דעתכם בבקשה

גליוש 450

New member
דעתכם בבקשה

היה לנו ויכוח היום בעבודה - מה יותר מזיק בריאותית? עודף משקל או עישון של קופסא וחצי ביום? מה יותר מזיק לתווך ארוך? ובמידה ומפסיקים לעשן או יורדים למשקל תקין (או מתחילים לעסוק בפעילות ומאזנים את רמות הסוכר והקולסטרול), באיזה מהם נישאר נזק לגוף? לא עזר כמה שהסברתי שאפשר לחיות מעולה עם עודף משקל אם עושים פעילות גופנית מתאימה ועם תזונה נכונה - עדיין הדעה הרווחת היתה שעישון פחות מזיק. יש מצב שזאת גם הדעה ברחוב וסביבנו? ז"א, שאף אחד לא יודע עם הבן אדם מעשן 2 קופסאות או 2 סיגריות, (כולה רואים אותו עם סיגריה) אך עודף משקל ניתן לראות במיידי ולכן גם הביקורת ניתנת באופן מיידי. מה חושבים?

supersonic777

New member
מה הקשר בין השניים...?איך אפשר לעשות הקבלה..?

אי אפשר לעשות אפילו מדגם... יש כאלה בני 80 מעשנים כל החיים,והם בריאים... מה שאי אפשר לומר על אנשים בעלי עודף משקל... בכל מקרה,שני הפרמטרים מזיקים ללב...

solee

New member
במקביל,

יש גם שמנים בני 80 שחיים מצויין, וגם הם בריאים.

עישון לא פחות מזיק

גם לא יותר מזיק - הן עישון והן השמנת יתר מעל למשקל מסויים, מהווים גורם סיכון למחלות לב ועורקים. מעשנים כמעט תמיד יגידו לך שהשמנה מזיקה יותר, ואנשים בעלי עודף משקל כמעט תמיד יגידו שעישון מזיק יותר. אני לא מסכים שאפשר לחיות מעולה עם עודף משקל - תלוי איזה עודף, אם מדובר ב5 עד 10 ק"ג, זה בהחלט אפשרי שכן זהו עודף משקל קל אבל מעל 20 ק"ג, תנסי לסחוב על הגב שק של 20 קילו ותנסי... אגב, גם אנשים רזים יכולים לסבול מכולסטרול גבוה, אין לזה בהכרח קשר לעודף משקל. וגם שתי סיגריות מזיקות, אמנם פחות משתי חפיסות - ועדיין כשמשקללים גורמי סיכון למחלות לב, לא בודקים כמה הבן אדם מעשן, מספיק שהוא מעשן. איך אומר הרופא שלי? גם סיגריה אחת ביום זה עישון. צודק.

עופר 123

New member
אם לבחור בין עישון להשמנה...

אז עדיף להיות שמן. סטטיסטית שיעורי התמותה כתוצאה מסיבוכי העישון הם גבוהים יותר משיעורי התמותה מסיבוכי השמנה. לגבי השינוי מפסיקים לעשן מול ירידה במשקל - אני לא יודע. שאלה טובה, מבטיח לברר. אבל, וכאן יש אבל מאוד מאוד מאוד גדול: אנשים שמנים עם כושר טוב, שעושים פעילות גופנית קבועה, הם בריאים יותר מאנשים רזים שאינם עוסקים בפעילות שזו. זה הוכח מחקרית, וסביב זה גם התפתחה תפיסה שנקראת HAES - Health at every size - בריאות בכל מידה, בלי קשר לרוחב המכנסיים. ניתן להיות בריאים בהתאם למידות הגוף שלך. ישנן מספר סיבות לכך שסיגריות נתפסות כפחות מזיקות, למרות שבפועל הן יותר מזיקות: א. עישון נתפס כסממן התבגרות, ונחשב למשהו שכולם רוצים לנסות. כשהיינו בתיכון, כולם הלכו למחששה כדי לנסות את הסיגריות הראשונות שלהם, ולא כדי לאכול סנדביץ'
. ב. בתרבות, בעיקר בקולנוע ובשנים עברו גם בטלוויזיה, עישון הוא כלי לשימוש דרמטי: הגיבור מועך סיגריה לפני שהוא יוצא להציל את הרכבת הדוהרת, הבחורה הסקסית מעשנת סיגריה ארוכה, העשיר מעשן סיגר וכו'. אף אחד מהם לא אוכל כחלק מהדמות
ג. חברות הטבק השקיעו מיליארדים בשיווק ישיר ועקיף, כדי שההמונים יעשנו בעשרות מיליארדים. במקרה הזה, הפרסום עבד יותר מדי טוב. לגבי התפיסה הסובבת אותנו - מה שאמרת נכון מאוד: קל להפלות מישהו בגלל הבטן שלו, אבל בגלל סיגריה לא ממש עושים עניין. אם את צריכה שנגיע להשפיע על האנשים בעבודה - רק תגידי

לגבי ב'

בשני עשורים האחרונים הסיגריה שינתה תקליט ובאה להראות צדדים רעים באישיות של הדמות המעשנת. את המקום שלה תפסו הסמים הקלים כמדגישי הצדדים הטובים. לעומת זאת אגב תפקידי החטובים מול השמנים זה כבר סיפור אחר לגמרי.

גליוש 450

New member
לא, תודה

עשינו בסוף תחרות ריצה למטה והוכחתי להם שהגעתי הרבה פחות מתנשפת מהם...

קליספרה

New member
לדעתי סיגערות

מהסיבה שהנזק אינו ניתן לשיקום את רוב הנזקים של עודף משקל, יתר לחץ דם, כולסטרול אפילו סוכרת ניתן לשפר בשילוב של הרזייה עם פעילות גופנית אבל ריאות של מעשן - יש שם נזק פרמננטי אבא שלי ז"ל לא עישן מעל 30 שנה ועדיין - לאחר כל CT /צילום ריאות , שאלו אותו כמה סיגערות הוא מעשן
והמצב הולך ומחמיר מחפיסה לחפיסה

אבא שלי ז"ל גם נגמל 37 שנים לפני שנפטר

והוא היה מספר שגם היו רואים את זה בכל בדיקת שיניים ודם שלו. הרעלים האלו ממשיכים להרעיל כל החיים...

מבחינה רפואית

ההשמנה נחשבת כגורם סיכון משני ועישון כגורם סיכון ראשוני. השמנה אומרת שכנראה שהתזונה שלך לא מאוזנת, וכנראה שאת לא עושה פעילות גופנית, ועוד כל מיני כנראה.. העישון אומר שהגוף שלך מתמלא ברעלים, כמה תחיי בצילם? שוב המון גורמים-יש מעשנים שחיים עד גיל מאה. אבל הסיכוי למות בטרם עת מסרטן או שבץ או אלף חולות רעות אחרות הוא גבוה בהרבה סטטיסטית מסכנות ההשמנה.

אין לי מושג אבל מה שבטוח

אדם שמן, אם עודף המשקל שלו מזיק, הוא מזיק רק לו, לאדם השמן. לעומת זאת אדם שמעשן מזיק לא רק לעצמו אלא גם לסביבה שלו. אז מה עדיף?

למעלה