דעה

• פותח הנושא tairp
  • פורסם בתאריך

tairp

New member
דעה

הלכתי היום לרופה מישפחה ואמרתי לו שאני חושבת שהמינון שבן שלי לוקח הוא נמוך ריטלין 10מ"לוהוא בן11וחצי אז היא נתנה לי מירשם 20מה אתם אומרים אני התן לו

zivadina

New member
שימי לב

ריטלין "רגיל" (10 מ"ג) מתחיל להשפיע אחרי כחצי שעה מן הבליעה, ומשך ההשפעה הוא 3-4 שעות. את צריכה לשים לב אם ב-4 השעות אחרי הבליעה יש השפעה. כדאי לעקוב בעזרת המורה. אם רואים ירידה בקשב אחרי 4 שעות, סימן שהמינון טוב אבל צריך כדור שמשפיע יותר שעות. אם המינון נמוך מדי, לא נהוג לעלות בקפיצות של 10 מ"ג, אלא בקפיצות של 2.5 או 5 מ"ג, על ידי נטילת כדור אחד ועוד כדור חתוך לחצי או רבע. אם הרופאה נתנה לך "ריטלין SR " (במשקל 20 מ"ג) זאת מנה של 8 מ"ג שמשפיעה למשך 6-8 שעות. כך שיש כאן ירידה במנה אבל הגדלה של משך ההשפעה. אני מציעה לך לבדוק היטב אם הבעייה הייתה במשך השפעת הכדור או שגם בשעות הראשונות לא הייתה השפעה, לפני שאת עוברת לכדור החדש. לצערנו, הרבה רופאי משפחה לא מכירים היטב את תכונות הריטלין ואת הסוגים השונים שלו, ומכשילים את הטיפול התרופתי. הכי טוב, לחזור לרופא המטפל (נוירולוג או פסיכיאטר) ולספר לו על ממצאי התצפיות שלך בילד בזמן הריטלין 10 מ"ג, כדי לחשוב ביחד מה צריך לעשות. בהצלחה!

tairp

New member
תודה

קראתי את האתר שכתבת קישור ומאוד למדתי שאני לא לבד כי לפני שניכנסתי לפרום הזההרגשתי לבד ולנירולוג מאוד קשה להגיע אליוהכדור הרישון הישפיע עלין וכשהתחלתי לקרוא פו הבנתי שהוא מקבל מינון נמוך רק ל4 שעות אז הלכתי לרופא המישפחהחשבתי שהוא לא יתן לי אבל בלי בעיה הוא כתב לי מירשם הוא ראה במחשב שהוא מטופל בריטליןוהוסיף לי ל20אבל עכשיו השאלה שלי אמרת שצריך להתחלילאוו2.5 או מ5מ"ג אז מה אני עושה עכשיו ?אני התו לו את 10 או ה20 מקווה שהבנת אותי תודהנ

05 מיכל

New member
היא נת נה לך כדור אחד של 20?

או שהיא רשמה שני כדורים של 10 ביחד?

למעלה