דעתכם בבקשה...

calya

New member
דעתכם בבקשה...

בטח כבר נמאס לכם לראות את התוכניות שלי... אבל מכיוון שעובדים עכשיו קשה על תוכניות עבודה ועל החזיתות גם יחד (בעוד שמהצד השני מקדמים את ההיתר שכמעט ביד שלנו... וכן, אני עוד עושה שינויים בתוכנית אבל אני אגיש תוכנית שינויים אחרי התחלת הבניה. כל השינויים הם מינוריים ולא כוללים שינויי שטח או מרחקים מהשכן או כאלו. רק פתחים וקצת זוויות של קירות חיצוניים) אז יש שינויים. מצרפת פה את שתי התוכניות להשוואה.... יש את הישנה (שמאל) והחדשה (ימין) רק את החלקים הרלוונטים - סובבנו את הסלון מתוך מחשבה שלא שהייתי רוצה יותר קשר חוץ-פנים כשזה מגיע לסלון. כלומר, הייתי רוצה לפתוח את כל הדלתות ולהרגיש בחוץ ושיש רצף בין הפאטיו לגינה האחורית. לכן שינוי הדלתות והכיוון של הסלון. מצד שני היה לי חשוב לראות את הטלויזיה בעת עבודה במטבח (על האי בעיקר) אבל עדיין הזוית שנוצרה במיקום החדש מאפשרת צפיה (לא בטלויזית LCD אבל ממילא יש לי פלסמה
). דיעות, הערות, הצעות יתקבלו בברכה. (פיטנגו, אמרתי לה כמה שפחות ריצוף חוץ. היא עדיין עשתה יותר מדיי בשירטוט. הייתי מוותרת על כל החלק שהולך לכיוון המטבח בכלל וגם עושה שביל קפיצה בדרך לפאטיו ולא את הריצוף ככה...) כמו כן היה פה שינוי בכל האזור של המדרגות אבל נראה לי מוגזם לבקש על זה דיעה כי צריך המון ראיה מרחבית להבין מה הולך שם

calya

New member
ועוד משהו - החזית.

מצרפת פה את החזית ה...צפונית. זו שנכנסים ממנה (דלת הכניסה מולכם וגם דלת המטבח וחלונות המטבח). האדריכלית המשיכה את הקו האלכסוני שכאילו חוצה את שני גושי הבית לשניים באלמנט עיצובי של קיר שכאילו "ממשיך באויר". לא יודעת מה דעתי על זה... מצד אחד אני אוהבת את זה, זה הפוך את הבית לקצת (אל תצחקו על הביטוי) מתמטי... כי זה כמו שירטוט שעשו לו קוים נוספים כאילו.... קשה לי להסביר. מצד שני, לא קצת נדוש האלמנטים האלו של הקירות המיותרים ? מצד שלישי - מאד מתאים פה, כי באמת הבית הזה בנוי על חלוקה מאד מהותית לשני גושים שהם לב ליבו של האופי שלו. לא יודעת.
מתלבטת.

fireman

New member
לא אוהב את המשולש הזה שנוצר בין גרמי

המדרגות..... מבחינה פרקטית את צריכה לחשוב איך טייח יעשה טייח בתוך החלל הזה, איך העבודה שלו תיראה ואיך את מתכוונת לנקות ולתחזק את חריר הירי הזה.....

calya

New member
אין שם טיח. למעט המדרגות שיורדות למרתף

שלא החלטתי לגביהן - אלו מדרגות קלות. סליחה שלא הבהרתי. רוצה להשיג אפקט של מדרגות שרואים את פרופיל המתכת שלהן עולה על רקע קיר הזכוכית. משהו כזה.... (לא אוהבת את המעקה ולא בטוחה שהמדרך יהיה עץ, יותר לכיוון שיש. אבל הפרופיל ברזל, זה בדיוק נכון).

avi5199

New member
אפשר לחטוף בראש מהשפיצים האלה

לא עדיף לנצל את החלל שמתחת לחדר מדרגות ? כמו החדר של הארי פוטר... אצלי יש חדרון כזה, מתחת למדרגות, דלת קטנה וחלון קטן ... משמש כמזווה , וגם חדר משחקים לילדים של האורחים. הילדים שלי כבר גדולים, אבל ילדים קטנים שבאים אלינו לבקר, מתים על החדרון הזה, ורצים ישר לשם.

