דעתי האישית....

trilliane

Well-known member
מנהל
ויקיפדיה נכתבת ע"י גולשים ולא אנשי מקצוע

ובבילון מוציא לך רשימת מילים קשורות מהתזאורוס, אבל לאו דווקא נרדפות (ובטח שלא באופן מלא). בקיצור, אלה לא המקורות שהייתי בודקת בהם, אבל עזוב, הבהרתי את כוונתי.

לגבי קטלין, לא שפטתי את אישיותה בפרט לא בהקשר להופעתה. למעשה אני חושבת שהייתה לה הופעה טובה מאוד (השיר לא היה חזק, אבל טוב יותר מרוב הזוועות שהיו שם) עד כדי כך שבזבזתי שקל כדי להצביע לה וייתכן בהחלט שהייתי עושה זאת שוב בגמר, לו הייתה טורחת להופיע בו.

אכן ביקרתי את התנהגותה הציבורית (המוצהרת, לפי מה שהיא עצמה כתבה בדף הספרצוף שלה) מאחר שאני חושבת שהיא הייתה מכוערת (וזה לא גורעה דבר משירתה היפה). אני לא רואה בעיה לשפוט אדם, בפרט ידוען, על התנהגותו הפומבית. היא פרשה מהתחרות בצורה לא ספורטיבית תוך שהיא מלכלכת על השופטים, מאשימה אותם בדברים חמורים ופוגעת בשמם הטוב. אני לא רואה סיבה שלא לבקר את מי שמרשה לעצמה להתבטא כך על כל העולם ואשתו.

זה ממש, אבל ממש לא קשור לענייננו.

kobyz21

New member
כן קשור, זה אותו עיקרון

מדובר על לשפוט ולבקר התנהגות/אופי/אישיות של בן אדם, נסיבות אחרות אבל אותו עיקרון.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, לא.

יש הבדל בין לשפוט אישיות של אדם ע"ס קטעים ערוכים של ההפקה (שמנסה להציג אותו כך או אחרת) או ע"ס ההופעה הבימתית שלו לומר שהוא לא אינטליגנט או שהצניעות שלו מזויפת וכו', לבין לבקר התנהגות מסוימת שלו.

אין לי למשל בעיה עם אנשים שביקרו את לוסיל על מה שאמרה בפומבי על הבמה. אני לא חושבת שהביקורות היו מוצדקות, אבל הן לגיטימיות באופן כללי. אבל הפרדתי אותן מהשירה שלה בדיוק כמו קטלין, אגב. בשום שלב לא ערבבתי בין האופן שבו היא התנהלה בתחרות לבין ההופעה הבימתית שלה, וגם לא קבעתי שהיא לא אינטליגנטית, נגיד.

חבל שאתה לא רואה את ההבדל, אבל הוא קיים והוא מהותי.

kobyz21

New member
זה שהשיפוט שלי לא לטעמך זה משהו אחר

הבדל בסגנון יכול להיות שיש אבל עדיין זה אותו עיקרון וזה לא הופך את מה שאני עושה לפסול.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה פשוט מסרב להבין...

אין שום בעיה לשפוט תוצרים של אדם. זו יכולה להיות הופעה שלו על במה, אלה יכולים להיות דברים שהוא כותב או אומר או התנהלות ציבורית שהוא עושה במופגן ובאופן פומבי.

אם קטלין מאשימה את השופטים שהם XYZ וכותבת מכתב מאשים פומבי בקיר הפייסבוק שלה, אין שום סיבה בעולם לא להתייחס לזה. זו התנהלות ציבורית שהיא עושה מטעמה וככזו אין שום סיבה לא להגיב לה ולהתייחס אליה או לבקר אותה.

אבל:
א. זה לא אומר שיש קשר בין זה להופעה המוזיקלית שלה. אני חושבת שהיא לא התנהגה לעניין בתחרות אבל אני כן חושבת שהיא שרה מצוין (הרבה יותר למעשה מכפי ששרה אי פעם על בימת The Voice). כלומר, להתנהלות שלה מחוץ לבמה אין שום השפעה מבחינתי על ההערכה שלי אליה כמבצעת.

