דעה של חייל...

חיים 11

New member
גם אני קרבי

אין שום צורך לטעון שהכיבוש משחית! זו סתם אמירה שטותית ונלוזההמלחמה על הארץ היא או אנחנו או הם! או המתאבד שיפוצץ יהודים באוטובוס או החייל שיפגע ללא חת במתאבד וישלח אותו מת -ולבד!זו תמצית המשימה! א"א לא מנסה להתעלל בפלסטינאים, למרות שאין ולא תשרור אהבה גדולה בינינו מאז האינתיפיאדה שהחלו בה ושגרמה לניתוק היחסים עימם.אגב,אפשר ל"עשות" מחסום מול פלסטינאים בקור -רוח ובשלווה מבלי להתעלל בהם!!!

כל הכבוד!

אני שמח מאוד לראות שינוי כזה באנשים ולטובה... אני שמח שהצלחת להבין את משמעויות ותוצאות הכיבוש ואני מקווה שתמשיך בדרך מרצ!

metro1

New member
כל הכבוד לך נועם../images/Emo141.gif

כל הכבוד לך נועם. בניגוד לאנשים אחרים שרואים במפלגה שלהם מפלגת בית ויהי מה אתה הפעלת שיקול מחשבתי ולא הלכת סומא אחרי המפלגה שהחשבת פעם כמפלגה שלך. בנוגע ליחס המחפיר של החיילים לפלשתינאים אדגיש כי אם כל אדם בכל מקום שהוא יחשוב על האדם לו הוא נותן יחס כאל בן משפחתו, חברו הכל היה נראה טוב יותר ולא היינו מאבדים את הצלם.

abroad972

New member
ליורם תירוש

אם ככה אתה מדבר אז אני אוסף את כל הרוק מפי ויורק על פרצופך על זה שערקת ממולדת למרצ אתה הפכת לבוגד כשם שמרדכי ואנונו היה יהודי שהתנצר !! יימח שמך בגיהנום ומרצ יחד איתך וכן כל ההומואים והקוקסינלים
האיחוד-הלאומי לשלטון !! בבחירות להצביע רק [ ל ] רק ליברמן !!

לביא1

New member
נועם אולי אתה זוכר אותי.

דיברנו מספר פעמים בקשר להקמת סניף במודיעין לפני מספר שנים אני פשוט בהלם ממך. אני עוד כשנה מתגייס למרות שכנראה אני אלך למכינה קדם צבאית לפני, גם אני הולך לקרבי, אני עדיין מקווה להגיע ליחידה מובחרת. בכל אופן תרשה לי להגיד לך שמה שאתה אומר לא מקובל עלי. כי מי שאשם במצבם של הפלשתינאים זה לא אנחנו אלא כל הטרוריסטים שיוצאים משם והם בעצמם בכך שהם מעודדים את הטרור. המלחמה הזאת לא התחילה לא היום ולא אתמול ולא מאז שנכנסנו לישע אלא הרבה לפני. אל תבלבל המלחמה היא לא בגלל הכיבוש אלא הכיבוש הוא בגלל המלחמה שנמשכת כבר 100 שנה. חייבים לסיים את כיבוש העם נכון! אבל לא על ידי בריחה שתוביל אותנובמדרון תלול שבסופו מותה של מדינת ישראל, אלא צריך לסיים אותו על ידי יישובם מחדש של הפלשתינאים בירדן בתנאים יותר טובים!. תחזור בך תתאשת אם אתה רוצה אני מוכן להיפגש איתך אנחנו יחסית קרובים גאוגרפית ולהתדיין איתך. בכל מקרה אל תעשה טעות ותתן את קולך למפלגה שבה צמחת!.

