דעתי האישית....

S h a r k 1 8

New member
דעתי האישית....

לינה אכן זמרת מוכשרת ואדם מדהים, אבל אני לא חושב שמבחינה מוסיקלית היא הייתה הטובה מבין הרביעייה.

הזוכה שלי, לפחות, היא רודי. גם בדו-קרב בין לינה לאופיר, אני חושב שאופיר הייתה טובה יותר, צלולה יותר, מדוייקת יותר.

נראה לי שמשהו בשירה של לינה לא חלק לגמרי. היא לא לגמרי מדוייקת. הקול שלה לא לגמרי מוצק. יש הרבה אוויר בשירה שלה. משהו בשליטה בקצב של השיר. זה הרבה דברים קטנים.

רודי ואופיר, לעומתה, הן ווקאליסטיות מדהימות. לרודי יש את האינטיליגנציה המוסיקלית שלאופיר אין, ולכן לדעתי היא הייתה צריכה לזכות.

הפער העצום בין אופיר ללינה נובע לדעתי מהעניין המגדרי. אני חושב שכמעט כל הערבים שצופים ב THE VOICE הצביעו ללינה באופן אוטומטי, לעומת היהודים שהתפזרו פחות או יותר בין לינה, רודי ואופיר. גם בשנה שעברה הקהל נתן עדיפות לדנה דור על פני זמרות טובות ממנה בהרבה, ואני חושב שזה מה שהיה גם השנה.

אפשר להגיד שלינה טובה יותר מאופיר. הפער ביניהן הוא לא בכזה סדר גודל.

andre93

New member
מסכים איתך על רודי

לגבי לינה, גם אני שמעתי היום אי אילו אי דיוקים מצידה למרות שהיא דווקא יודעת לשלוט על הקול הכי טוב מכולם שם.

S h a r k 1 8

New member
אני דווקא חושב ששליטה בקול זה הצד

החזק של אופיר ושל רודי.

לינה לדעתי לאורך כל העונה הייתה לא מדויקת.
יש לה מין סלסולונים קטנים כאלה שהיא לא מצליחה להיפטר מהם. אני חושב שיש לה בעיה עם שמירה על קצב נכון בשירה.

andre93

New member
הסלסולים האלה הם השיטה של לינה להגיע לתווים

גבוהים ואני חושב שזה מצביע על הקול המפותח שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מסכימה שווקאלית נטו אופיר ורודי טובות ממנה

מבחינת איכות הקול, שליטה ודיוק אופיר גם טובה מרודי בעיניי, אם כי זה גוון קול שונה מאוד אז לא בטוחה שיש טעם בהשוואה (ולרודי יש ללא ספק הרבה יותר עצמה).
אבל הקול אינו הכול...
אלא גם מה שעושים איתו, הגוון הקולי, ההגשה, הנוכחות הבימתית – כל האריזה, וכאן לינה לוקחת, לפחות בשלב הזה. אני חושבת שהיא בעיקר הגיעה הרבה יותר מוכנה ובשלה וזה עמד לזכותה.
לו התחרות הייתה נערכת בעוד כמה שנים אחרי שרודי ואופיר היו צוברות יותר ניסיון בימתי וגם עובדות עם האנשים הנכונים, לא בטוח שלינה הייתה מנצחת. אבל זה הרבה "אילו" וזה לא רלוונטי כי הגמר היה הערב וללינה הייתה עונה מוצלחת של ביצועים טובים וזה עמד לזכותה.

S h a r k 1 8

New member
ההופעה הבימתית של רודי

אמנם פחות טובה. זה מתבטא גם במראה (מה לעשות, יש לה כמה ק"ג עודפים) וגם בהבעות פנים overrated. זה נכון.

אבל במה ההופעה של לינה עולה על זו של אופיר?
שתיהן רזות ונאות. שפת הגוף של שתיהן על הבמה די דומה.
הייתי קורא לזה הופעה סולידית בלי הרבה שטיקים על הבמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
ההופעה הבימתית שלה דווקא בסדר גמור והיא יפה

מאוד בעיניי, אם כי לא רזה כמובן; אבל זה לא נורא, מה שהמלבישים מעוללים לה זה כבר נורא מאוד...

אני מרגישה שללינה יש נוכחות בימתית, שהיא יותר מגישה לי את השיר ו"מופיעה" בשעה שאופיר בעיקר מתרכזת בלשיר ותו לא, היא קצת כמו בטקס בית ספר. אני לא אומרת את זה לרעתה, היא צנועה וחמודה ובעלת קול צלול ומדויק, אבל עוד אין לה די ניסיון בימתי. הערב למשל היא הייתה הרבה יותר טובה, "אם ננעלו" וגם ה"הקיץ האחרון" היו ביצועים טובים גם מבחינת ההופעה והנוכחות. לו כל העונה שלה הייתה ככה, היה לה בהחלט סיכוי שווה מול לינה.