ב. אני לא שופטת את האישיות שלה, את האופי שלה, את האינטליגנציה שלה או מתייחסת אליה כאילו אני מכירה אותה ע"ס תכנית טלוויזיה כזו או אחרת. אני לא שופטת אותה כאדם.

liri7

New member
את מנסה לעשות הפרדה מלאכותית

שקשה ללכת אתה עד הסוף.
האדם הוא מכלול אחד על כל תכונותיו.
אדם עם מנת משכל גבוהה מבין טקסט טוב יותר מאדם עם מנת משכל נמוכה ובהכרח הדבר ישפיע על ביצועיו.
עומק רגשותיו של אדם באים לידי ביטוי בביצועיו.
הביטחון העצמי משפיע ועוד הרבה תכונות אחרות.

איך קרה שהפער בהצבעות בין דן לרודי היה קטן יחסית למרות הקול הענק שלה לעומת הקול שלו שזקוק דחוף לפתוח ?
לדעתי זה נבע מכך שדן יודע להגיש טקסט, הוא מסקרן הרבה יותר ממנה.
רודי שמעת אותה פעמיים, שמעת את כל מה שיש לה להציע, היא שוב ושוב מציגה את אותם משחקי קול , היחס שלה לטקסט רדוד וזה משעמם.
נכון שעם הדרכה נכונה היא יכולה להגיע לביצועים טובים יותר אבל זה לא יהיה בזכותה אלא בזכות מי שינחה אותה.

doctorwhat

New member
זו לא הסיבה אבל

יש בפורום הזה אובר-הערכה לפופולריות של רודי. רודי, לפי פייסבוק וצפיות יוטיוב, מעולם לא נחשבה מועמדת רצינית לזכייה (לפחות לא אצלי) וידעתי שהפופולריות שלה מוגבלת לנבחרת של משינה שבאופן כללי לא היתה נבחרת חזקה ופופולרית בקרב הקהל. דן ורודי אכן הגיעו קרוב אחד לשני, בדיוק כפי שמצביע עליו פייסבוק - קצת יותר אוהדים לרודי מאשר לדן, אבל לשניהם אין הרבה מלכתחילה יחסית למתמודדים אחרים. אפילו בתגובות הפייסבוק בעמוד הכללי של דה וויס יש מעט מאוד תגובות על רודי ודן מאשר על מתמודדים אחרים. דן דווקא סיקרן מאוד בביצועים ונתן כמה ביצועים מצויינים, אבל היה ברור לי שהסיכוי שלו לעלות לגמר הוא קטן מאוד, כי מעבר לביצועים טובים הוא לא הצליח להתבלט בתכנית. לגבי ביצועיה של רודי השתעממתי מהביצוע הראשון כבר.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אני לא, כי אני לא שופטת את האדם עצמו!

אם אני שופטת הופעה, אני שופטת את הביצוע, את האמן, את הזמר. לא מעניינת אותי מנת המשכל שלו או אם הוא תורם צדקה או אם הוא נחמד לשכנים שלו. זמר יכול להיות חרא של בן אדם וגם לא צריך להיות חכם גדול אבל מוזיקאי מעולה. להבדיל, הוא יכול להיות גם נשמה טובה ומלא אומץ וסיפור אנושי מרגש אבל זמר גרוע (דנה).

אני יודעת שבתכניות מהסוג הזה מקובל לפשפש בקרביים של המתמודדים ולכן אם בטלוויזיה עושים זאת זה כנראה "בסדר" להתייחס אליהם כאילו אנחנו מכירים אותם
אבל אותי זה מגעיל ואני לא נכנסת למסחרה הזאת. לא אכפת לי מי הבן אדם מאחורי הקול וזו הסיבה שמלכתחילה התחלתי לצפות בתכנית שהאודישנים שלה בנויים כך ששופטים רק את הביצוע בלי לראות אפילו מי עומד מאחוריו (עד כדי כך שלא תמיד יודעים אם זה גבר או אישה). כמו כן הבעתי כאן יותר מפעם אחת תרעומת כלפי סרטוני הטלנובלה המעיקים על המתמודדים שבהם כל אחד ניסה להציג "סיפור אנושי מרגש" בשנקל... זו גם אחת הסיבות שהפסקתי לצפות בתכנית בשידור חי, כי זה היה מגעיל ומאוס ובהקלטות יכולתי פשוט להריץ את החלקים האלה קדימה ולהגיע לשיר עצמו.

