דעה של חייל...

Asaf p

New member
לנועם החייל

נועם, הדברים הם לא כאלו פשוטים. קודם כל אני מבין את זה שאתה חייל ואתה סובל מהשירות, כמו שכולנו סבלנו. אף אחד לא אוהב לסגור שבתות, לא בשביל לשמור בקרייה, לא בשביל לאבטח התנחלות ולא בשביל בט"ש בגבול הצפון. ואל תיתן לעובדה שאתה סובל אישית בגלל השירות המפרך להשפיע עליך אידואולוגית. קח לך עובדה הסטורית: החזקת שטחי 67 והשליטה בעם הפלסטיני( מה שאתה מכנה בשם "כיבוש") נכפתה על ישראל מכורח האילוץ ולא מפני שרצתה בכך. ישראל היום נאלצת להחזיק בשטחים לא מפני שהיא רוצה לשלוט בפלסטינים,אלא מטעמים הרבה יותר מורכבים מאלה (ושלא תטעה, אני בטח לא מדבר על התפיסה המשיחית של "ארץ ישראל השלמה"). לבוא ולהגיד "צריך להפסיק את הכיבוש זו תפיסה פשטנית מאוד של המצב מפני שהיא מתעלמת מהרבה מאוד אספקטים אחרים וחשובים לא פחות. הימין הישראלי לא זה דוגל בשליטה בעם אחר. מולדת בכלל דוגלת בטרנספר של אוכלוסיה פלסטינית מחוץ לגבולות ישראל. סה"כ הויכוח היום הוא לא על נחיצות ההפרדה בין ישראל לפלסטינים. על זה הרוב מסכימים. הויכוח הוא איך לעשות את זה, כי זה לא מצב פשוט, ואין פתרונות קסם כמו שחלק מהפוליטיקאים מנסים למכור לפני תקופת בחירות.

זהו כן כיבוש

לאסף, דבר ראשון אני מצטער שהבנת מדברי ש"הסבל" שלי בצבא השפיע על דעותיי האידיאולוגיות. נהפוכו אני בכלל לא סובל בצבא, אני משרת ביחידה מובחרת מאוד שברוב הזמן לא עושה קווים ומחסומים אלא נמצאת באימון או בפעולות איכות נקודתיות, זה בדיוק הסיבה שבפעמים המעטות שנתקלתי בכיבוש הישראלי לראשונה בחיי הייתי כלכך מזועזע ומושפע. השליטה הישראלית המחודשת בשטחים מוכיחה את עצמה יום אחרי יום כלא יעילה. למרות המעצרים הרבים והחיסולים והכיבוש מחדש של השטחים לא הצלחנו למנוע את הטרור ו"לנצח". זאת מהסיבה הפשוטה שחיילי צה"ל נאלצים להתעסק בשטחים עם אוכלוסייה אזרחית כבושה ולא כצבא מול צבא. המאבק הזה בין צבא לעם סופו ידוע מראש לכל המסתכלים בדפי ההיסטוריה. הסוף גם בסיכסוך הזה יהיה כאשר ידו של העם הכבוש על העליונה . לא נוכל להמשיך להחזיק ילדים בני 19 בשטחים במשימות לא להם, ולא נוכל להמשיך לשלוט בעם שלם שרצנו היחיד הוא לחיות בשקט ולהביא פרנסה. נכון זוהי פשטנות אבל זוהי התורה שממנה נצטרך להמשיך לעבוד. נועם

Deathatred

New member
הערה קטנה

>> לא נוכל להמשיך להחזיק ילדים בני 19 בשטחים במשימות לא להם, ולא נוכל להמשיך לשלוט בעם שלם שרצנו היחיד הוא לחיות בשקט ולהביא פרנסה. << בזה אתה צודק. רק לצערי, האמירה הזאת לא רלוונטית לעניינו. העם הפלשתיני - לא מדובר בעם שרק רוצה שקט ופרנסה - מדובר בעם שמוכן להקריב את כל היקר לו למען השמדת מדינת ישראל וגירוש היהודים מהמזרח-התיכון. מאז המאה האחרונה הפלשתינים שומשו ככלי ציני בידי מדינות ערב ויאסר ערפאת למלחמה ביהודים, תוך כדי רמיסת זכויותיהם והתעללות בהם. מחנות הפליטים שמדינות ערב דאגו לכלוא בהם את הפלשתינים היא רק דוגמה לכך. רק אחרי שהפלשתינים יוותרו על תקוותם להשמדת ישראל ולזכות השיבה, ויפסיקו עם הטרור - רק אז יכול להיות להם עתיד כלשהו. עד אז, אני מניח שתצטרך להמשיך להסתובב מבית לבית ולעצור מחבלים מתאבדים.

