דעתכם בנושא?

newperson9

New member
תקציר בקטע הראשון+2 דוגמאות בקטעים הבאים מהכתבה

מאות אלפי ישראלים בני 25-34 נאלצים לגור עם ההורים כי אינם יכולים לעמוד ביוקר המחיה. רבים אחרים ממשיכים לקבל מהוריהם סיוע כלכלי גם לאחר שכבר הקימו משפחה בעצמם. "רוב הצעירים לא מפונקים, בזבזנים או עצלנים. הם פשוט לא מצליחים לחסוך"

בשבוע שעבר חזר אמיר, בן 33, לגור עם הוריו בביתם שבראשון לציון לאחר שנקלע למינוס של כ-40 אלף שקל בחשבון הבנק. אמיר עובד כדי-ג'יי, ולדבריו הכנסתו החודשית נאה ומגיעה לכ-10,000 שקל. עם זאת, עלות המחיה הגבוהה בתל אביב הכריעה אותו אחרי שנים של מגורים בעיר. "השכירות בדירה עם שותף היתה 3,000 שקל בחודש", הוא מספר. "יחד עם הוצאות המחיה השוטפות – אירועים, דוחות חניה, חשבונות – והוצאות הקשורות בעסק, התחלתי לצבור גירעון. הפיתויים בעיר גדולים, וכל כניסה לסופר מסתיימת בכ-120 שקל לפחות. הכסף זלג לי מבין האצבעות. הבנתי שאני חייב לחזור לבית ההורים, לעשות הערכת מצב – ולראות איך אני מסתדר. הייתי די מדוכדך מזה. זו פגיעה באגו. רציתי להצליח בזכות עצמי, ושההורים יהיו גאים בי. לצערי, הבנתי שאין ברירה".
בניגוד לאמיר, ארנון זינגר, בן 33, מעולם לא עזב את בית הוריו שבגבעתיים. את לימודיו האקדמאיים סיים בגיל 30 – ורק בשנתיים האחרונות הוא עובד במשרה מלאה. בשלב זה, כבר יכול היה להרשות לעצמו לשכור דירה, אך בחר להישאר ולגור בבית ההורים כדי שיוכל לחסוך די כסף להון ראשוני ולקנות דירה משלו. זינגר עובד כמהנדס חשמל, אך טוען: "זה לא שכר ההיי-טק שעליו חושבים. הבנתי שאם אשכור דירה, לא יישאר לי כלום לחיסכון, ולכן לא אוכל להתפתח כלכלית. הדירה תישאר תמיד רחוקה ממני. אני מעדיף לקחת משכנתא ל-15-20 שנה מאשר לכלות את כל כספי על שכירות. אני מקווה שכבר בשנה הקרובה אוכל להרשות לעצמי מהלך כזה. אני מצליח לחסוך כיום את מירב המשכורת שלי".

gal-or

New member
הם שניהם קיצוניים.

וצריך גם לחשוב על היום שבו ההורים לא יהיו שם.

יש לי תחושה שזה לא הכיוון

אם כבר, ותסלחי לי שאני כותבת את זה ועוד ספציפית בתגובה אלייך, ביום בו ההורים שלהם לא יהיו שם יהיו מי שיגידו שמצבם הכלכלי יהיה טוב יותר הודות לירושה שתכלול ככל הנראה דירה (בהנחה שההורים לא גרים בשכירות ושאין עוד הרבה אחים להתחלק איתם, כשגם אם יש - זה עדיין לא משנה את התמונה בהרבה).
&nbsp
אני דיי מסכימה עם העובדה שעלות המחיה בימינו היא מטורפת, בעיקר במרכז הארץ, במיוחד אם לא מוכנים להתפשר על איכות המגורים ו/או רוצים להחזיק גם רכב בנוסף, אבל נראה שאכן לקחו דוגמאות קצת קיצוניות ופחות שגרתיות, כמו בחור שסיים את לימודיו האקדמיים בגיל 30 - שזה תרחיש פחות נפוץ, וגם בחור שיש לו עסק עצמאי שהוביל לחובות ולכן חזר לגור עם ההורים זה לא התרחיש הנפוץ. מי שמשתכר 10,000 בחודש, יוכל להרשות לעצמו לשלם 3,000 ש"ח שכ"ד וישאר לו מספיק בשביל לחיות בכבוד, נראה שיש כאן משהו מעבר. תשומת לב שהוא גם מחשיב בין ההוצאות הקבועות דוחות חנייה ואירועים, לצד הוצאות הקשורות לעסק העצמאי שלו - לא מדובר כאן באדם הממוצע הסביר.

למעלה