לו היית כותב שהזמר לא מרגש אותך או לדעתך הוא לא מבין את השיר שהוא שר, בסדר, ביקורת לגיטימית. אבל לשפוט את מנת המשכל שלו ע"ס שיר?! סליחה? זו יומרה חסרת סיכוי וכן, זה מכוער. אם אתה לא מכיר את הבן אדם ולא בדקת כמה קיבל במבחני IQ לטעון עליו דברים כאלה זה לא לעניין בעיניי.

אין לי מושג למה דן זכה להצלחה בתכנית, זו תעלומה מבחינתי. אני מאוד לא אוהבת אותו כזמר ואני חושבת שיש לו קול לא מוצלח בכלל. היו לו עיבודים לא רעים כי הוא מוזיקאי מוצלח ופסנתרן טוב. אני מניחה שאם הוא זכה לפופולריות זה מכיוון שאנשים אחרים (שאינם אני...) כן נהנו מההופעה שלו.

אני ממש לא חושבת ששמענו את מה שיש לרודי להציע, אני חושבת ששמענו את כל מה שיש למנטורים הכושלים שלה להציע לה, וזה באמת לא הרבה לצערי... אני מחזיקה אצבעות שהיא תשכיל לא להמשיך איתם אחרי התכנית (אם הייתה מחשבה כזאת) ולמצוא מישהו שידע לעבוד איתה ולבנות אותה כמו שצריך בהתאמה לגוון הקול ולסגנון ההגשה שלה (ולא לשירי הרוקנרול שהוא אוהב...
).

kobyz21

New member
את מסרבת להפנים

שאומן מורכב גם מתכונות אופי ואישיות שמשפיעות על איכותו... וכמו שאת מבקרת אדם על סמך "התנהלות ציבורית שהוא עושה במופגן ובאופן פומבי" כך גם אני יכול לבקר אומן על סמך דברים שאני מרגיש או קולט מהתנהלותו.
ושימי לב שאת מסלפת דברים, אני לא שפטתי את האינטלגנציה שלה אלא את האינטליגנציה המוזיקלית שלה שקשורה לשירה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לפעמים כן ולפעמים לא, אבל זה לא קשור

גם אם התכונות משפיעות על ההופעה, אני שופטת את ההופעה. לא אותו כבן אדם, לא את מנת המשכל שלו, לא את מידת הנחמדות או טוב הלב או מה שזה לא יהיה שלו.

ושוב, אני לא מבקרת אדם על סמך התנהלותו הציבורית, אני מבקרת את ההתנהלות הציבורית שלו עצמה. אני מבקרת את התוצרים שלו, את המעשים שלו, את מה שהוא אומר ועושה ופועל. לא אם הוא נחמד, לא אם הוא חכם, לא אם הוא אבא טוב.

אין לי מושג מה זה "אינטליגנציה מוזיקלית" לכל הרוחות.

kobyz21

New member
אז אני אומר שהמהות היא אותה מהות

הנסיבות שונות אבל את לא יכולה להצדיק את המהות רק כשזה נוגע לקטע שלך ולפסול אותו אצל אחרים. אם את לא רוצה לתת לי קרדיט שהשיפוט עצמו שלי הוא נבון ולעניין זה כבר משהו אחר וזה ויכוח אחר... וגם אני מבקר רק דברים חשובים ומה שקשור להופעה ולשירה...

איטליגנציה מוזיקלית כוללת כל מיני דברים, יכולת להבין טקסט, להגיש, להכניס אופי, לדעת איך לטפל בשיר וכו'...