קרמבו

New member
לנועם שלום רב

אני כותב את המכתב הזה במטרה לשנות אותך. לא לשנות את הדיעות הפוליטיות שלך, כי אין לי כח להמשיך ולשכנע אנשים, אלא לשכנע אותך שלהיות בן אדם אפשר להיות גם בימין. אני לא יודע כמה ניסיון יש לך במחסומים, אבל את הסיפורים של התעללות מגב כולנו שמענו. אני יודע שכשאני הייתי במחסום היחס שלי לאנשים היה שונה מאד ממה שאתה מציג, והייתי מתייחס לכל אדם בכבוד. שמירה במחסום, הישארות שבת וטחינת שמירות משמעותן לאו דווקא איבוד צלם אנוש או שכיחת הערכים שלשמם התגייסת, אלא הבנה שבתוך כל הטירוף הזה צריך לשמור על שפיות, ושמחסום בשטחים הוא מונע את מכוינת התופת הבאה שנוסעת לדיסקוטק בירושלים. כן, זה לא נעים. זה א נעים לעשות בדיקות לערבים, ועד היום כשאני רואה שבודקים ערבים בתחנות אוטובוס או רכבות, אני מרגיש קצת אי נוחות, אבל באותה נשימה של אי נוחות אני גם מבין את הצורך של הבדיקות האלה, ואני לא מתבייש להעיר לשוטר שממלא את תפקידו אבל מועל ביחס אנושי כלפי האחרים. ידידי, אתה לא הראשון ולא האחרון ששירת בשטחים. גם אחרים טחנו שמירות, וגם אחרים עשו מחסומים. אני לא יודע איזו תרבות התנהגות יש בסביבה שלך ושל הפלוגה שלך, אבל אני יודע שאפשר גם אחרת. אפשר להתנהג אל האוכלוסיה כמו אל בני אדם בכבוד מקסימלי, ואפשר למרות כל העצבות שבלהישאר שבת להבין שההורים שלך בגבעתיים, חיפה או כל מקום אחר, יושנים בטוח הלילה. בזכותך. אז ידידי, תשמור על צלם אנוש, תתנהג יפה לאוכלוסיה, תיתן כבוד למבוגרים ממך גם אם הם ערבים, והכי חשוב אלתאבד את האמונה שבצידקת הדרך, כי היום מוותרים על עופרה, ומחר אי לא צריחך לספר לך מה יקרה כשהם ישלטו על גב ההר, וכשטילי הקסאם שלהם לא יפלו על שדרות אלא על בן-גוריון.

רחבעם1

New member
איזה כיבוש ??

מישהו הכריח אותך להשפיל אנשים במחסומים כמו שכתבת ? זוהי פקודה בלתי חוקית בצה"ל ! התחלת לחשוב שצה"ל הוא רע ? אתה מסכים שבלי צה"ל כולנו היינו מתים ? בלי צה"ל כולנו היינו בתאי גזים ! אתה מבין את זה ? איבדת את צידקת הדרך שלנו ? הפתרון הסופי לכל זה הוא הפרדה. יש את הדרך של השמאל הקיצוני או הימין הקיצוני: או פינוי אלה שהטרור מכוון אליהם. או פינוי אלה שהטרור יוצא מתוכם. הדרך הראשונה של השמאל קלה יותר לביצוע מהדרך השניה ורוב העולם בעדה. אבל פינוי אלה שהטרור מכוון אליהם נסיגה שכזאת לדעתי רק תחזק את הטרור. הדרך של הימין תפנה את הטרור ואת הפליטים שרוצים לחזור ליפו וחיפה לארצות ערב שונות בהסכם מדיני ארוך אפשרי והכרחי. אם תרצו אין זו אגדה. שכחת מי אתה ומה אתה ?

תשובה רצינית לנועם

דבר ראשון אני מבין לליבך, השירות הצבאי אינו דבר קל. ולא עושים אותו מתוך בחירה. אבל כדאי שהוריך יוכלו לישון בשקט אתה צריך לשמור עליהם גם בחגים וגם באותם שבתות "מזויינים" שכל חייל נאלץ לסגור. היום זה אתה ששומר ובעוד שנה זה יהיה מישהו אחר בגילך שיצטרך לתרום למען המדינה ולשמור עליך. נכון שהכיבוש הוא לא דבר בריא אבל חשוב לזכור, שמדינת ישראל נמצאת בשטחים לא מתוך בחירה אלא מתוך מציאות קשה שנכפתה עליה ע"י הרשות הפלשתינאית ובראשה עראפת וארגוני הטרור שלו שדחו את הצעות ברק בשיחות קמפ דיויד והעדיפו את דרך הטרור והרצח. כשצהל נכנס לכפר ערבי, עוצר אזרחים ואורך חיפוש בביתם הוא אינו עושה זאת כי הוא נהנה מזה אלא כדאי למנוע מעוד ועוד מחבלים פלשתינאים לחדור לשטחי ישראל ולבצע עוד פיגוע רצחני בדולפינריום ואזרחים חפים מפשע. את הכיבוש אפשר להפסיק רק אם פלשתינאים יבחרו בדרך אחרת, בנתיים הם בוחרים בדרך הטרור והאלימות.

למעלה