דעתי על העונה הזאת

chris benoit1

New member
דעתי על העונה הזאת

אני לא יודע מה איתכם אבל העונה הזאת ממש איכזבה אותי.. הליהוק של החקנים היה לא טוב....לא צריך לתת תפקיד לכל מנחה בערוץ הילדים...היה צריך למצוא אנשים שיודעים לשחק קצת יותר טוב. ובקשר לעלילה...זה נראה כאילו נגמרו הרעיונות לתסריטאי ויש דברים שלא נראים כל כך אמינים....למשל איך זה שכל אחד נכנס מתי שהוא רוצה בקלות לבית ראש הממשלה?..ויש לי עוד מלא דוגמאות שלא עולות לי לראש עכשיו

DoRiNuS sMiNiA

New member
תראה...

יש דרך להביע את עצמך,ויכול להיות שאתה צודק,יכול להיות שיש כאלה שמסכימםי איתך (אל תצביעו ישר עליי!) אבל יש דרך להגיד...

ny22

New member
מנהל
לפי דעתי היא הרבה יותר "תוססת"

יש בה הרבה יותר מתח מהראשונה. אולי בראשונה היה גם קצת מתח, אבל משום מה, בזאתי יש יותר אקשן לדעתי...

נעמקה19

New member
נכון..אבל בעונה הראשונה יותר השקיעו

... אני מתכוונת לזה שבעונה הראשונה לכל דבר היתה משמעות, ושום דבר לא היה סתם. הכל היה נאיבי, אבל ערמומי. עצם העובדה שלילי היתה בסדרה בתפקיד מאד ראשי (יחסית לדמות משנה), עשה את סדרה למשהו מיוחד. פה, הכל כל כך הזוי... קשה להאמין שהכל באמת קורה... לעומת העונה הראשונה שהיתה נראית לגמרי נורמאלית. אילו הקטעים של הטורבו טיים, הקטעים של דגנית וזה שהיפטו אותה... והכל, למרות שהם היו הזויים ולא מציאותיים, הם היו נראים לגמרי אמיתיים... לא יודעת איך להסביר
אבל מקווה שהבנתם

ny22

New member
מנהל
אני אסביר לך...

זה נכון מה שאת אומרת. אבל אם את מסתכלת על זה באופן כללי, כל הרעיון הזה הוא בלתי ישים (בקרוב אני אפתח על זה פה דיון), ניתן לומר.... השאלה היא מה המטרה, ליצור סדרה ריאלית, או סדרת מתח (דרמה וכו....). כי סידרה ריאלית היא לא ממש. אז יש פה ניסיון ליצור סדרת מתח. לכן, לא הכל צריך להיות ריאלי, לפי דעתי שאתה הולך בכיוון הזה, אתה יכול להכניס דברים שהם לא הכי הגיוניים. נכון שהעונה השניה היא פחות ריאלית, אבל יש בה הרבה יותר מחח (וכפי שכבר הסברתי לך בהתחלה, תלוי לאיזה כיוון הולכים). ונראה לי שהבנתי אותך.

נעמקה19

New member
אבל יש פה סטירה.

אם רוצים סדרת מתח, אנחנו צריכים להיות במתח. וכדי שנהיה במתח, אנחנו צריכים כמה נתונים. להיות קשורים לדמויות כדי שיהיה לנו איכפת מה קורה להם... וגם שהסדרה תהיה ריאלית כמה שיותר. אם הסדרה לא ממש ריאלית, אנחנו מאבדים את הבסיס והעיקרון. אנחנו לא ממש יכולים לנסות לשער מה יקרה, ואנחנו לא יכולים לדעת איך הדמויות ינהגו. חלק מהדמויות השתנו מהקצה אל הקצה. וזה משנה את הכל. אחרי שהתחברנו לדמות מסוימת... פתאום הדעה שלנו משתנה... אנחנו לא יודעים אם הדמויות מגיבות באופן שמתאים להן או לא! אני יודעת שאנחנו לא אמורים לדעת מה יקרה בהמשך...אבל אנחנו בהחלט אמורים לנסות לנחש. וכשהכל פתוח והכל אפשרי, זה מאבד את הטעם. אם אנחנו מרגישים שזה הגיוני שאדם יקפוץ מחר לבקר את לינה, וינשק אותה, ומצד שני הוא יכול להתעצבן על אבא שלו ולהכיח אותו ללכת לחפש את איה, וגם אולי להתאהב בניני, ולרצות להתחתן עם דגנית (הו יה
)... זה מאבד את הבסיס והטעם. אי אפשר שהכל אפשרי. ואני יודעת שהקצנתי את זה קצת... ובכל זאת. קשה לי להסביר...אבל מקווה שהבנת

ny22

New member
מנהל
טוב, פה זה כבר עניין של טעם

כי אני אישית, כן אוהב (לפחות בסדרה הזאתי) שיש המון הפתעות, המון דברים לא צפויים. נכון שיש את השינוי הזה שמקשה לנו להיקשר לדמויות. אבל מצד שני זה מותח, מכיוון שאין לנו יכולת לדעת מה יקרה, למשל שרותם תהיה תשולה שלהם (תעבוד בשבילם), רוב הצופים אני מניח, בכלל לא חשבו כך. גם תזכרי שיש מדי פעם הפתעות שהולכות הפוך מבחינה כרונולוגית, למשל זה שגילינו שבעצם המצפה נתפח רק בגלל הכת הזאתי (הם רצו לעשות את הניסוי ולכן מינו את יאיר כראש ממשלה). זה מה שכיף, שאתה לא יכול לומר שזאת סדרה צפויה. גם כל התזווזת של הדמויות, מפה לשם, יש בזה המון מתח, שאנחנו מחכים כבר לתזוזות הללו. אל תשכחי שאת הבסיס יש לך, את יודעת מה מאפיין כל דמות. את הבסיס קיבלת בעונה הראשונה. עכשיו גיורא קצת הרחיב את הגבולות, הוא הפך את הדמויות לדינמיות יותר, ולפי דעתי יש בזה משהו חיובי מאוד, כי ככה גם אנחנו - דינמיים. (את יודעת מה? עכשיו גרמת לרצות לפתוח על זה דיון בפורום, ואני אפתח!) גם לי קצת קשה להסביר את זה, אבל אם אני אתליח למצוא דרך טובה יותר להסביר זאת, אכתוב אותה בפורום.