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא קשור לקטע "שלי"...

וכאמור, לו היית כותב שההגשה שלה לא טובה ושאתה מרגיש שהיא לא מבינה את הטקסט, לא הייתה לי בעיה עם זה (אף שאיני מסכימה עם הדברים).

kobyz21

New member
כתבתי שההגשה שלה לא טובה

ואז הסברתי גם למה לפי דעתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
כאמור, האופן שבו הסברת היה מגעיל בעיניי

כי נכנסת לשיפוט אופי של אינטליגנציה, צניעות וכו'.

Outplay

New member
מסכים כמעט עם הכל

כן רודי ללא ספק הכי טובה העונה (אולי היחידה שעוקפת אותה היא רוני פרי, אבל אני עוד לא סגור על דעתי בעניין הזה)
אבל אני לא חושב שלינה זכתה רק בעניין מגדרי. ללא ספק זה יצר את הפער הגדול אבל לדעתי היא הייתה זוכה גם בלי העניין המגדרי, בהפרש קטן יותר סביר להניח אבל עדיין זוכה.

doctorwhat

New member
לינה היא לא רק זמרת

היא מפוצצת בכריזמה, יש לה הרבה חן, היא מתוקה וכן גם יש לה קול טוב והיא יודעת לשחק איתו. לינה מופיעה על הבמה מאוד בשלה, כאילו יש שנות נסיון רבות מאחוריה, היא יודעת להגיש, היא יודעת מתי לשיר בקטן ומתי להפציץ. נדמה לי שהבשלות הזו זו אחת הסיבות שפחות התחברתי ללינה, אבל אין ספק שיש לה את זה. לינה גם היחידה מבין רביעיית הגמר שמצליחה לגרום לי להקשיב לביצוע שלם בלי להעביר או להחליש, גם אם פחות התחברתי לביצועים באופן כללי. הדבר שהפריע לי אצל לינה הוא שלא נדמה שהיא עברה התפתחות או תהליך אמיתי בעונה, מכיוון שהיא באה כל כך בשלה, בערך כמו שנינט תלך להתמודד שוב בכוכב נולד. לינה בשקט יכלה לבוא בתור מנטורית, עד כדי כך היא מקצועית.

הביצועים של רודי עברו לידי לכל אורך העונה, הסגנון של השירה הגדולה כבר לא עושה לי את זה. למעשה, מעבר ל- Nobody's Wife שביצעה בגמר והשיר ההוא עם החביבי של שרית חדד, אני לא זוכר ביצוע אחד של רודי לכל אורך העונה. אני במיעוט, אבל לדעתי אצל המשינות היו כמה מתמודדים שהיו טובים יותר. תמיד היה לי נדמה שרודי לא יודעת לשיר בקטן וזה הפריע לי, משום מה זה תמיד נשמע לי כצעקות. ברמה האישית אגב מאוד חיבבתי את רודי, תמיד היא נראתה כמו בחורה עם הרגליים בקרקע, רגועה וחייכנית, שאפו.

אופיר היתה טובה מלינה בגמר (גם כי אופיר היתה מעולה וגם כי לינה די אכזבה בביצועים), אבל ביתר העונה כשרונה התפספס והיא היתה עוגת פרווה במקרה הטוב. הפסקתי לקחת את אופיר ברצינות מאז העיבוד המגוחך ל"עד שתעזוב" בז'אנר שאני קורא לו אלקטרו-עלאק. אביב ניסה לחדש בעיבוד אלקטרוני מגניב ויצא לו על הפרצוף. זה לא עזר כשאופיר ניסתה לשיר רוקיסטי, הקול שלה מלאכי מדיי בשביל זה.

לינה היא באמת המתמודדת היחידה מרביעיית הגמר שהשכילה לבחור שירים שמתאימים לה ושמחמיאים לקולה וליכולותיה לכל אורך העונה. היא ממש לא הפייבוריטית שלי, אבל אני מעריך אותה על כך.

למעלה