דעתכם בבקשה

רועי גב

New member
דעתכם בבקשה

הגעתי לתאילנד -צאנג מאי לפני 3 חודשים כדי לבדוק אפשרות להשתקע .המקום והאנשים נחמדים יותר ממקומות אחרים בתאילנד לדעתי ויש פוטנציאל עסקי בכמה אפיקים. הבעיה שניכנסתי ללופ של הפנטזיות והבילויים והחלטתי לחזור לארץ להתעורר לא עוד בילויים עד הבוקר לא עוד 3 בחורות באותו זמן לא עוד גן עדן .חזרתי למלחמה עם לבנון... ורק מחשבה על ראיונות עבודה ומבחנים מעוררת בי חלחלה .... צריך לקבל החלטה לא רוצה להתעורר מחלום תאילנד תנו עיצה

eyal149

New member
בבקשה

כמו הרבה אנשים מכל העולם אתה יכול לעבוד 6-9 חושדים פה בארץ.לחסוך כסף ואז לחזור לתאילנד לשלושה חודשים של טיולים וכיף.זה פרק זמן סביר בו אולי תנסה להתמקם שם מבחינה עסקית.וגם ליציאה משם יש יתרונות כי זה משאיר טעם לעוד חזרה לשם.ככה אתה יכול לחגוג על שני עולמות שזה די נחמד.

eyal149

New member
תלוי בך

בתאילנד מימד הזמן הוא שונה .לא ממהרים לשום מקום. אם וכאשר תעבור לשם כל ההתנהלות שלך תהיה חייבת להיות אחרת ממה שכתבת .המציאות פשוט תוכיח לך.אין לי תשובה חד משמעית .זה החלטה שלך .לא פשוט מכיון שגם אני שהיתי שם זמן מסוים ולבסוף חזרתי

קרלטון

New member
עסקים בתאילנד

חשוב להפריד, בין מה זה לבלות ולטייל בתאילנד ומה זה לעבוד או להקים עסק בתאילנד. כמו שברור לכל מי שהיה יומיים וחצי בתאילנד, ממש לא מסובך לעשות את החלק של הכיף, הטיולים והבילויים. כשמגיעים לצד העסקי, חשוב להבין שהסביבה העסקית בתאילנד לא פחות תחרותית וקשוחה מסביבה עסקית בכל מקום אחר, כאשר לזר שמגיע מבחוץ יש חסרונות לעומת מקומי שדובר את השפה ובעל קשרים רלוונטיים. לא חסרים זרים בתאילנד שהגיעו ועלו את הרעיון הגאוני של לפתוח בר, מסעדה או גסט האוס בתאילנד (עיין ערך פטאייה או קו סאמוי) למשל, בלי לדעת מה חשוב כמשכירים מקום כזה, איך לחשב הוצאות והכנסות, מהם ההיבטים החוקיים של בעלות על עסק בתאילנד, מה צריך לשלם למשטרה... ובלי שום רקע בתחום או בניהול בכלל... רוב המקרים האלה לא מסתיימים יפה. כמובן שכן בהחלט ישנם סיפורי הצלחה, חלק מהם הצלחה בגדול... ראה לדוגמא את ביל היינקה שהתעשר בתאילנד והיום הוא מולטי מיליונר, מדורג מספר 16 בעשירי תאילנד... אבל למי שחושב שבגלל שכשטייל בתאילנד הכל נראה לו קל ונחמד, בילויים, טיולים, בחורות (ערומים זה חולירה) וכיף... אז ככה גם יהיה בעסקים, שיחשוב פעמיים.

רועי גב

New member
כלום לא קל

והכל בא בחשבון הייתי כבר בתאילנד ואפשר לומר שאני "מאי טוריסט פום תורגיד" או בעברית באתי לעסקים אני לא מתכנן להתחיל לפני למידת שפה והבנה של חוקי הגונגל לפחות את חלקם

קרלטון

New member
יפה

אז אם הכל נלקח בחשבון למה אתה שואל? אני מבין שאתה עכשיו בארץ?

רועי גב

New member
חזרתי כדי לקבל החלטה ניטרליית

כבר 4 ימים בארץ חוזר כנראה ב1 לחודש. לא קל לקבל החלטות יש יתרונות וחסרונות

למעלה