דעה

עץ שתול

New member
דעה

אחרי פרשות היריקות על ילדות, ואחרי שכל האנרגיות הפנים חרדיות הופנו למאבקי כח פנימיים, מהדרין בתחבורה ציבורית, טלפונים כשרים, אינטרנט, איסורים החרמות וגידופים, וכו' וכו'.
עכשיו אראה להם אלהים- תתמודדו עם עצם הזהות שלכם, תחליטו ותקבעו מה הוא יהודי בשבילכם, תתגששו עם נושאים שהם גדולים עליכם.
יש מצב שהשיח הציבורי קהילתי, והנושאים שנכפו על כלל הציבור פשוט עברו כל גבול פופורציונלי?
כבר ממזמן נשכחו הגבולות על פי רוח ההלכה, וכל מה שקובע בסדר היום הציבורי זה הקצנה קנאית, שמסמנת לה חדשים לבקרים מטרות חדשות, והציבור שבוי בתוך מעגל קסמים טיפשי ואכזרי, שאינו משרת רק את אותו קומץ עסקנים הזויים וסהרוריים.
ודאי שאינני מייחל בפלסנר שיהיה זה שישיב את היידישקייט לתלם. אבל אי אפשר להתעלם מהרוח גבית שהוא מקבל מציבורים שלמים חרדיים, שאומרים לו היידה היידה, שאפו ומברוק, תמשיכו בלחץ, תכו ותפוררו.
התחריר החרדי לא התבטה רק במה שקורה ביתד, מי שעיניו מפוכחות יכול לזהות את סנונית נוספת שמתפרצת לה בעוצמה גם בכל מה שקשור לשיח הציבורי של פלסנר.

reאלי

New member
מעניין מאד...

היכן שאני עובד, שזה מקום חרדי חשוב למהדרין, ישבו היום כמה ואמרו "אוי איזו מכה המדינה הולכת לקבל...
כל פעם שהתעסקו עם החרדים המדינה חטפה מכה, לפני מלחמת לבנון השניה וכו'"

ואני עושה קפה, ושומע מהצד וצוחק בליבי... חכו חכו בסוף נסגור איתכם חשבון על הכל....

אולי כמו שאתה אומר הגיע הזמן...

לדעתי על החרדים לכריז על שביתת לימוד

פתאום ימותו מאה מאתיים חיילים חילונים,
אולי אז החילונים יבינו סוף סוף מי באמת שומר על המדינה.

reאלי

New member
כנראה שלא הבנת אותי...

אתה מאמין במה שכתבת??? נראה לך שהחרדים שומרים על המדינה???

למעלה