דעה סוביקטיבית ...

isackris

New member
דעה סוביקטיבית ...

ערב טוב לכל המצ'וטטים אני בחור חרדי הגולש בתפוז זה תקופה מסוימת ולאחרונה גילתי את הפורום האיכותי לכל הדעות פורום "היוצאים" אזרתי אומץ אפילו להגיב ואע"פ שנתקלתי לא פעם בקיתון של רותחים קשה לאמר שלא נהנתי מהרמה האינטלקטואלית של כל חברי הפורום ללא יוצא מן הכלל מה ששבר אצלי לא מעט מיתוסים ודעות קדומות על ציבור "הנושרים" איך שקוראים לזה בג'רגון שלנו אפשר אולי גם לגלות לכם בסוד שתכננתי אפילו לבוא ל"טיש" המיתולוגי שלכם בביקור הבא שלי בארץ ולהכיר כמה חברה כדי ליצור בסיס ראשוני לחיים החדשים שאני מתכנן כבר תקופה ארוכה... בכל אופן לא אמנע מלהביע את אכזבתי מהירידה ברמה באופן כללי בתקופה האחרונה בפורום. אני מדבר על כל המריבות הקטנוניות האלה על הירידות ועל המחמאות ללא הקשר ועל כל הסיפורים האלה על הש.ב. החרדי כביכול שעוקב אחריכם אולי זה נובע מחשדנות יתר הנובעת מתחושת הזרות והניכור אליה התרגלתם בתקופה בה הייתם על הגבול ההופכת חלק מכם (ללא הכללות) לעוקצניים ותוקפנים ללא פרופורציות לעומת שאר הפורומים.. בכל אופן חברה מה שנשאר לי לאמר לכם זה שתחזרו לעצמכם או איך שאומרים "תצאו מזה" דברו חופשי נתחו נושאים וספרו בדיחות וסיפורים והכל בהומור וברוח טובה כהרגלכם "בקודש" (מקווה שלא אתקבל בעוד איזה תגובה צוננת או מתקפה מילולית חסרת קשר...) מצטער ה ווווושיהיה לכם חיים מאושרים....!!!

סטגדאש - ברוך בואך

לחשדנות היתר שהתפתחה כאן, יש סיבות טובות. נכון שעדיף בלעדיה אבל יש כאלו שהרגישו על בשרם את תופעת ה'סמוך' 'יהיה בסדר' ו'אף אחד לא עוקב אחרינו' ולכן - רק טבעי שהם ייהפכו להיות חשדניים יותר (ולעיתים, יתר על המידה).

almog4

New member
או במילים אחרות-

או במילים אחרות- גם אם אתה פרנואיד, זה לא אומר שלא רודפים אחריך...
דני

Le Fay

New member
האמת...

זה החום. יש'ך מושג באלו טמפרטורות אנחנו מנסים לשרוד? חכה לחורף, תראה איך כולם מתאפסים.

isackris

New member
נגעת בנקודה רגישה...

אנחנו לומדים כתובות בסוגיא דהפה שאסר הוא הפה שהתיר קושיא דרע"א מח' רשי תוס' בכל אופן זה אחד הדברים שהכי מקשים עלי את היציאה מהדת בא נקרא לזה החוויה האינטלקטואלית כי נכון שאני די נהנה מסרטים יציאות חברים עולה"ז וכו' אבל אחרי שבוע נשבר לי הזין תרתי משמע ואני מחפש יותר תוכן בחיים אני מודע לזה שבלימודי חול יהיה לי גם סיפוק במיוחד שאני וירוס מחשב (על בסיס תולעת ספרים...) אבל כל התקופה הזאת של הלימודים עד שאכנס לעסק ואתחיל להנות נשמע לי ארוך טוב נו שוין "נצא מזה" ...

yuvalset

New member
תגובה ל- isackris

על זה בדיוק דיברתי כאשר אמרתי שיש התנסויות וחוויות שא"א להבין אלא מי שהיה בתוך זה. בלימוד הגמרא יש אלמנט של פולחן, זה לא לימוד רגיל של מקצוע או משהו, זה משהו שתופס אותך, ומעביר אותך מעל גלים ומשברים ( הגלים זה איפה שאתה מבין ומזדהה עם דברי הגמרא או העיון במפרשים, והמשבר זה שאתה לא מבין או מתקשה להזדהות עם המאמר או מההשקפה עליה הוא מרמז מבחינה מוסרית, אבל אז אתה הולך אחורה להשקפות שלך בקשר לאותם עניינים, אולי יש בהם משהו לא בסדר, אם לא למה אתה חש תחושה לא נוחה כאשר אתה קורא את זה ( יש הרבה מאמרים שאני יכול לתת לדוגמא: " עם הארץ מותר לקרעו כדג", "עם שאתך בתורה ומצוות אל תונהו וכו'" ) וכאשר אתה חופר עמוק בעצמך ומגיע לאותה סיבה או אפילו לאותה אסוציאציה הגורמת לך לא להזדהות עם הכתוב, אתה "מתקן" את אותו מקום בעצמך על ידי הרצון לעלות בקדושה שבא לידי ביטוי בתפילות ובביטול רצון עצמך לעומת רצון הבורא בעניין של החמרה והקפדה בהלכות, לפעמים תוך כדי חיתוך בבשר החי). יש סיפור על איזה בחור ישיבה שהיו לו שאלות באמונה, והוא ניגש למשגיח באותה ישיבה וסיפר לו על מועקתו. המשגיח נראה עסוק, ואמר לו: "אין לי זמן כעת. תבוא אלי עוד חודש, בינתיים תקפיד על הלכות יותר ממה שנהגת עד כה, ואז תבוא אלי ונדבר". וכך עשה התלמיד. כעבור חודש בא אליו עוד פעם, ואמר לו: "חלפו ספיקותיי, וכעת אין לי הבעיה שהיתה לי באמונה". אז אמר לו המשגיח: "עכשיו תבין, למה לא דיברתי איתך אז, ועשיתי עצמי עסוק. אז, כל מה שהייתי אומר לך לא היה עוזר. עבירותיך טימאוך, והם הם גרמו לך אותן ספיקות. כעת, משהתקדשת, חלפה והלכה לה כעננה שחורה, אותה בעיה אמונית שהייתה לך". הלקח מהסיפור (אם הוא נכון או לא, זה לא משנה, אני מאמין שקרו הרבה מקרים כגון זה) לכאורה, הוא שיש איזה סגולה מיסטית למצוות שהן מקדשות את האדם. האמת היא שמה שקרה לאותו תלמיד הוא בדיוק מה שתיארתי קודם. ע"י שהחמיר בהלכות מעבר להרגלו, שיעבד רצונו לרצון התורה, ובאותו רגע, כמובן, גם איבד את חוש הביקורת שלו כלפיה, אותו חוש ביקורת שגרם לו ספיקות באמונה.

חוויה האינטלקטואלית ?

מה באמת חשבת שיש חוויה האינטלקטואלית בעולם החילוני? באיזה עולם אתה חי? עכשיו ברצינות אני נהנת פעם ללמוד תלמוד, היום אוהב גם ללמוד לימודי חול, בשעות הפנאי (אם יש לי כזה?) אני לומד פילוספיה של היסטוריה. בילוי מועדף -לימודים לך על זה הפוך בה הפוך בה דכולה בה <דלא דא ביה מה ביה>

נחמד לשמוע את חוות דעתך...../images/Emo9.gif

ברוך הבא!!! ולא בא לך לצאת בשאלה בעקבותינו , במקרה?

למעלה