את המטבח כבר תכננת?

האם יש לך תכנון שלו? אשמח לראות. התכנית מאד יפה ולפי הבנתי ממה שכתבת בעבר הבית בנוי מקוים מאד נקיים ותחושת מרחב גדולה. האם יש שם שירותי אורחים ליד דלת כניסה? איפה החלון פונה?

calya

New member
אה אז זהו...

כן יש חלון, ויש שירותי אורחים בכניסה אבל האדריכלית (הגאונה, כבר אמרתי ?) לא רצתה לשים חלון שירותים בחזית הן מטעמי ריח והן מטעמי אסטטיקה אז בשירותים האלו יהיה סקיי-לייט. חלון בתקרה. מעליהם אין קומה שניה (זה בדיוק חלק שלא בנוי לגובה אלא נכנס קצת פנימה) אז אין בעיה. תכנון מטבח - או, פה יש לי מישהי מאד מיוחדת שעושה לי עבודה כרגע... היא יועצת סדר כזו, שמזמינים הביתה לסדר דברים. ואנחנו עושות ביחד רשימה של כל מה שיש לי, פירוט צורת החיים שלי, פירוט השימוש המדוייק במטבח ואז נתכנן ביחד כך שלכל דבר יהיה מקום בדיוק. בקיצור - זה בעבודה כרגע
יש תכנון של "גושים" (קו אחד לאורך החלון, קו אחד של ארונות מצד ימין עד לגובה החלון שפונה לכניסה, אולי גם לגובה שם, איפה שאין חלון... לא הוחלט. ואי שתחתיו ארונות אחסון. לגבי איפה מגירה, איפה ארון, איפה כיריים ואיפה תנור - על זה אני עובדת עם היועצת

calya

New member
קומת קרקע

(יש שם רק טעות אחת,מחוץ לפינת אוכל יש כאילו קיר כפול, היא פשוט שכחה למחוק... הקיר הפנימי יותר הוא הנכון)

Tנעמי

New member
איפה בכלל ממוקמת הטלויזיה

לא הצלחתי לזהות האם יש ארונות מטבח וומשטח עבודהלאורך הקיר התחתון, מאחורי שולחן האוכל? אם כן איך את מתכוונת לגרום להם להראות כ"ריהוט סלוני" ולא "מטבחי" מדי? לא מפריעה לך החשיפה המוחלטת של המטבח לסלון? נראה לי גם צפוף מדי באזור שבין האי לבין שולחן חדר האוכל, קצת כמו בחנות רהיטים ומצד שני יכול בהחלט להיות שבכלל לא הבנתי איפה ממוקם המטבח שלך וגם האם הסלון במפלס אחר מהכניסה? אם כן אני חושבת שהמדרגות קרובות מדי לדלת הכניסה

calya

New member
סימנתי לך בירוק את הטלויזיה.

בסגול את שלושת אזורי המטבח. אין מטבח מאחורי פינת האוכל... ולגבי העובדה שהמטבח פתוח לגמרי - ככה אני רוצה, אוהבת את זה מאד. המטבח מבחינתי הוא מקום שאני שוהה בו הרבה. רוצה לראות ממנו את הטלויזיה (גם בישיבה לאכול על האי) וגם להרגיש בסלון כשאני במטבח (ולהרגיש בחוץ כשאני בסלון... ממ... קצת שרוטה, לא ? זה כמו המערכון של רחוב שומשום - כשאני פה אני רוצה להיות *שם*)

