דער הייסער

jack0

New member
דער הייסער

דער הייסער, אחת היצירות הגדולות של הכליזמר אין תזמורת כליזמר שלא תנגן אותו בואריאציות שונות. הרי לפניכם שלושה ביצועים שונים של הניגון הראשון בביצוע של תזמורת הכליזמרים של אוניברסיטת ייל ארה"ב השני בביצוע של תזמורת כלייזמר לכלי מיתר בשם "פריילך מארקס" מקליפורניה. השלישי בסולו קלרינט לדעתי המוצלח ביותר, בביצוע של תזמורת בשם "קוגל חם" ממדינת וורמונט ארה"ב. למי שרוצה ללמוד את הניגון צירפתי למטה את הניגון בהקלטת מידי בקצב קצת איטי מהמקובל אבל אפשר לקלוט ברור כל תו מהניגון.

אני עדיין מסתפק

בין הראשון לשלישי,הראשון הוא יותר מתוזמר בדיקנות והקלרינט ושאר כלי הסולו נשמעים מדויקים ו"יושבים" עם הקצב מאידך אהבתי את הקלרינט בביצוע השלישי,הביצוע השני הוא חדשני משהו אבל נחמד היה לי גם לשמוע אותו
אני ברשותך יעקב,אבחר כמוך בביצוע השלישי כפי שאתה בחרת:) אפשר...אפשר אולי להציע עוד אפשרות רביעית לביצוע של הניגון בסגנון ארצישראלי במקצב מזרחי כמו ששמעתי אותו פעמים רבות בל"ג בעומר במירון?
זה קצת שונה:) במירון למעלה בשעות הקטנות של הלילה מנגנים על הבמה כמה קלרניטנים,השילוב של כמה קלרינטים יוצר משהו אמנם לא מקצועי ,אבל מתוק מדבש לעניות דעתי,ניסיתי לחקות את מה שהם עושים שם בהקלטה שעשיתי בבית לפני כמה חודשים :)

jack0

New member
מסכים אתך על כל מילה

גם הביצוע שלך יפה מאד. קלרינט הוא כלי סוליסט מטבעו ולא סובל קלרינט שני לידו, אמנם בביצוע שלך הקלרינט השני הוא רק ברקע, ומשמש כליוי, וזה בסדר גמור, אבל לפעמים כאשר יש הופעות כליזמרים כמו במירון למשל, לפעמים שני קלריניסטים מנגנים סולו ביחד זה נשמע צורם משהו.

למעלה