דעתי על גילה ויעל.

Danielle102

New member
דעתי על גילה ויעל.

אני חייבת להביע את דעתי, כי אני ממש חייבת להוציא את ה"עצבים" האלו. גילה לפי דעתי נוראית! מלבד שיטת טיפוליה שבאמת נדמה שהיא מבינה ויודעת, אבל אני פשוט לא יכולה לסבול את הדרך בה היא "מגנה" על יעל ומשמיצה את ראובן. זה בולט.ושקוף. הרי שתיהן נגדו,אפילו מבלי שאמר את זה בתוכנית האחרונה,הרגשתי את זה. הרגשתי את האפליה הזו שנוצרה. ולמעשה,יש לי כמה השערות למה. אני רואה את התוכנית,ואת הפגישות עם גילה,וממש יוצאת עצבנית ממנה. היא מוציאה את ראובן הלא בסדר,האשם,שהתאהב בנעמה,ומזניח את יעל אשתו האומללה,שלא שם לב שהיא צריכה בעצם לדאוג לעצמה ולא הרגיש את המצב (כמו שנשמע בפרק האחרון אתמול). וזה כול כך שטותי לדעתי,ראובן לא שייך כלל לבעיותיה של יעל. מפילים עליו תיק שלא קשור אליו בכלל, וגילה,שאמורה היות אובייקטית,משמיצה את ראובן.וזה מורגש כול כך. ובקשר ליעל, גם עליה אני כועסת,מאוד. היא ממש בלתי נסבלת. איך היא מפילה הכול על ראובן. יש לה בעיה שבכלל לא קשורה אל ראובן. איך היא בכלל מעיזה לדבר על נעמה,אחרי שבגדה בראובן על ימין ועל שמאל עם עמי הזה. הרי ראובן, כשהיו לו הזדמנויות יכל לבגוד בה.כשלמשל נעמה אמרה לו שהיא רוצה לשכב איתו,הוא פשוט ישר חשב לגמור את הטיפול,או שפשוט התרחק קצת. זה ברור שיש לו רגשות אל נעמה,אבל הוא חשב על זה. לא יודעת, אולי אני נשמעת מעט מטומטם, אבל אם חושבים על זה, זה פשוט ברור לי כשמש שיעל מבין שניהם האשמה. שיעל זו שדואגת יותר ויותר לצרוב את הנישואים האלו. כי לה יש את הבעיות. ואכפת לה רק מעצמה. ולא אכפת לה ממה שראובן מרגיש,ושהוא רוצה באמת רוצה לשקם את הנישואים. בכול אופן,אני ממש שונאת אותה, היא חושבת רק על עצמה. וזה מטריף אותי. מה דעתכם? זהו,
תודה על ההקשבה
דניאל.

יעל

לפי הפרק של היום יעל כביכול כל השנים שירתה את ראובן והייתה לו כמו דמות שהייתה חסרה לו בחיים [מטופלת/מטפלת], ונזכרה עכשיו ש25 שנה היא לא עשתה כלום עם עצמה, והבעיה הזאת באמת לא קשורה לראובן, וזה שמפילים הכל עליו זה לא ככ בסדר [למרות שהוא לא היה הכי סימפטי בעולם בזמן האימגו משהו] ודווקא אני חושבת שראובן כן אשם בפירוק הנישואים הזה, כי בעצם יעל לא הייתה בסדר כשהלכה ומצאה לה מישהו אחר מהצד, אבל לפי מה שהבנתי [ויש מצב שלא הבנתי נכון] זה היה משהו חד פעמי, משהו סתמי שקרה לה ברגעי חולשה, משהו בלתי נסלח, אבל אולי הבגידה שלה מוכחת, אבל אני חושבת שראובן הוא זה שנטש את הנישואים כשהוא התאהב בנעמה, ועכשיו ממשיך להפגש איתה, אפילו לא במסגרת טיפול. אז מה יותר גרוע, בגידה מוכחת סתמית או התאהבות ויצירת קשר עם ממושך עם מישהי אחרת ונטישה של הקשר עם יעל? זו דעתי :)

