, מסדרת כניסה משמאל לחניות, במרכז המגרש, דרך גינת כניסה מרשימה, מסביב לבית עד לדלת הכניסה. כך נותנים כבוד למי שנכנס, כך יותר נעים ללכת. אז מה אם יש עוד 10 צעדים? לפחות זה בכיף! רק אתמול ראיתי תוכנית של בית שטוח אחר, על מגרש מלבני. שם גם היה יותר קשה, כי זה לא דו-משפחתי שבו ניצול המגרש יותר טוב. למרות זאת, זה נראה כמו בית שבו האדריכלית הבינה שזה בית על קרקע. הגינה "חודרת" לתוך הבית, כל החלונות פונים לגינה. ממש תענוג. זה לא המצב אצלכם. כאן האדריכל (או המהנדס) לקח תוכנית של דירה, הוסיף שביל וחניה, ואולי יציאה לגינה. אם רציתם לגור בדירה, אז אפשר למצוא דירות יותר טובות, עם יותר פרטיות, בפחות כסף. אם רציתם בית על קרקע - שילחו את האדריכל לעבוד קצת.

אני אתיחס ברשותך למטבח

המיקום שלו לדעתי לא טוב לדעתי עדיף חדר שירות ללא יציאה לגינה מאשר מטבח ללא חלון איך חדר שירות מקבל עדיפות של יציאה לגינה על פני המטבח? גם אם אילו הם אילוצים של מטרז ורוחב הבית, עדיין היתי מעדיפה לסחוב את הכביסה החוצה דרך הסלון ו/או המטבח מאשר לסבול מריח טיגון או בישול שלא מתנדף, ו/או לראות את הגינה במקום בו מבשלים אוכלים שותים ומנהלים את כל הדיסקוסים היומיומיים ואולי בעצם זה לא אורח החיים שלכם אולי אצלכם למטבח ולגינה אין חשיבות עליונה כמו אצלנו אבל עדיין לא הייתי מוותרת על חלון שם דבר נוסף- הייתי מוותרת על החצי דלת- מקפיץ את המחיר לפי שניים (למרות שזה רק עוד חצי
) ובמקומה , בנוסף להארכת הקיר של פינת האוכל, הייתי שמה בכניסה שידה להנחת מפתחות, מכתבים תיקים וכיוב

chenmo

New member
סקיצה חדשה

ראשית תודה על התייחסותכם. שרטטנו סקיצה בעצמנו, על מנת להגיע לפגישה עם האדריכלית מוכנים יותר. הסקיצה מתארת בגדול את הרעיונות והדרישות שלנו, חלקם בהמשך להתייחסותכם. נשמח לקבל את חוות דעתכם בשנית. פינטגו4, ישנם מספר אילוצים שלא תלויים בנו מבחינה חיצונית אין לנו הרבה משחק, אנחנו חייבים לשמור על חזית אחידה, כך שאנו יכולים לשנות רק את הפנים של הבית, או מקסימום להתרחב עוד קצת על חשבון החצר האחורית.

המטבח עכשיו הרבה יותר טוב

אבל עדיין כמובן עדיף את היד של האדריכל שתשפר אותו בנוסף, אני לא בעד הורדת הקיר בכניסה בין הסלון לדלת הכניסה קיר שיוצר מבואה ולא מכניס לך הביתה כל מתרים או שליח פיצה וכמובן יוצר מקום להניח את כל הדברים שמחזיקים ביד כשנכנסים הביתה- תיק מפתחות מכתבים, וגם מתלה למעילים ומטריות בחורף לא הייתי מוותרת על המבואה הזו בשום אופן, אחרת כל אותם דברים שהזכרתי יהיו כבלאגן על שולחן האוכל, תשכחו מזה שכל אחד שם את הדברים שלו בחדר- גם בעולם הכי מושלם זה לא קורה
שבו ותחשבו איך מתנהלים בבית, מרגע הכניסה אליו ועד לבישול ורביצה בסלון וכך תגיעו למה שאתם צריכים שיהיה בהצלחה

פיטנגו4

New member
איך תגיעו עכשיו לגינה? דרך חדרי השינה??

