דעה של חייל...

דעה של חייל...

אני חייל בצה"ל ביחידה מובחרת, עד שהתגייסתי לצבא הייתי חבר בנוער מולדת, פעיל מאוד. היום כאשר הבחירות לכנסת בעוד 10 ימים ההתלבטות שלי היא דווקא בין מרץ למפלגת העבודה. אתם בטח שואלים איך קרה ההיפוך הזה?, על זה בדיוק אני רוצה לספר. כשהייתי צעיר יותר ופעיל, היה לי קל מאוד לדבר על א"י השלמה, ועל "אף שעל" אני בעצם שלחתי אנשים אחרים, חיילים בעלי חברות אימהות ואבות שילחמו וירקבו במקומי. כשהגיע היום שאני נאלצתי בעל כורחי להשפיל אנשים במחסומים, לסגור שבתות מזוינות בשביל לשמור על כמה מתנחלים שלא מעריכים את מה שאני עושה בשבילהם, הבנתי שמדינת ישראל לא צריכה לשלוח אותי לשם וצריך להפסיק את הכיבוש. הכיבוש כן משחית! נתקלתי כבר הרבה פעמים בבני טובים שמנצלים את הכוח שניתן להם ע"י מדינת ישראל ,לשלוט בעם אחר, לרעה. אם זה בדברים "פעוטים" כגון לקיחת קולה מערבי שעובר במחסום. או בדברים גדולים יותר כגון צעקות והשפלות. אולי הפעם הראשונה שהרגשתי באמת מושפל בחיים שלי זה שאדם מבוגר מעל גיל 50 לדעתי בא לעבור במחסום ופנה אלי בתואר אדוני. מה אדוני??? אני בן 19 , אתה פי ארבע ממני בגיל ואתה קורא לי אדוני? שום מדינה בעולם לא הצליחה להחזיק בעם כבוש ולחיות בשקט קחו את אנגליה ואירלנד קחו אותנו ואת הבריטים קחו את רוסיה והצצנים וכו´ בואו נפסיק את הכיבוש הזה כי הוא הורס אותנו מבפנים. נועם

iceviper

New member
כל הכבוד

ובנימה אישית,גם אני עברתי מהפך דומה.אמנם לא ממולדת אבל בהחלט ימינה מהליכוד. אצלי זה לא היה בעקבות שירות בשטחים,כי לא שירתתי שם,אבל בעקבות דברים אחרים. רק חשוב לזכור שלמרות ההתנגדות לשליטה בעם אחר וכו´,אסור לקשור את זה לסירוב שירות.עלינו לצעוק,להפגין,להתריע, אבל-לשמור אמונים למדינה,גם ע"י שירות בשטחים,תוך כדי סירוב לבצע פקודות בלתי חוקיות בעליל.

א ז ר ח

New member
רגע של וידוי..

נתחיל בזה שגם לי יצא לשרת בשטחים אבל בניגוד לחייל שמשתחוים בפניו בזמני ובזמן שרות המילואים שלי נהגנו בנימוס כלפי האוכלוסיה המקומית אנחנו בניגוד להם לא חיות ולא רוצחים מלידה.למרות התחושה שצריך לשמור על מתנחלים שחלקם אני בהחלט מסכים לא צריכים להיות שם המשימה שלי שם כחייל פשוט בנ"מ ובמילואים (לא סיירת) נידרשתי לישמור על הציר שמפריד בין רפיח לגבול המיצרי.מתוקף העובדה שאנו הישראלים לא אוהבים להיות פראיירים של אף אחד גם אני בזמן שירותי האחרון במילואים שאלתי באחד מביקורי המח"ט "תגיד אחי,מה אני פה לישמור על שלוש משפחות?"והוא ענה לי."גם ללא המתנחלים היית כאן,המשימה היא שמירה על הגדר על מנת להגביל עד כמה שניתן את המשך הסחר באמל"ח ומחבלים דרך מיצרים לרצוע."והוא הוסיף משפט נוסף->"השהייה כאן הוא אינטרס ישראלי ביטחוני לא אינטרס ימני פוליטי.