ילדים רעבים הם ילדים מתאבדים

כל הזמן מביאים לי כדוגמה לרצחנות הפלשתינית את העובדה שאפילו ילדים קטנים שם מתאבדים וכו´... קשה לי עם דוגמה זאת. קשה לי מכיון שאני בתור ילד רעב אולי אסכים לעשות מעשים נואשים כדי להביא כסף למשפחה שלי לאוכל. אני בתור אמא אולי אסכים לשלוח את בעלי או ילדי הגדול להתאבד ולפגע תמורת לחם וחלב לילדים הגדולים ואני בתור אבא אולי אשמח שבני הגדול עשה מעשה למען משפחתו הרעבה שיושבת בבית כבר 24 יום כי יש סגר . אני חס ושלום לא מצדיק פיגועים או מעשי טרור למינהם אבל מצד שני אי אפשר לבוא בטענות לאנשים רעבים שמונהגים ע"י שלטון מושחת ומסית ובנוסף לכל חיים כעם כבוש. נועם.

Deathatred

New member
זה לא רק הרעב

זה ניצול ציני מזוויע. חלק מהילדים נשלחים על סמים, חלק מוחנכים לכך מרגע שנולדו וחלק מקבלים הבטחות שונות מארגוני טרור תמורת ביצוע פיגוע. הפיגועים של הילדים המתאבדים אף פעם לא הביאו פת לחם למשפחתם או להם. ובכלל, הטרור התחיל עוד הרבה לפני הרעב - בשנת 200- כאשר להרבה פלשתינים הייתה פרנסה מישראל וקונים באו לשווקים שלהם בהמונים. מאז - גל הטרור הביא לכך שעל פועלים פלשתינים נאסרה הכניסה לישראל ולכך שהקונים הדירו רגליהם מהשווקים הפלשתינים (ואחרי הלינץ´ ברמאללה, בצדק). העם הפלשתיני נפגע יותר מערפאת וכנופיות הטרור שלו מאשר ההנוכחית הצבאית המחודשת של ישראל.

בןלוי

New member
בסופו של דבר אתה מצדיק מתאבדים

לפי דברייך אפשר להבין שאתה סתם אחד ובטח שלא חייל שמשרת בשטחים אלה עוד אחד שמתחזה סוכן סמוי של מרצ שמנסה לנגב כמה קולות לטובת המפלגה, באמת שלא מפריע אם תתן את קולך למרצ עוד קול זה לא יביא להם את כל המנדטים האבודים, אבל כדאי שתדע שאם הקול שלך הולך למרצ לא עשית כלום לא השפעת כי מרצ הולכת ליפול והפעם חבל להם על הזמן כי הימין והדתיים בשלטון.

haimw32

New member
הערבים קיבלו עבודה ונו..

להזכיר לך היהודים נתנו לערבים להיכנס כדי לעבוד אבל יש אנשים שניצלו את זה והאחרים לא עשו כלום בנידוןועשו כאן פיגועים אז אל תאשים אותנו ברעב שלהם

nonick2k2

New member
מה זאת אומרת?

יש רק 5000 פועלים פלסטיניים בעולם? או רק 5000 הפועלים האלו שמקבלים 40 ש"ח ליום עבודה יכולים לפרנס את כל המשפחות הפלסטיניות? אפילו את משפחתם הם לא יכולים לפרנס -עובד זר לא עובד כאשר הם סוחטים אותו ללא רחמים בצורה כזאת - ואתה אומר לי למה הם עושים פיגועים למי שמעסיק אותם?

בןלוי

New member
טעות השמירה היא על תל אביב

על המתנחלים אתה בטח לא שומר, כי אלוהים עושה זאת טוב ממך השמירה שאתה עושה זו שמירה על ערי המדינה מפני חדירת מחבלים מתאבדים כי אילו לא הייתה שם אז מה באמת היה קורה בת"א וחיפה, אני בטוח שכל יום היו 20 אם לא 30 מתאבדים לפחות תתחיל להבין אדון חייל שהם רוצים את כל המדינה לא רק את השטחים

אלוהים נרדם בשמירה...