לשני הצדדים יש חלק

נורא קל לשפוט את הצד שקם ועשה מעשה, אבל נשמע שכל השנים יעל הייתה האישה המסורה וראובן היה האיש הגדול שיש להעריץ וזה התחיל להפריע ליעל. מה לעשות שאנשים מתפתחים עם השנים והמבחן של הזוגיות הוא לעמוד בזה ולשנות את אופי הקשר. לא ניתן לצפות שמה שהיה טוב לשניהם לפני 20 שנים כשהיו בשנות ה-20 וה-30 לחייהם יהיה להם טוב גם עכשיו. אי אפשר להאשים רק צד אחד. חוצמזה, יעל הודיעה לראובן שהיא נוסעת ושיש לה רומן וראו שהיא ממש מחכה שהוא יעצור אותה, שיגיב, שיראה לה שהיא חשובה לו, שגם הוא תלוי בה, אבל הוא רק התכנס בעצמו והרגיש כמו ילד פגוע וכועס. ועוד משהו, רק אותי זה ממש מקומם שראובן מקיים קשר עם נעמה מבלי בכלל להעלות את זה בטיפול הזוגי או בפני יעל?

אני לא מאשימה רק את ראובן

יעל מאוד אשמה גם. אבל הכובד של הקשר של ראובן ונעמה עולה על המעשים של יעל לדעתי כי ממש יש לו רגשות כלפיה... וגם אותי זה מקומם... :\

כן, הבנתי את זה מהתגובה הקודמת שלך

והתגובה שלי כוונה בעיקר לDanielle102 מסכימה לגבי הרגשות שיש לראובן כלפי נעמה - הרגשות האלו והקשר הסודי שהתפתח ביניהם מאיים על הנישואים יותר מאשר הרומן של יעל. גם התובנות שיעל השיגה לגבי עצמה מאוד מאיימות על הקשר, אלא אם כן ראובן ויעל יחד יעשו שינוי בקשר ביניהם וראובן יקבל את זה שיעל השתנתה.

Danielle102

New member
לא הבנתי כול כך את הנקודה שהעלת..

תוכלי להסביר לי מעט יותר מפורט?

תשובה

פשוט בהודעה הראשונה שלך שפתחה את השרשור היית מאוד נגד יעל ובעד ראובן, אבל צריך להבין שגם לו יש חלק במה שעובר על יעל: הוא מזניח את הנישואים שלהם, לא מעורב במה שקורה בביתו, הוא מפנטז כבר שנה על נעמה (בטיפול אצל גילה יעל טענה שבימי ראשון שבהם הוא היה פוגש את נעמה החשק המיני שלו היה מתעורר והוא כנראה היה שוכב עם יעל כשהוא מפנטז על נעמה. די מגעיל, לא?), ושנים היה לו נוח שיעל היא האישה הקטנה בבית. אז ניתן לטעון שיש לו חלק לא קטן בבגידה של יעל, למרות שאני לא מאמינה שבגידה זה הפתרון למשבר בנישואים. היה נראה כאילו יעל ממש חיכתה שהוא יעצור אותה מלנסוע ובכלל מלהמשיך את הרומן והיא אף אמרה לו שהכל תלוי בו. בקשר לרצון של ראובן לשקם את הנישואים - אני לא כ"כ בטוחה אחרי הקשר הסודי שהוא התחיל לפתח עם נעמה בפרקים האחרונים...

carmela51

New member
גם אותי זה מקומם

ואני מסכימה איתך עם כל מילה. נראה שראובן לא כ"כ משתף פעולה בטפול הזוגי. הוא ממשיך בכעס על הבגידה של יעל ולא נראה משכנע בזה, כמו שנאמר. או להרגיש דחוי ע"י שתיהן. יעל לעומתו ממש נעזרת בטיפול, לוקחת אחריות. ברור עכשיו, אני מקווה שגם לראובן, שצריך לבדוק מה כל אחד הביא מהבית לקשר. אני חושבת שיעל ראויה להערכה. גם אני חושבת שלראובן יש יותר "אשמה" בריחוק שנוצר. וזה נראה חסר סיכוי. כי יעל התחזקה ותעזוב. ראובן ממש בהרס עצמי. והוא בטח עוד "יחטוף" אותה גם מנעמה.

Gizmo16

New member
בגידה יותר נוראית.../images/Emo28.gif

כי אי אפשר לשלוט ברגשות של התאהבות, אבל אפשר לשלוט במעשים שלך.