Deathatred

New member
אם זה הפקודות שקיבלת כן

או שמא אתה מעדיף לתת לפלשתיני "תמים" לשבור את העוצר ולחמוק מהעיר ואח"כ לגלות שאת הפיגוע הקטלני בבית-הקפה בנתניה ביצע אותו אחד שריחמת עליו ולא עצרת אותו לבידוק בטחוני?

לנעמן

אני לא יודע אם לפי השאלה שלך אתה לפני גיוס או שסתם כתבת שאלה רטורית בלכ מקרה אני אתייחס לשאלתך כאילו אתה לפני גיוס ומתחבט בשאלה מוסרית זאת. כן, חובה עלייך לשבת בטנק שעושה עוצר מגנין מכיון שאלה הפקודות שקיבלת. טנק שעושה עוצר בג´נין זוהי פקודה חוקית ולכן חובה עלייך לציית לה. זוהי המערכת הצבאית ורק כך היא יכולה לעבוד. סרבנות היא לא הפתרון לבעייה הפלשתינית ישראלית רק הצבעה בקלפי היא הפתרון. כל עוד אתה רוצה מדינה דמוקרטית בעלת צבא חזק עלייך בתור חייל לעתיד או בהווה לציית לפקודות, אפילו כאלה שלא נראה לך לבצע אותם. נועם.

תגובה:

אני לא לפני גיוס בגלל שאני בן 14. אני אעדיף לשבת בכלא מאשר להיות אחראי להרג של פלסטינים וסבל העם הפלסטיני. אני תומך במרצ שהדבר היחידי שנוגד בינינו זה סרבנות שטחים. אני לא רוצה שמרצ תתמוך בזה כי היא מפלגה ציונית אבל אני רק מציין משהו. אני תומך מרצ ובנוער מרצ וכשתהייה לי זכות בחירה כמובן שאני אצביע מרצ (או למפלגה הסוציאל-דמוקרטית שתקום בקרוב)

תגובה אחרונה בהחלט לנושא

לנעמן. למרות כל מה שכתבתי עד עכשיו בוא לא נשכח שחיילי צה"ל מבצעים פעילות חשובה והרבה פעמים מצליחים למנוע פיגועים ומצילים חיים של הרבה אנשים. את הכיבוש חייבים להפסיק. את ההגנה על מדינת ישראל אסור להפסיק. נועם

Deathatred

New member
הממשלה הנבחרת תקבע מאיפה יגנו

על ישראל. ואתה בתור חייל, תשמור איפה שיורו לך לשמור. עם כל אחד יעשה דין לעצמו - הדמוקרטיה הישראלית תיפגע ותיהרס.

ישראל לא תהייה באמת דמוקרטית עד

שתכתב חוקה מוסכמת. פסילת רשימות ומועמדים לכנסת הוא דבר דמוקרטי?

Deathatred

New member
כן

פסילת רשימות ומעומדים שעוברים על החוק ותומכים בטרור היא דבר דמוקרטי. לדמוקרטיה יש זכות להגן על עצמה וראית מה קרה בויימאר כאשר לא פסלו את היטלר. בקשר לחוקה - חוקה זה לא דמוקרטיה. לברה"מ הייתה חוקה - האם היא הייתה דמוקרטיה? מצד שני, לבריטניה אין חוקה והיא דמוקרטיה. ישראל, למרות שאין לה עדיין חוקה היא דמוקרטיה. עובדה: יש בחירות ויש לכל אזרח מספר אלטרנטיבות, בישראל יש חופש ביטוי רחב למדי (בארה"ב למשל מי שהיה מעז לדבר כמו בשארה ולתמוך באל-קעידה היה נחקר ע"י ה FBI, נשפט ונכלא ואולי אף מגורש לצמיתות).