כמו שנרדם בשואה. אולי הגיע הזמן להפסיק לסמוך עליו?

לא צריך להשפיל, אפשר גם אחרת

הבן שלי שירת שלוש שנים ביחידה קרבית ועמד במחסומים, והיה בלבנון והוא התנהג בהתאם לערכים שהוקנו לו בבית. אם צריך לחפש ולעכב אנשים למען בטחון הציבור זו לא השפלה, צריך לבצע את התפקיד בצורה שמכבדת את הנבדק ואת הבודק וזה אפשרי - עובדה

קוכולין

New member
אחי, כל הכבוד לאנשים טובים כמוך

אתה הפנים ההומניות והמוסריות של צה"ל, וגם אני אומר את זה כחייל שהשתחרר רק לפני שלושה ימים, לאחר שלוש שנות שירות מלאות בחיל המודיעין. לא נאלצתי לחוות את מה שאתה חווית, אבל אני מעריץ אותך על שינוי הדרך ועל ההומניות שהפגנת. אנשים כמוך מראים שיש לעם ישראל עוד תקווה.

בר בי רב

New member
בלתי אמין

אם לא למדת עדיין שלעתים, בחברה מערבית, קורה שאנשים צעירים מאוד (רמז: היי-טק) מגיעים לעמדות בכירות משל מבוגרים מהם - אז נעשית עוד יותר ילדותי משרותך הצבאי. למעשה המחאה שלך היא אנארכיזם המכוון כנגד כל כוחות שמירת הסדר בחברה שכן תקן סמכותי ושולט נראה לך ´משחית´. ובכן,יש לי חדשות בשבילך - הכיבוש לא משחית יותר מתפקידי שיטור בדרום ת"א או פקידות מס-הכנסה בצפונה. המתנחלים לא אמורים להעריך את מה שאתה עושה שכן הם עושים הרבה יותר ממך, והדרישה שלך לקבל מהם הערכה משמשת איצטלה להפחת רוח תבוסתנית בצה"ל שלא יכירנה בו. טוב שהשתחררת, אני מאוד שמח שאתה כבר לא משרת בצה"ל. אינך ראוי לכך.

peregin

New member
בר בי רב, מה לעזאזל??

תן לי דבר אחד טוב שהמתנחלים עושים? הכיבוש משחיט - יש הבדל בין לשמור על הגבולות שלנו לצורך בטחון ובין התעללות לשמה באוכלוסיה אזרחית אני חוזר ומבקש,מר בר בי רב הנכבד, ציין דבר אחד טוב שהמתנחלים עושים? כל הכבוד חיילצ´יק

בר בי רב

New member
מה הם לא עושים?

המתנחלים הם היחידים הממשיכים לישם את ערך ההתישבות, את ערך העבודה העברית, את ערך השמירה העברית וכמובן שמירה אסטרטגית על מדינת ישראל - כך למשל חזר כפר-דרום לעמוד כחיץ בינינו לבין טורי השריון המצרי לכשיבואו, וישובי עמק-הירדן עומדים כחוה בצורה בפני החזרית הירדנית-עיראקית-סורית. בימים בהם אחוז ההצבעה למפלגות האנטי-ציוניות כחד"ש בקרב הקיבוצים נוסק מעלה רק ההתנחלויות ממשיכות לקיים את ההגשמה הציונית במלואה!

"ממשיכים ליישם את ערך ההתיישבות,

את ערך העבודה העברי...". האם זה אומר שהם צריכים להשחית ריכוש פלסטיני ולהרביץ לעיתונאים ישראלים ללא סיבה??

הם?!

כל 200,000 המתיישבים היהודים ביש"ע עושים את הדברים האלו נעמן? כמו שכל ההומאים מדברים בקול נשי ומפסקים ידיים כל הזמן? וכל היהודים מלבינים כספים? וכל הפלשתינאים מחבלים? ביקורת כלפי ההתיישבות ביש"ע היא לגיטימית, אבל מכאן להגיע לשנאת המתיישבים ביש"ע והדבקת עלילות דם עליהם רחוק המרחק... איכשהו אבל אתה מרשה לעצמך להדביק הכללות ועלילות דם למתיישבים ביש"ע, אבל חס וחלילה שמישהו יעשה את אותו דבר לפלשתינאים המסכנים...

למעלה