בסופו של דבר ההגשה של לינה, המכלול כולו (קולל הפקת הקול שדווקא קצת פחות צלולה או מדויקת) יוצרת אצלי יותר עניין. היו לה (עד לאחרונה; I will always love you קיטשי נורא ו"הללויה" נדוש להחריד) גם בחירות שירים טובות ומעניינות יותר בעיניי וביצועים שתפסו לי את האוזן ונהניתי יותר להאזין להם.

kobyz21

New member
אצל אופיר זה יותר גרוע מטקס בית ספר

אני מרגיש שהיא פשוט חסרת מיומנות ורגש בהגשת השיר, לטעמי זה לא להתרכז בלשיר ותו לו אלא המון חוסר אינטליגנציה בשירה וזה נראה ומרגיש לא טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין קשר בין מיומנות לאינטליגנציה

אני לא חושבת שיש לה חוסר אינטליגנציה, לא בשירה ולא בכלל, ואני לא מוכנה להמשיך דיון שגולש לכיוונים כאלה כי זה פשוט מכוער בעיניי.

kobyz21

New member
חושב שדווקא יש קשר

האינטליגנציה בהחלט משפיעה על היכולת המעשית שלך.
ואני טהור, אני לא עושה פה שום דבר מכוער, אולי את, אז אל תנסי להטיל בי דופי.

trilliane

Well-known member
מנהל
מיומנות = יכולת לבצע פעולה במהירות וביעילות

נרכשת באמצעות תרגול וניסיון. אדם יכול להיות מיומן מאוד במלאכה בלי שום קשר לאינטליגנציה שלו.
בכל מקרה, אין שום דבר טהור בניתוח אישיותם של המתמודדים או מנת המשכל שלהם, ואני אמשיך להטיל דופי בהתייחסות לנקודות האלה.

kobyz21

New member
אז אני התייחסתי למושג מיומנות במשמעות

היותר רחבה ומופשטת שלו, שזה אומר כישרון ומשהו יותר כללי, אבל מה זה משנה, אין לה לא זה ולא זה.
הכל אצלי טהור, פשוט הפרשנות שלך מוטעית כנראה, אני מתייחס אליה כמתמודדת וזמרת, ואם צריך לפעמים לנתח גורמים מסויימים שקשורים לנושא אין שום דבר פסול בזה, כל עוד לא משמיצים.

trilliane

Well-known member
מנהל
מיומנות וכישרון הם דברים שונים

ואם אתה מערבב בין מושגים ומשמעויותיהם אל תתפלא שלא מבינים אותך. מעבר לכך אמרתי את שהיה לי לומר.

kobyz21

New member
לא שונים לגמרי ואפילו שייכים אחד לשני

בכל מקרה הכוונה היתה ברורה, את זו שנטפלת לדברים שוליים.

trilliane

Well-known member
מנהל
שונים לגמרי. כישרון הוא פוטנציאל גולמי

בעוד מיומנות היא יכולת נרכשת. וכוונתך לא הייתה ברורה לי, אחרת הייתי מבינה אותך מיד. מעבר לכך אני לא נטפלת לדברים שוליים; בעיניי לבקר את האישיות או האינטליגנציה של המתמודדים זה מכוער וזה עקרוני ומהותי מאוד בעיניי ולא שולי בכלל.

kobyz21

New member
את שוב טועה, תבדקי מיומנות במילון...

ובקשר לעניין השני, זה יהיה יפה אם תנקי קצת מהצביעות אצלך...

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאת עם מי להתווכח בלשון. בבקשה, קישור למילון

"תכוּנתו של המיוּמן, כּושֶר פּעוּלה, יכולת לבַצֵעַ פּעוּלות בזריזוּת"
http://www.milononline.net/value.php?vldid=1020908&search=%EE%E9%E5%EE%F0%E5%FA

כישרון:
יכולֶת טִבעית לקנות ידיעות או להצליח במעשׂים שונים
http://www.milononline.net/value.php?vldid=1070875&search=%EB%E9%F9%F8%E5%EF

ואין לי מושג על איזו צביעות מדובר. אני שופטת מתמודדים לפי ההופעה הבימתית שלהם, לא לפי האישיות שהם מפגינים מחוץ לבמה. גם כשכתבו כאן על לוסיל דברים לא יפים שהיא שחצנית וכו' יצאתי להגנתה וכתבתי שזה לא הוגן ובפרט אין טעם לשפוט אופי של מתמודד לפי איך שמציגים אותו בהפקה, אף על פי שאני לא מאוהדותיה ולמעשה הייתי בעד נועה בדו-קרב.

kobyz21

New member
יש גם הגדרות אחרות למיומנות

מתוך ויקיפדיה: מיומנות היא יכולת נרכשת או כישרון לבצע פעולות מסוימות המיועדות להניב תוצר או תוצאה רצוייה, באופן יעיל מבחינת משאבי זמן ואנרגיה, http://he.wikipedia.org/wiki/מיומנות
וגם ערך מיומנות בבילון: אימון, כושר, יכולת, כשרון, כישורים; מקצועיות, מומחיות, מקצוענות, בקיאות, ניסיון, עדיפות

אבל שוב, זה לא האישיו, זה משהו שולי, אם זה מפריע לך אני מוכן להחליף את המילה לכישרון.

אני אשית שופט מתמודדים לעיתים על אישיות כי אני חושב שאישיות ואופי במובן מסויים זה חלק בלתי נפרד מהשירה וההופעה הבימתית, יש מקרים שזה רלוונטי. ואת בעצמך דווקא כן שופטת מתמודדים על פי ההתנהגות שלהם מחוץ לבמה ודברים כאלה, לטוב ולרע(שכחת איך קטלת פה את קטלין), לא שיש לי בעיה אם כל זה , להיפך, אשמח לשמוע מה את חושבת כל עוד זאת דעתך הכנה.

למעלה