דעתי על הג´די

הלדין

New member
דעתי על הג´די

אם הבנתי נכון, לפי הכוח, חולשות אנושיות כמו שאפתנות, אנוכיות או חמדנות הם סימן שאתה שייך לרעים. אם אתה טיפש, מתחחסד ובאופן כללי מעצבן אתה מהטובים.(שלמות זה אף לא טוב) אני מניח שג´די מושלם מסוגל לאזן בין הצד הטוב של הכוח לבין הצד הרע של הכוח אבל מכיוון שברגע שהאפשרות השניה פתוחה הוא יאבד משלמותו. אם כי לא הבנתי מה משתלם לג´די מלהיות רע אם מדובר בערך באותם כוחות.

זה כלכך יותר מסובך מזה.

הצד האפל מאופין בשימוש אנוכי בכח. הכוונה היא שאם תשתמש בכח למטרות רווח אישי, ולא על מנת לשרת מטרה נעלה גדולה יותר, תיפול לצד האפל. וזה גם לא כזה פשוט. המטרה לא מקדשת את האמצעים גם כשאתה בצד האור. אתה צריך לדעת מה מותר ומה אסור. אתה צריך לדעת לאזן בין שימוש מקסימלי בכח, לבין שימוש יעיל ונכון בו. אסור לך למשל לתת לרגש לשלוט בך, אלא רק בהגיון ואובייקטיביות. אסור לך להשתמש בכח למטרות נקמה, ואפילו לא להרג, אלא אם כן זה להגנה עצמית. אבל תחשוב מה אתה יכול לעשות עם הכח בלי מגבלות. תחשוב שאם היה לך את הכח שיש לג´די, אבל לא הייתי מגביל את עצמך בכל החוקים והבולשיטים האלה, תחשוב רק מה היית יכול לעשות! זה בדיוק המחשבה שגורמת לאנשים ליפול לצד האפל. תחושת העוצמה, היכולת. ולמה זה רע? כי לצד האפל יש נטיה להרס עצמי. תחשוב שכל ג´די קיים היה מנסה להשתלט על הגלקסיה. זה היה נגמר *רע*. במוות של מליוני אנשים תמימים אם לא יותר, בחורבן, בהרס.... וכמו שקרה לאמפרית הסית´, המאבקים הפנימיים היו משמידים לבסוף את המסדר, ואז כל ההרס והחורבן היו ממילא לשוא. מסקנה: אם כבר יש לך כוחות עילאיים כאלה, עדיף שתשים לך חוקים וגבולות, לטובתך האישית ולטובתה של כל שאר הגלקסיה.

yoo

New member
ואו! איזה סיכום! *מוחה כפיים*../images/Emo13.gif

אני זוכר שהיה משהו כזה של איזון של ה"כוח" במשחק ג´דיי נייט הראשון, (שהיה בעצם השני בסדרה) שבו קייל, הדמות הראשית יכל לאזן את המיומנות שלו בין האופל לאור ולהנות משני העולמות... זה היה מוזר...

למעלה