דעתכם בבקשה

לוטסיה

New member
דעתכם בבקשה

בעיתון תל אביב שהתפרסם היום (6.10) אבי אפרתי קטל את מסעדת "לה-בוהם". תמיד עניין אותי לדעת לדעת מה חושבים על כך אנשים שקוראים ביקורות. האם הם מסכימים מייד?, האם הם מטילים ספק עד שהם יהיו שם? האם הם מבטלים את דעת המבקר מהסיבה ש:"בטח יריבויות אישיות, ואין לזה אמינות"? בכ"ז, הביקורת של היום מאוד קשה, האם באמת היה גרוע כ"כ? אבי אפרתי, בעיני הוא אחד המבקרים האמינים שיש בשוק, והביקורות שלו (שלרוב צודקות) בד"כ פוגעות בול. אבל אחרי ביקורת כזו, עולה בי ספקנות לגבי התנהגותו כמבקר. דעתי על הביקורת של היום היא שעולה ממנה ריח לא נעים של חוסר יושר וקשרים בתעשיית המסעדנות. נ.ב אין לי מושג איך לצרף קישור, איתכם הסליחה

ראובל

New member
לא נותר, אגב, אלא להסכים עם המבקר

האוכל שם אכן ירוד. למה אינטרסים? אין מסעדות גרועות? תמיד כשכותבים על משהו שהוא גרוע, אז סימן שזה אינטרסים? שטויות

כתבת השער הרבה יותר מטרידה

מסכימה עם ראובל - עוד ביקורת על מסעדה גרועה (לטעמו של הכותב). נכון, השפה בוטה במיוחד אבל אולי יש לו PMS ושוב - הכתבה בפתיחת העיתון על יחס השפים לטבחים במסעדות מטרידה יותר.

anatc

New member
סליחה - Menstrual

תקופה "הורמונאלית" יש נשים שסובלות מאד בימים האלה ומי שסובלת יותר זו הסביבה אם אני לא טועה בארה"ב אשה רצחה מישהו וזוכתה מאחר וההגנה טענה כי היתה תחת השפעת PMS

מעניין באמת שאף אחד לא פצה פה.

הכתבה הציגה את נושא השפים /טבחים במסעדות בעין ממש לא אוהדת, שלא לומר יחס מחפיר.

מיצמיצ69

New member
גם הדר מהבלוג בצק, עלים קטלה

http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=300969 סליחה על חוסר הצניעות אבל...לא נותר לי להחמיא לעצמי על הבחירות הנבונות בפתיחות של מסעדות (הוזמנתי לפתיחה של לה בוהם ולא הלכתי - מה שמצטרף לפתיחה נוספת עליה דילגתי - של פורטופינו- שגם אותה אפרתי קטל......בקיצור כדאי לאפרתי להתייעץ איתי לפני שהוא יוצא לסעוד...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח... אפרתי- אם אתה קורא.... רוני ג'יימס, מרתה..........) חג שמח

בולרו2

New member
הסכמה היא פועל יוצא של נסיון

אם לא ניסיתי, איך אוכל להסכים עם דעתו של הכותב? באופן כללי ביקורתו נראית עניינית, ויש בה איזכור רחב של האלמנט החשוב - האוכל. למה לדעתך יש ניחוח של חוסר יושר בביקורת, כי היא קשה? כי היית שם מספר פעמים ומנסיון היה הרבה יותר טוב מהמתואר? באופן כללי אני לא מייחס חשיבות משמעותית לאף אחד מהמבקרים המוכרים, שילוב של סקפטיות מילדות, הרמה ה"לא גבוהה" בתחום (מומחה הספורט יכול להיות גם יינן בפוטנציה, פרשן צבאי ומבקר מוזיקה..) והדשדוש המפהק של רוב ענף המסעדנות (שוב לקרוא על דג הרובץ על מניפת חציל או בטטה?). באופן כללי לביקורות "האנשים הפשוטים" ברשת משקל גדול הרבה יותר עבורי, ובתוספת עם נסיון אחד לפחות כך ניתן לגבש דיעה.

SimpleAim

New member
לי זו נראית כמו ביקורת כנה

שנכתבה אחרי חוויה מאכזבת במקום שנראה, נשמע, ומתומחר כמו מסעדה טובה, אבל הוא לא. בעיני הוא השתדל להיות מאוזן ולכתוב גם את הדברים הטובים או הסבירים. גם לי יש הרגשה לפעמים כאשר אני כותבת רעות על מקום של "לא נעים" לי לכתוב את כל הרע הזה, אבל זו (כנראה) החוויה שהוא חווה. ובאמת בעיני אבי אפרתי הוא מבקר מאוזן יחסית. אם כבר מישהו כותב ביקורות קיצוניות זה שגיא כהן מ"מעריב".

prizman

New member
דעתי היא שאם יש איזשהו כתב אוכל

שאני סומך על יושרתו זה אבי אפרתי כך שכל הטלת הספק מבחינת חוסר יושר ויריביות אישיות לא נשמעות לי לעניין.

sadira

New member
מסעדות ממש ממש גרועות יש די מעט...

...למרבה המזל. בד"כ, במקרה הרע, מדובר באוכל לא מזהיר שפשוט לא מצדיק את המחיר. אצלי אישית הסקפטיות עובדת שעות נוספות כשאני רואה ביקורות *ממש* גרועות. וכבר יצא לי להיות במסעדות בהחלט סבירות ששבוע אח"כ נקטלו *לחלוטין* -- כולל תיאור זוועתי של מנות שאכלתי (כלומר לא רק מנות אחרות בתפריט אלא משהו שממש אכלתי ואפילו נהניתי) וכל קשר בין המציאות לכתבה מקרי בהחלט, אם בכלל. לגבי לה בוהם ספציפית, לא הייתי, כך שאין לי מושג. ואחרי כזאת ביקורת (ועם כל הסקפטיות הכנראה מוצדקת לחלוטין) כנראה שגם לא אהיה, לפחות עד שאקרא ביקורות יותר אוהדות. דרך

האמת שגם אני קראתי את הביקורת

שלו בעיתון ת"א ועלו בי ספקות רבות, משהו שם נראה באמת קצת פישי קראתי את הביקורת והתפלאתי לגלות שלמבקר אין אף מילה טובה להגיד על אף אחת מהמנות או על השירות, העיצוב, האווירה אני בכל אופן הייתי פעמיים ומאוד נהנתי, אומנם האוכל לא היה ההיי לייט של הערב, (הוא היה סביר + ) אבל האווירה זה אחד הפרמטרים שמאוד קשה להתעלם מהם בלה בוהם

smartblonda

New member
אני סקפטית בנוגע לביקורות

של מבקרי המסעדות למינהם. אני מעדיפה להגיע לאותה מסעדה ,באם אני חפצה לבקר בה ,ולחוות את החוויה על בשרי. קרה לא מעט, כי הביקורות בעיתון ,לא התיישבו עם החוויה החיובית שחוויתי באותה מסעדה.

למעלה