דעות

Sitonmyface

New member
דעות

שלום,
ישנן שתי שיטות טיפול שאני מבקש את תגובת באי/באות הפורום. האחת הינה שיטת טומטיס והשנייה בריין גיימס (נוירופידבק).
אני לא מעוניין לשמוע דברים על שיטות אחרות, רק על אלו שציינתי. כל מה מעניין: המלצות, סיפורים, ביקורות חוויות וכדומה (שלכם או של הילדים)
כרגע אני מתלבט בינן ורוצה לדעת ברמה האישית עליהם יותר. דיברתי עם דבי מטומטיס ארוכות ועם נציגה מבריין גיימס ארוכות וזה טוב ויפה אבל אני מעוניין לשמוע על הצד המטופל.
רקע: בן 41. מאובחן עם ADHD מעל 10 שנים. לקחתי בעבר ריטלין (בגיל 26/27) באוניברסיטה אבל הוא לא ממש היה רלוונטי לכלום.
תודה מראש,
גיא

המעט שאני יודעת

אני לא מכירה אנשים שהיו בטומטיס, כל מי שהתענין בשיטה ויתר בגלל המחיר, ובגלל שצריך לשלם הכל מראש. יש אצלי את הספר "ממוצארט עד טומטיס", שמאוד מצא חן בעיני, אבל זה היה לא רלוונטי מבחינתי בגלל המחיר והמרחק לכפר סבא. מצד שני, שניים מבני משפחתי עברו טיפול בהקשבות אצל מישהו אחר, והיה שיפור ברגישות, במצבי הרוח, והשיפור המשמעותי ביותר שגם נמשך לאורך זמן של שנים היה- השיפור ברגישות השמיעתית. {ילד שסבל מאוד מרעש, ומקושי לסנן רעשים, ושמיעה טובה מדי}. הריכוז לא השתנה בכלל. אך מצד שני זה לא היה טומטיס...ואין לי דרך לבדוק את השיטה הזו באמת.
לגבי הנויורפידבק יש לזה יותר אנשים שקיבלו טיפול כזה , אני באופן אישי לא ניסיתי . יש אנשים שדיווחו בפורום שלנו על הצלחות, מקווה שיכלו לענות.

מכירה את טומטיס?

בטומטיס יושבים שלוש פעמים בשבוע, בחודשים הראשונים, מול מחשב, מחוברים לאוזניות ושומעים מוסיקה מעורבבת ברמות רעש משתנות, לפי תכנית מסוימת. רוב המוסיקה היא של מוצארט. מי שזה מענין אותו איך זה עובד מוזמן לקרא את הספר- "ממוצארט עד טומטיס". למוסיקה של מוצארט יש יחודיות שמשפיעה על המוח בגלל הצלילים וההלחנה המיוחדת- ידוע שלמוצארט היתה הפרעת קשב וריכוז.
מוסיקאים שונים ברחבי העולם מצאו דרכים מענינות להשפיע על המוח בדרכים דומות, חלקם יצרו תערובת צלילים מיוחדות שעושות את העבודה בצורה דומה- הטיפול הוא בהקשבה דרך אוזניות. אצל אחד מהם היו בני משפחתי למשך כמה שבועות, וכאמור זה עזר , דוקא לסקפטי זה עזר יותר...במקרה שלו היה צורך "לפגוע" בשמיעה הטובה מדי כדי להקטין את הרגישות.

05 מיכל

New member
תודה!

המטפל שבני משפחתך היו אצלו - גבה מחירים שפויים?
בתי הצעירה יוצאת מריכוז כשחברה מזיזה כיסא (וזה כבר עם רטלין). נשמע רלוונטי, אם המחיר הוא כזה שאפשר להמר עליו...

כן, המחיר היה בהחלט שפוי

והוא נמצא באיזור שלנו באחד המושבים בסביבה. רק אני לא זוכרת את השם ואת הכתובת, אני אברר ואשלח לך בל"נ מסר.

למעלה