יש לי מחלוקות לגבי שני הדברים

שכתבת. דבר ראשון מרזל הוא טרוריסט ואפילו יותר גרוע מכהנא וכמובן שהותר לו להתמודד במדינה המושחתת הזאת. דבר שני לארה"ב יש חוקה כבר 225 שנה והיא דמוקרטיה שמחזיקה כבר כל-כך הרבה זמן. בארה"ב היה קורה מה שאמרת בגלל ה-11 בספטמבר.

Deathatred

New member
דינו של מרזל כדין בשארה

מי שהתיר למרזל לרוץ היה בג"צ שהחליט בצעד גורף לאשר את התמודדות כל הגזענים - בשארה, טיבי ומרזל. למה? נימוקיו שמורים עימו. דבר שני, חוקה זה לא תנאי הכרחי לדמוקרטיה. ראה לדוגמה את בריטניה. זה שלארה"ב יש חוקה לא אומר שלכולם צריכות להיות חוקה. כשנכתבה חוקת ארה"ב, ארה"ב הייתה מורכבת מאוכ´ הומוגנית ולכן היה קל לנסח חוקה. כאן בישראל, אין מספיק קונצנזוס על מספיק דברים בשביל לנסח חוקה. הפיתרון כרגע הוא פשוט לחוקק חוקי יסוד שבהדרגה יהפכו לחוקה. ושוב, זה לא שולל את היותה של ישראל דמוקרטיה. עליך לזכור שמדינה דמוקרטית היא לא מדינה מושלמת, ולכן לומר שמדינה כלשהי אינה דמוקרטית רק בגלל שאיננה מושלמת או בגלל שיש כמה דברים לא תקינים שהיא עושה זו אמירה מאוד לא חכמה.

בר בי רב

New member
בריטניה אינה דמוקרטית לשיטתך?

ישראל היא המדינה הכי דמוקרטית בעולם, על גבול האנרכיסטית וזה מה שצפוי להביא עליה את קיצה, אז חשוב לפני שאתה מדבר.

מה עושה אותה להכי דמוקרטית בעולם?

שחיתויות במפלגת השילטון? שליטה על עם אחר?

election

New member
תגובה מימני- מדוע לא להפיץ??../images/Emo128.gif

לפני שצפיתי בתמונות, צפיתי קודם בתגובות כאן ואני מוכרח לומר לכם... בתור ימני (ריאלי) אני מאוד מכבד את הגישה שלכם ואת הדיון החכם שניהלתם כאן באופן מעורר תשואה. כל מה שנכתב כאן מצביע על הבנה יפה ברזי הדמוקרטיה. ובנוסף גם הדיון בנושא ההתנגדות לסרבנות והנושא של דמוקרטיה מתגוננת (כי אנו חייבים את זה לעצמנו). המשיכו כך והצליחו - למרות שדרכם אינה דרכי! ולעיניין התמונות... אני לא מבין את הכותב שביקש לא להפיץ את זה!!! כן, אותו אחד שאני מגיב לו כעת. מה אתה חושב לעצמך??? כל העולם רואה את זה ורק אנחנו נטמון את ראשינו בחול??? לעזאזל!!! אם יש פה פשע - צריך לחקור את זה... זה נראה נורא וזה נורא באמת - זה מריח כמו רצח!!! אני כימני חושב שצריך להילחם בהם (בטרוריסטים) - אבל לבצע פשעים??? יש גבול, וצריך לכבד את האוכלוסיה שחיה שם תוך השמירה על הביטחון. ואם חיילי צה"ל לא מסוגלים לכך... אזי חייב להוציאם משם מיד!!! כדאי שכולנו נבין - אנחנו לא אלוהים!!! אסור לנו (ולנו במיוחד) לבצע דברים כאלו. תפיצו את זה לרמטכ"ל ולראש הממשלה שיטפלו באותם פושעים - כי אנו חייבים את לעצמנו.

למעלה