Tנעמי

New member
כנראה שאת לא תרצי לגור אצלי ולהיפך

כי אני לא אוהבת את זה פתוח כל כך ואצלי מתוכננת חצי הפרדה למרות שאני בכלל לא מבשלת לכן גם חשבתי שהמטבח נמצא בפינה ושהאי שלך הוא שולחן האוכל ולהיפך אני עדיין חושבת ששני השולחנות האלו קרובים מדי וכל האזור הזה צפוף מדי ביחס למרחב הכללי הסלון והכניסה במפלסים שונים?

calya

New member
כן, הם במפלסים שונים.

השטח משופע ולא רצינו "ללכת נגדו" (ולייצר גינה ש"צפה" מעל השדות מאחורה).

אי במטבח עם גז וכיור

אנחנו מבשלים ביחד כל המשפחה וגם מאד אוהבים לארח, זוהי הסיבה שכל העבודה במטבח היא על אי עם הפנים לשאר חלקי הבית, כך לא מרגישים מנותקים כאשר יש אנשים מסביב

יקה

New member
ושאלת פרקטיות....

מאחר וראיתי כבר מספר תוכניות שבהן באי ממוקמים הכיריים מה קורה לגבי טיגון - האם השמן לא קופץ ומלכלך את כל הסביבה? כאשר הכיריים ממוקמים בפינה התחומה ע"י הקרמיקה - הרי השמן הקופץ "קופץ" די במרוכז ואז גם קל לניקוי ואף אחד לא יגיד לי ששמן אף פעם לא קופץ אלא אם אף פעם לא מטגנים.....

תשובה בריאה ופרקטית

מטעמי בריאות ומזון נכון, אני אישית כמעט ולא מטגנת אם כן השמן קופץ למעלה וקצת לצדדים, בסוף הבישול אני מגבת את הגז וסביבתו ובזה נגמר הסיפור. במקום קיר קרמיקה שמצריך התעסקות נוספת בשבילי זה עובד מעולה וגם נגיש, אבל אולי זה באמת העדפה אישית

avi5199

New member
יש שתי ויטרינות לאותו כוון במרחק של 180 אחת

מהשניה ובניהן יש נישה. זה תיכנון בזבזני ולא פרקטי . היתי מבטל ויטרינה אחרת ובמקומה אפשר לעשות חלון רחב. שלידו אפשר לשים שולחן אדנית, אדן נמוך לישיבה ליד החלון.... או ש בכלל מגדיל ויטרינה אחת , מוסיף עוד כנף ומבטל את השניה. בנוסף אני נגד נישה בנויה מבטון \בלוקים, את יכולה תמיד לעמיד שם ארון או לעשות נישה מגבס ... חבל לתקוע נישה מבטון שלא תוכלי לשנות. אני לא אוהב קירות באלכסון - זה לא פרקטי מבזבז מקום ויוצר פינות מוזרות כמו שיש לך בחדר מדרגות . (לדעתי זה גם לא יפה ונראה כמו טעות בתיכנון ... אבל זה כבר עניין של טעם. )

calya

New member
את החלונות החוזרים על עצמם אני פשוט מאד אוהבת

ביקשתי כאלו, אם אפשרי, ומוכנה לשלם את המחיר
יש בזה משהו שמאד מדבר אליי (אוהבת סימטריה, קוים נקיים וחזרות. שונאת קוים מעוגלים, צבעים חמים, עיטורים ומראה של עץ באשר הוא...
). גם את הנישות בטון אני ביקשתי, הפעם לחסוך עלויות. והקירות באלכסון - טוב, זו הפואנטה של הבית
אני אוהבת....

calya

New member
ולגבי היציאות מהסלון - זו מהות כל השינוי.

אני יודעת שזה יקר יותר, אבל זה עניין עיצובי... לא יודעת לגבי לבטל אחת. אני בעיקר מתלבטת לגבי לעשות אותך הזזה.

למעלה