נעמקה19

New member
יש בזה משהו... ואתה גם בהחלט צודק.

אבל הם היו יכולים לפתוח את זה עד גבול מסוים... או שאולי זה לא רק זה. אולי זה בגלל שמרוב שהכל יכול לקרות זה כבר נהיה צפוי? לי למשל, היה ברור שדניאל ומולי במסכות. ובכל זאת עשו את זה בתור "המתח". לא יודעת מה זה, אבל מבחינתי העונה השניה פחות מענינת. ואני חושבת שבגלל שזה אמור להיות מורכב, אבל זה לא מורכב מספיק. או אולי להפך?! (גאד
)

ny22

New member
מנהל
השאלה היא מה הגבול

או יותר נכון: מה הגבול של הגבול? האם יש גבול עד כמה שניתן לשחק בגבול? יכול להיות שהפעם זה באמת קצת מוגזם ומופרח, אבל מצד שני, שמרחיבים את הגבולות מגדילים את השטח. בעונה הראשונה זה בסה"כ הייתה כיתה עם שמונה ילדים (אני אומר לך את זה, כי זה מה שאמרו לי בהודעה הראשונה שלי פה....), אבל עכשיו השטח גדל, זה הרבה יותר מזה. זאת לא סתם כיתה, אלא כבר חבורה של ילדים עם משמעות שונה. גם למיטב הבנתי, לא ידעת שמולי ודניאל חלק מהמסכות, אלא ניחשת, כלומר כשהכל יכול לקרות, יש גם עניין של מזל. לפעמים מה שאתה מנחש נכון, ולפעמים לא. גם זה חלק מהכיף, זה כמו "לוטו" - כל אחד ניחש ניחושים, וחלק מהכיף זה לדעת אם הניחושים שלך אכן נכונים. (מקוה שהבנת......)

נעמקה19

New member
נכון...אבל,

עד כמה שהעונה הראשונה היתה "רגילה" כביכול, ובסך הכל שמונה ילדים שלומדים בכתה מיוחדת של מחוננים, זה היה מדהים. (אתה יכול לראות ב VOD ותבין על מה אני מדברת... ואני ממליצה על פרק 18
) הם לא היו כתב רגילה שלומדת. זה היה הרבה מעבר. והרגשתי שהיה הגיון בסדרה, ושזה יכול להיות אמיתי (למרות שאני יודעת שזה לא קיים). כמו שהארי פוטר נשמע אמין. למרות שברור לי שזה לא קיים. עכשיו הקצינו את זה. וזה כבר לא ט'8. אלא המצפה... וזה שונה, ופחות טוב לטעמי. ונכון, ניחשתי שמולי ודניאל במסכות. ובכל זאת זה היה לגמרי צפוי.

ny22

New member
מנהל
סבבה, אני אקרא את התסריט ואענה לך

רק שאין לי VOD... לצערי, אבל כנראה שבקרוב יהיה לי...

ny22

New member
מנהל
נעם, איך אומרים:

הנוער של היום זה לא הנוער של פעם... כשאני הייתי בכיתה ז'...... סתם לא, אני מקוה שנעשה בקרוב...

Coppelia

New member
גם אני אהבתי יותר את העונה הראשונה.

העונה הראשונה היתה חמודה ותמימה כזאת. היא היתה קצת פחות מותחת מהעונה השנייה, אבל לפחות לא כל כך מפורכת ומוזרה. העונה הראשונה היתה יותר דרמטית ופחות מדע בדיוני מהעונה השנייה. העונה הראשונה שודרה בחופש הגדול, והאמת שהיא עשתה לי ממש חשק לחזור ללמוד. אין לי מושג איך גיורא (התסריטאי) הצליח, אבל הוא הוציא את הבית ספר מקום נחמד כזה. הכל היה נחמד ותמים כזה. הבעיה הכי גדולה היתה רוברטו, שגם הוא לא עשה הרבה צרות. לא יודע, העונה הראשונה היתה יותר יפה לדעתי.

o r t a l13

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

יש הרבה יותר מתח, ואקשן. אבל אין מה להגיד.. כמו שנעם אמרה- הכל הרבה יותר הזוי וקשה לחשוב שזה באמת קורה. לא זה שאפשר להיכנס לבית של ראש הממשלה, כל הקטע עם הסקורפיו, שהם עושים עיניים ירוקות וזה.. זה הזוי. אבל בהחלט המסכות הוסיפו המון לעלילה.

נעמקה19

New member
נכון... וגם עוד משהו.

לא הגיוני שעזריאלי, מקום גדול והמוני מאד... ואף אחד לא רואה שמונה ילדים נכנסים לתוך מכונת שתייה
מילא זה! אבל אנשים עם גלימות אדומות מסתובבים בקניון?! אנשים לא עיוורים! (אפילו בהארי פוטר המוגלגים יותר חכמים
)

למעלה