גינת החזית, שבה תארחו, היא קטנטונת. היא גם דרומית (חום ושמש) וזה לא בדיוק הצד שבו כדאי לשים חלון זכוכית ענק, כי הוא יהיה סגור רוב הזמן. פרגולה בצד דרום לא אפקטיבית. היא מצילה רק בצהריים ממש. אין בגינה שלך מקום לעץ צל גדול, כך שאין מה לעשות - תשבו שם בשמש (כלומר: לא תשבו). איך תראי מהמטבח והסלון את הילדים משחקים על הדשא בגינה האחורית?? למעשה, מי שיכנס הבית ירצה להגיע למדשאה יעבור דרך כל החדרים הפרטיים, או לחלופין יצא מהחזית, יקיף את כל הבית, ואז יגיע למדשאה. מה שעושה לבית הזה הרגשה של דירה זה התכנון, ולא העובדה שהוא על קומה אחת. היציאות לגינה והחלונות כאן הם אילוץ, בעוד שהם צריכים להיות הבסיס לתכנון. גם השרטוט שלך, שמחוסר חלונות, שמתעלם לחלוטין מהעובדה שהבית שלך כולל גם שטח חוץ, והגבולות שלו הם גבולות המגרש, מראה על הגישה הזו. אני הייתי מציעה להתרחב על חשבון החצר האחורית. ליצור בצד, מצפון לדלת הכניסה, חדירה של הגינה בדמות פאטיו, שיהיה כאילו בתוך הסלון. את השטח שנגרע, לקחת מהחצר האחורית. זה דורש חלוקת חדרים קצת שונה. חבל מאד שמטעמי אתיקה מקצועית אני לא יכולה לצרף לך כאן את תוכנית הבית שהזכרתי, קומה אחת על מגרש מלבני כמו שלכם... תאמיני לי שאפשר. מה שצריך זה רק אדריכל טוב עם רצון והבנה. אדר' "טוב" זה לא אומר יקר ולא בהכרח מנוסה מאד. התכנון שם היה ע"י מישהי צעירה, נדמה לי שהיא הנדסאית אדריכלות ולא אדריכלית, אבל מאד מוכשרת, לפי התוצאות בשטח. היא גם לא העיזה לתכנן פיתוח חוץ, והשאירה לי את זה. כל הכבוד לה!

פיטנגו4

New member
אולי תגדירי לנו איפה הצפון?

בלבלת אותי לגמרי, השרטוט הזה הפוך לשרטוט הקודם.... התחלפתם עם הדו שלכם? או שהמזרח והמערב החליפו כיוון? יתכן שחלק מההערות שלי לא נכונות עקב כך...

לעניות דעתי וטעמי האישי ../images/Emo13.gif

ההערות שנתנו קודמי מקובלות גם עלי , סליחה מראש אם אחזור עליהן... 1. מטבח עם חלון זה ממש חשוב, גם בגלל ריחות בישול, גם בגלל שאפשר לראות את הילדים בגינה וגם בגלל תחושה נעימה 2.הייתי מוותרת על המזווה ומגדילה מקומות איחסון במטבח. מנסה להעביר את מכונות הכביסה צמוד למקלחת ילדים (לא בתוכנית הזו, תבקשו מהאדריכל שיעבוד קצת) , אם ממש אי אפשר הייתי מנסה לתכנן מקום נסתר במטבח עבור המכונות. 3. אם בסופו של דבר המטבח ישאר במקומו, אז הוא נראה לי די סגור , אני אוהבת מטבח פתוח לסלון. הייתי מוותרת על חצי קיר של שולחן האוכל במטבח (ואולי יותר) ואולי כדאי אי במקום שולחן קטן. המרחק בין הכיור, מקרר, כריים הוא גדול - זה עלול לגרום לריצות רבות במטבח בזמן בישול 4. אם יש בעיה של מקום בבית אולי כדאי לצמצם את שטח המדרגות ובמקום לעשות אותם בצורת "ח" לעשות אותם צמודות יותר. 5. מבואת החדרים נראית קלסטרופובית 6. אמבטיה ללא חלון נראה לי לא פרקטי 7. אני מסכימה שיש פה תחושה של דירה ופחות בית פרטי 8. מכיוון שגם אנחנו בונים דו משפחתי, ואילוצנו דומים אני מצרפת את התוכנית שלנו. אולי תקחו משם משהו שיתאים לכם. בהצלחה.

chenmo

New member
תודה והבהרות

בוקר טוב ותודה על ההערות. מספר הבהרות: עשינו סקיצה חדשה שבה ביטלנו את המרפסת משק והזזנו את המטבח לקידמת החצר. במקום החצר משק הוספנו מזווה במטבח ונראה ששם יהיו מכונת הכביסה והמייבש.(השרטוט מצורף בהודעה לפני ההודעה שלך). אנחנו מסכימים שהמבואה קלסטרופובית, עדיין לא מצאנו פיתרון. אנו חושבים להאריך את החדרים ולקחת קצת שטח מהפינת אוכל. לגבי האמבטיה בלי חלון, נשים מפוח על התקרה . כמובן שהיינו מעדיפים חלון, חשבנו גם על הוספה של פטיו קטן אבל ירדנו מיזה בגלל השטח. מאחר ואנו בונים בשלב הזה רק קומה אחת זה נראה כמו דירה כי הכל באותו גובה, זה מאוד קשה להכניס הכל בקומה אחת ושיהיה מרווח. תודה ויום טוב

נראה טוב יותר וגם...

אם אתם יודעים בוודאות שאתם תבנו בעתיד קומה נוספת אז אולי תוותרו על יחידת הורים למטה , ובמקום מקלחת הורים תעשו אמבטית ילדים רגילה (כך תרוויחו חלון באמבטיה) ואולי בכלל תתכננו רק 2 חדרים למטה , אני לא יודעת מה שיקולי הצפיפות והזמן שלכם , אבל אולי אפשר להסתדר בינתיים ובעתיד תבנו יחידת הורים למעלה מרווחת וחדרי ילדים נוספים. רוצה לומר: אם זה מתאפשר תתכננו בית של שתי קומות היום , כך שיהיה יפה, מרווח , נוח ופונקצונלי וב"ה מאחלת לכם שבקרוב תשלימו את הקומה השניה.

למעלה