לא רוצה לריב או משהו,

אבל לפני רגע הגבת לי ואמרת שלפעמים יש דברים שחייבים לעשות, אז באותה מידה אפשר להגיד שיעל הייתה חייבת לעשות את זה בשביל עצמה. ראובן אולי לא עשה זאת מבחירתו, אבל אני חושבת שלקשר של ראובן ונעמה [בהשוואה לקשר של יעל ועמי] יש יותר "פוטנציאל", דווקא בגלל שהוא קשר רגשי וארוך יותר. זו דעתי, בכל מקרה מכבדת את דעתך [שטוחה שכמותי :p]

mkarin

New member
קצת פריקה =]

אתם מוזמנים לחשוב שאני עוד ילדה צעירה וטיפשה שמעולם לא התנסתה בנישואים או קשרים רציניים, אבל בכל מקרה- זו דעתי. האשמה בכשל של הנישואים היא של ראובן, באותה מידה שהיא של יעל. מה שכן, ראובן אולי התאהב ועורבו בכך רגשות, אבל הוא עצר את עצמו [וכרגע זה לא משנה אם זה מסיבות אתיות, מקצועיות או אחרות. חשוב שהוא התאפק]. יעל לא התאהבה רגשית אלא ניהלה רומן שהתבסס על קשר פיזי בלבד, ללא כל רגשות. שניהם בצורה מסוימת בגדו, אבל אני מעריכה את ראובן על ה"שליטה העצמית". לדעתי, יעל לא הייתה צריכה לספר לראובן על הרומן שלה. "אני נוסעת לרומא עם חברה" היה מספיק בהחלט. מאוד הכעיס אותי כשאורנה סיפרה למיכאל שהיא שכבה עם סידר. בשביל מה? הרי בו זה יפגע, כך שלמעשה היא עשתה את זה רק כדי שהיא תרגיש יותר טוב. בגדת? תשתקי בקשר לזה. אני חייבת לומר שאני מסכימה במעט עם סופרגירל החדשה בזה שהעובדה שראובן נפגש עם נעמה מחוץ למסגרת הטיפולית היא לא הוגנת. אם הנישואים נגמרו [ולדעתי הם יגמרו. איזו דרך אחרת יש כשאישה מבטלת את עצמה בפני בעלה? וכן, אני רואה את זה כביטול], תגמור אותם. תיפרד, תתגרש אבל תגמור אותם. אם אתה מנסה לעבוד עליהם, אל תיפגש עם מישהי אחרת, במיוחד כשזו האישה שהוא מאוהב בה. בכל מקרה, זו דעתי.

ag117

New member
לדעתי ההבדל בין יעל לרובן הוא

שלרובן היה אכפת ממצב העניינים בינהם וזה בא לידי ביטוי בעיקר בכך שהוא יזם את הטיפול עם גילה וזה מאוד כואב לו .יעל ,לעומת זאת הלכה ובגדה וזה שזה רק פיזי מגדיל את עצם הבגידה משום שאם היא היתה מאוהבת בבן אדם עוד היה אפשר להבין שהיא לא יכולה להתאפק .בנוסף היא בכלל לא סובלת את העמי הזה .ובכלל אני חושב שהיא ואמא של איילה ובמיוחד האחרונה הן השחקניות הכי טובות על הסט.

mkarin

New member
הן דווקא שחקניות טובות.

אני לא כל כך אוהבת את הדמות של יעל, אבל מירב גרובר יודעת לשחק אותה.

Danielle102

New member
אני חושבת שאת טועה..

כול הרעיון בנישואים לפי דעתי זה להיות גלויים אחד כלפי השני, נכון, לא צריך הכול לשתף,אבל כשמדובר בבגידה?! זה נחוץ מאוד. הרי זה כמו אבן על הלב של אורנה,ובשביל לפתוח דף מחדש-היא חייבת להסיר הכול מליבה. כך גם אני בטוחה שמיכאל היה רוצה לדעת אם היא בגדה בו. הרי תמיד חשב שהיא בוגדת בו, ועכשיו זה הוכח לו והוא יכול לנסות לדלג על זה ולחזק את הנישואים. כך גם אם העובדה שיעל סיפרה לרואבן על רומא. איזה מן קשר זה עם סודות ושקרים,בעוד הם (או לפחות אורנה ומיכאל) רוצים לשפר את נישואיהם.

mkarin

New member
איזה מין קשר זה כשבוגדים?

הרי כאשר אחד מבני הזוג בוגד- ברור שהנישואים כבר אינם נישואים "מושלמים" [למרות שלא קיים כזה דבר. הכוונה היא לנישואים תקניים, אם אפשר לקרוא לזה ככה]. אני לא בעד סודות בקשרים בקשר כלשהו, בטח שלא בקשר זוגי- אבל חובה לזכור שגם בנישואים אף אחד מבני הזוג לא מאבד את עצמו ואישיותו נשארת. בגידה היא דבר שקשה מאוד לסלוח עליו, ולכן, במקרים מסוימים, עדיף להשאיר זאת בעבר וגילוי המעשה לבן הזוג רק יפגע.

למעלה